13 YILDIR BİTMEYEN KÖR DÜĞÜM

UZEL DE KİRLİ OYUN VERA VARLIK ŞİRKETİNE PEŞPEŞ ÇEKİLDİ:

13 YILDIR BİTMEYEN KÖR DÜĞÜM

Uzel Makine, işçilerinin direnişi sürüyor.

Tazminat hakları için uzun bir süredir mücadele eden Uzel işçileri Direnişlerini sürdürüyor.

Fabrikalarının kapatılmasıyla işsiz kalan ve tazminat hakları için mücadele eden Uzel Makina işçileri Uzel fabrikası Önünde Direnişlerini sürdürüyor.

Çalıştıkları fabrika kapandıktan sonra tazminatları verilmeden kapı önüne konulan Uzel Makina işçileri

13 yıl önce fabrikalarının kapatılmasıyla işsiz kalan ve o günden bu yana tazminat hakları için mücadele eden Uzel Makina işçileri Fabrikadan Tazminatsız çıkarılmalarının ardından 13 yıl geçti. Bu süre içinde söz konusu işçilerin, mağduriyetlerinin giderilmesi adına hiçbir adım atılmadı.

Uzel işçileri, “Bizi satan, 13 yıldır yasal hakkımız için verdiğimiz mücadeleye sahip çıkmayan Türk Metal’i protesto ediyoruz” dedi. İşçilerin eyleminde sadece Nakliyat-İş de destek verdi.

Uzel İşçilerinin Yaptıkları Açıklamada, Bizler Türkiye’nin en büyük ve en köklü işletmelerinden olan 2008 yılında üretimine son verilip Uzel Makine / Traktör Fabrikasında çalışıp da ücretlerini tazminatlarını alamayan işçileriz fabrika kapandığı zaman işyerinde toplam 2200 işçi çalışıyorduk. Uzel makine fabrikası parababalarının finansal rant hesapları, Uzel ailesi içinde yaşananlar sonucu iflasa sürüklemiştir. ,

Bizler hem çalıştığımız işyerinde işimizden olduk, işsiz kaldık hem de hak ettiğimiz ücretlerimizi yasal kıdem ve ihbar tazminatlarımızı alamadık. Aramızda 5 yıldan 30-40 yıla kadar çalışan arkadaşlarımız var.

DAVAMIZ EKMEK DAVASI

Fabrika kapanıp işsizlik - pahalılık da gelince kimimiz emekli olduk kimimiz farklı işyerlerinde çalışmaya devam ediyor.

Aramızda işsiz kalanlar yaşadıkları ekonomik sorunlar nedeniyle intihar edenlerde oldu.

Üyesi bulunduğumuz yıllarca aidat ödediğimiz TÜRK- İŞ “e bağlı Metal sendikası yöneticileri o zaman bizlere haklarımızı Alacağımıza ilişkin NAMUS SÖZÜ ŞEREF VERDİLER.

Ancak haklarımız, 13 Senedir alınamadı. İş verenlerle pazarlık yaparak bizleri ortada bıraktılar, ihanet ettiler.

UZEL Makine fabrikasının arazisi 100 dönüm civarında ve İstanbul “un en değerli bölgesinde bulunuyor. İflas ve sonrası ihale süreci tamamen hilelerle düzenbazlıklarla, kanunsuzluklarla, ihanetlerle dolu bir süreç oldu.

UZEL Makinanın Borçlarını VERA VARLIK, satın alıyor, en VERA VARLIK büyük alacaklı, iflas masası tarafından ihaleye çıkarılan UZEL Makine fabrikası arazisine 2015 yılında İSTANBUL BÜYÜĞKŞEHİR BELEDİYESİ ŞİRKETİ KİPTAŞ 320 Milyon lira veriyor.

VERA VARLIK bu ihaleyi iptal ettiriyor.

2016 da mahkeme arazinin değer tespini yaptırıyor 793 Milyon Şu an bu günkü değeri 1 Milyarın üstünde….

Aynı VERA VARLIK 2019 da yapılan ihalede arsaya 220 Milyon veriyor. İhale VERA VARLIK- da kalıyor…

İhaleye itiraz ediliyor Önder Uzel “in itirazı sonucu mahkeme tarafından ihale iptal ediliyor. Makemenin iptal için temmiz için başvuru yapılıyor. Bu aşamada ihalenin iptali için dava açan iptal ettiren Uzel Makinanın Patronu Önder Uzel, hangi kirli pazarlık sonucu olduğunu bilmediğimiz davadan feragat ediyor ve ihale kesinleşmiş oluyor.

2015 de 320 milyona KİPTAŞ “ın aldığı ihaleyi iptal ettiren VERA VARLIK 2019 da 223 milyona -1 Milyarın üzerinde değer biçilen arsanın sahibi oluyor….

ŞİMDİ SORUYORUZ:
bu süreç kanunda zarara uğratıldığı düzenbazlıklarla ihanetlerle, adaletsizliklerle kanunsuzluklarla dolu bir süreç değil mi ?

Tüm bunlar ne için yapılıyor ? bazı sermaye grupları ile işbirliği içerisinde olan siyasi çevrelerin rantı uğruna!!!

Bu ihale sonucu 2200 Uzel işçisi yasal kazanılmış tazminatlarını alamama gibi bir sonuç ortaya çıkıyor.

Bizlerin ekmeği yasal tazminatları üzerinde oynanan oyunlara adaletsizliklere, kanuınsuzluklara ihanetlere sessiz kalmayın HZ: Muhammed “in belirttiği gibi Haksızlık karşında susan Dilsiz şeytandır.”

Bizler 13 yıldan beri ekmeğimizi, geleceğimiz , yasal haklarımız için mücadele ediyoruz. Bizler bedeli ne olursa olsun tazminatlarımızı gasp ettirmeyeceğiz. Bizlerin mücadelesi aynı zamanda ihanet eden Sarı Sendikacılığa karşı da bir mücadeledir. Bizler bu mücadeleyi 18 aydan beri DİSK “ e Bağlı Nakliyat-iş sendikası ile birlikte veriyoruz. Şimdide gece gündüz fabrika önündeyiz….

Haber:  Kıymet Taylan