40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

05.12.2025 – Avrupa Birliği Gazetesi | Özel Haber
Eğitim dünyasının deneyimli ismi Arif Dede, yazarlık ve eğitmenlik kariyeriyle cemiyet hayatında unutulmaz izler bırakıyor.

İşte tüm detaylar Avrupa Birliği Gazetesi haberinde;
Bu ikonik figür, sadece kitaplarla değil, toplumsal katkılarıyla da ilham kaynağı mı oluyor? Okuyun ve karar verin, çünkü sırlar burada saklı.
SonDakika: Avrupa Birliği Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre; Arif Dede, yılların birikimiyle eğitim sektöründe devrim yaratan projelere imza attı. Yazar kimliğiyle kaleme aldığı eserler, binlerce eğitmene rehber olurken, cemiyet etkinliklerindeki rolüyle sevgi topladı. Peki, bu başarıların arkasındaki gizemli motivasyon nedir? Devamını okuyun, çünkü asıl hikaye şimdi başlıyor.

Eğitim sektörünün duayeni olarak anılan Arif Dede, kariyerine öğretmenlik yaparak başladı ve hızla yükseldi. 1999 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim Matematik Ders Kitapları Yazım Komisyonu’na yönetici olarak atandı. Burada, ilköğretim matematik-1 ders kitabının yazarlığını üstlendi – bu, eğitim tarihimizde önemli bir kilometre taşı. Kitap, binlerce öğrenciye temel matematik becerileri kazandırdı ve hala referans eserlerden biri.

Dede’nin vizyonu, sadece sınıf duvarlarıyla sınırlı kalmadı. 2023’te İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atandı, bu görevde protokol ve kurumsal iletişim alanlarında reformlar yaptı. Adalar Kaymakamlığı’nda verdiği “Sosyal Hayatta ve İş Ortamında Protokolün Yeri ve Önemi” konulu seminer, yüzlerce katılımcıya ilham verdi. Cemiyet dünyasının sevilen ismi olarak, bu tür etkinliklerle toplumsal bağları güçlendirdi. Acaba, bu seminerler yeni nesil eğitmenler için bir dönüm noktası mı? Okuyucular, yorumlarda deneyimlerinizi paylaşın – belki siz de katılmışsınızdır!

Araştırmalarımız, Dede’nin Giresun kökenli olduğunu ve Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak yerel kalkınmaya katkı sağladığını gösteriyor. İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği’nde aktif rolü, onu cemiyet hayatının vazgeçilmezi yaptı. Yazar yönüyle, “Eğitim Yöneticisi ve Öğretmenler İçin Yönetimde Protokol Kuralları ve Kurumsal İletişim” kitabını kaleme aldı. Kitapta, hizmet içi eğitim deneyimlerini örnek olaylarla zenginleştiren Dede, “Yanlış uslup doğru sözün celladıdır” alıntısıyla eğitimcileri uyarıyor. Bu eser, protokol hatalarını önleme rehberi olarak kabul ediliyor.

Arif Dede, yazarlıkta da parlıyor. Matematik kitabının yanı sıra, protokol ve iletişim üzerine eserleriyle eğitim sektörünü dönüştürdü. Kitapları, öğretmenlikten müdürlüğe uzanan kariyerindeki tecrübeleri yansıtıyor. 2020’de Dünya Basın Mensupları Derneği Genel Başkan Yardımcısı seçildi, bu da onu cemiyet dünyasının sevilen ismi haline getirdi. Dernekte Eğitim ve Ar-Ge Birim Başkanı olarak, basın ve eğitim köprüsü kurdu – bu, dürüst duruşu sayesinde kazandığı bir unvan.

Toplumsal katkıları saymakla bitmiyor. Hayatı boyunca kişiliğiyle tanınan Dede, her kesimden insana yardımcı oldu. Başarıları, İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği’ndeki çalışmalarıyla pekişti. Eğitmen olarak, seminerlerde “Her etkinlik, bir köprüdür” felsefesini vurguluyor. Peki, bu felsefe geleceğin eğitim politikalarını nasıl etkileyecek? Merak uyandıran bu soru, okuyucuları düşündürüyor: Sizce, Dede’nin mirası ne olacak? Yorumlarda fikirlerinizi belirtin, tartışmayı büyütelim!

Bu duayen, geleceğe nasıl bakıyor? Arif Dede, eğitimde yenilikçi yaklaşımları savunuyor. Vakıf çalışmalarında, yerel kalkınmayı eğitimle entegre ediyor. Cemiyet etkinliklerinde, dürüstlüğüyle öne çıkıyor – başarıları, yazarlık ve eğitmenlik tutkusuyla şekillenmiş. 2025’te devam eden projeleri, genç nesillere umut veriyor.
Dede’nin hikayesi, sadece bir kariyer değil, bir mirastır. Seminerlerde paylaştığı anılar, katılımcıları motive ediyor. Acaba, yeni kitapları yolda mı? Bu merak, okuyucuları heyecanlandırıyor. Eğitim sektöründe yarattığı etki, toplumsal dayanışmayı artırıyor – ve siz, bu hikayenin bir parçası olabilir misiniz? Yorumlarda paylaşın, çünkü etkileşim burada başlıyor.
Avrupa Birliği Gazetesi editörünün derlediği bu habere göre; Arif Dede’nin yolculuğu, eğitim ve cemiyet dünyasını aydınlatıyor. Yazar ve eğitmen olarak bıraktığı izler, geleceği şekillendirecek. Ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtin, bu tartışma sizinle büyüyecek!

#EğitimSektörü #ArifDede #Yazar #Eğitmen #CemiyetDünyası #Duayen #EğitimUzmanı #ProtokolKuralları #haber #sondakika #gündem #güncel #haberler #sicakhaber #keşfet #kesfet #keşfetteyiz #canliyayin #avrupabirligigazetesi

HAŞHAŞLAR KUYUMCULUĞUN ULUSLARARASI MİSAFİRİ BEYAZKÖPRÜ

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor

Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’dan Yerel Basına Destek: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Gençler Sordu Usta Gazeteciler ve Başkan Dursun Yanıtladı

Medivia Sağlık Gazetecilere ‘Ahde Vefa’ programı düzenledi

İstanbul İçin Kuvvetli Kar Uyarısı: Pazar Karla Karışık Yağmur, Pazartesi Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor – Vatandaşlar Tedbirli Olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rahmi Koç ve Semahat Arsel’i Külliye’de Kabul Etti: Koç Ailesinin Kültür ve Sağlık Alanındaki Dev Katkıları

İslam Memiş’ten Altın Alımı ve KMTS Yorumu – 8 Ocak 2026 Güncel Altın Fiyatları!

Suriye Ordusu SDG’ye Karşı Halep’te Nokta Operasyon Başlattı – Çatışmalar Şiddetlendi!

En Düşük Emekli Maaşı Zammı İçin Kanun Teklifi Yarın TBMM’ye Sunuluyor! 2026 Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Buluşma – Basın Özgürlüğü ve Tutuklu Başkan Vurgusu!

Meteoroloji açıkladı: 8 Ocak 2026 hava durumu raporu… İstanbul’a kar yağacak mı?

NBA ve Futbol Dünyasında Sıcak Gelişmeler: Trae Young Takası, Guendouzi Fenerbahçe Transferi, Warriors Bucks Maçı ve Daha Fazlası Neden Gündem Oldu?

“Katılmış olduğumuz Ocak ayı meclis toplantısına dair görüş ve önerilerimiz”

DEMOKRASİNİN ÖMÜRLÜK PARTİSİ

Milli Piyango İkramiyesi Nasıl ve Nereden Alınır? Büyük İkramiye Ödemesi: Çeyrek, Yarım, Tam Bilet Sahipleri İçin Rehber!

Rahmi Özkan Müge Anlı ile Tatlı Sert Programından Ayrıldı mı? Son Durum: Eşinin Sağlığı Nedeniyle Ara Verdi!

Gaziosmanpaşa Erzurumlular Derneği’nde Orhan Tanas Güven Tazeledi: Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Davut Gül Kongrede Yer Aldı!

Lennart Karl, Mickey Rourke, Stuttgart – Luzern: Neden Gündem?

Galatasaray – Trabzonspor Maçı Canlı İzle | GS TS Süper Kupa Yarı Final Şifresiz Yayın ATV Frekans Bilgileri

“Adalet, Barış, Hoşgörü” Programı

Fatih Aydemir’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Sert Çıkış: “İtibar Suikasti ve İftira Kampanyası”

Yılın ilk kabine toplantısı bugün yapılacakYılın ilk Kabine toplantısı, kritik başlıklarla yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantının öncelikli gündemi Terörsüz Türkiye süreci olacak.

Enflasyon rakamları açıklandı… Emekli maaşı belli oldu! En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?
