15 gün içinde toplam 14 kanun çıktı

TBMM, 27’nci dönem 6’ncı yasama yılı faaliyetlerini tamamladı. Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanıyla birlikte 28’inci dönem milletvekillerini de belirleyecek. 600 milletvekilinden oluşan yasama organı TBMM’de yeni bir sandalye dağılımı oluşacak.

Peki, 7 Nisan Cuma günü kapanan Meclis’in son mesaisinde hangi kanunlar çıktı, muhalefetin kabul edilmeyen önergeleri nelerdi?

Yüksek Seçim Kurulu, 10 Mart 2023 tarihinde aldığı kararla seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıkladı. Böylelikle hem cumhurbaşkanlığı hem de 28’inci dönem milletvekilliği seçimi için çalışmalar da resmen yön değiştirmiş oldu.

Bu süreçte Meclis’in de kapanmadan önce son faaliyetleri ivme kazandı.

Meclis’te özetle neler yapıldı?

Peki, kısaca göz atmak gerekirse Anayasanın 116. maddesi uyarınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçime ilişkin kararı Genel Kurulun bilgisine sunulduktan sonra Meclis’te özetle neler yapıldı?

 7. Yargı Paketi ve Çevreye İlişkin Torba Kanun Kabul Edildi

En Düşük Emekli Aylığı 7 bin 500 liraya Yükseltildi

Finlandiya’nın NATO’ya Katılım Protokolü Onaylandı, OSB ve Enerji Kanunu Kabul Edildi

Ayrıca,

Muhalefetin Verdiği Önergeler Kabul Edilmedi

Bu sırada, muhalefet partileri tarafından da birçok önerge verildi, birçok kanun doğrudan görüşme için Genel Kurula sunulmak istendi. Ancak hiçbiri kabul edilmedi. Peki kabul edilmeyen teklif ve önergelerin bazıları neler?