DOLAR

34,2950$% 0.1

EURO

37,0043% 0

STERLİN

44,4598£% -0.1

GRAM ALTIN

3.016,23%-0,37

ONS

2.728,58%-0,73

BİST100

8.752,47%-0,97

14. Uluslararası Gelecekle İletişim Çalıştayı düzenlendi

Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde Türkiye Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 14. Uluslararası Gelecekle İletişim Çalıştayı düzenlendi.

ANKARA-BHA

Nahçıvan Devlet Üniversitesi (NDÜ) tarafından düzenlenen “Gelenekselden Dijitale Medya Araçlarında Dönüşüm” temalı etkinlik, 23 Ekim’de açılışına kavuştu. Etkinliğe katılan isimler arasında RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, Türkiye’nin Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya, NDÜ Rektörü Elbrus İsayev ve Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova bulunuyordu. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

RTÜK Başkan Vekili Karadaş, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nahçıvan Türk kapısıdır” sözlerini hatırlatarak etkinliğin bu nedenle burada düzenlendiğini belirtti. Karadaş, çalıştayın Türkiye ve Azerbaycan arasındaki güçlü bağ ve güvenin bir kez daha göstergesi olduğunu vurguladı.

İletişim çağında yaşadığımızı ve medyanın iletişimin en önemli ve etkili aracı olduğunu belirten Karadaş, “Geleneksel medya artık çağın ihtiyaçlarını karşılayamıyor ve bu değişime uyum sağlayamayanlar hızla geçmişte kalıyor. Dijital medya günümüzün en belirleyici ve etkili sektörü haline geldi,” dedi.

Karadaş, Türkiye’de internet erişim oranının %94,5 olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Dijital medyanın ve yayıncılığın gelişimi sadece fırsatlar değil, aynı zamanda çeşitli zorluklar ve sorunlar da beraberinde getiriyor. Dolayısıyla hızla gelişen ve hayatımızın her alanında var olan bu sektörün belirli kurallara ve düzenlemelere tabi olması kaçınılmazdır. Dijital medyanın diğer alanlarda olduğu gibi düzenleme ve denetim dışında kalması düşünülemez.”

Dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirten Karadaş, “Gazze’de ve Lübnan’da büyük bir vahşet yaşanıyor. Bu durum kardeşliğimizin önemini ve hayatiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor ve işbirliğimizi daha da ileri taşımamız gerektiğini gösteriyor. Azerbaycan’ın Karabağ zaferi yeni ufuklar açmıştır. Dijitalleşmenin sağladığı imkanları kullanarak ortak tarihimize, dilimize, kültürümüze ve inancımıza sahip çıkarak milli kimliğimizi güçlendirmeliyiz,” diye konuştu.

Etkinlik, “Dijital Medyada İslamofobi”, “Geleneksel Radyonun Dijital Dönüşümü: Spotify & Podcast”, “Medya Araçlarındaki Dönüşüm ve RTÜK’ün Değişen Rolü”, “Medya Araçlarında Görsel Dilin Evrimi”, “Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı: Zorluklar ve Çözümler”, “Medya Araçlarında Kültür Aktarımı Bağlamında Çizgi Filmler” gibi akademik sunumlarla devam etti.

Etkinliğe, Azerbaycan ve Türkiye’nin yanı sıra Bosna-Hersek, Fas, Filistin, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Libya, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Tunus ve Karadağ’dan toplam 26 yüksek lisans öğrencisi katıldı.

Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’nin gönül coğrafyasındaki diğer ülkeler arasında bağ kurulmasında aracılık edecek gençlerin görsel ve işitsel medya uygulamalarında deneyim kazanmalarını ve mevcut sosyokültürel bağlarını güçlendirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen çalıştay, 27 Ekim’de Kars’ta çeşitli etkinliklerle sona erecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Başkan Özmen “Belediyenin 2024 ilk bütçesinin 2 katından fazla gayrimenkul satışı olmuş”

HIZLI YORUM YAP