MEMLEKETE BAK HELE İBB Meclisi’nde Hazinedar protestosu
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve 2 meclis üyesinin görevden uzaklaştırılması İBB Meclisi'nde protesto edildi.
CHP, meclis oturumunu terk ederek sembolik bir eylem yaptı. CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever “Artık KHK’lerle yönetilen bir devlet anlayışı ülkemize hakim. Bu nereye kadar böyle gidecek? Suç varsa buna karar verecek olan siyasiler değil mahkemelerdir” diye tepki gösterdi.
BU CHP BUNLARI OKUTULARMI
MEMLEKETE BAK HELE İBB Meclisi’nde Hazinedar protestosu
BU CHP BÖYLE YAPARSA İKTİDARI UNUTSUN
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar neden görevden alındı işte detaylar
CHP’nin 200 milyon dolarlık başkanı görevden alındı
SENİ 2 YIL EVVEL UYARMIŞTIM Murat Hazinedar seni oyuna getirecekler diye
YANINDAKİLERE DİKKAT ET DİYE uyardım ama makamına kadar geldim sen ise tınlamadın
Haber Gölge gazeteci
İçişleri Bakanlığı, CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedarve 2 meclis üyesini, FETÖ ve yolsuzluk soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırdı
İçişleri Bakanlığı CHP‘li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedarile meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil‘i görevden uzaklaştırdı. Hazinedar’ın, FETÖ ve yolsuzluk soruşturmaları kapsamında 5393 sayılı belediye kanunun 47’nci maddesi gereğince geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı açıklandı. Hazinedar ve diğer belediye görevlileriyle ilgili 8 konuda kiralama ihaleleri, 4 konuda imar işleri, 3 konuda işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları ve 4 konuda da ihale usulsüzlükleri nedeniyle soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.
AÇIKLANAMAYAN ARTIŞ
Mülkiye müfettişlerinin hazırladığı raporda, Beşiktaş Belediyesi‘nde büyük bir vurgun çarkı kurulduğu ve Hazinedar ile Belediye Meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi’nin malvarlıklarında açıklayamadıkları artışlar olduğu vurgulandı. Raporlarda ayrıca; Beşiktaş Belediyesi’ne imar ve işyeri açmak için başvuran çok sayıda esnaf ve işadamından büyük miktarlarda “bağış” adıyla milyonlarca lira istendiği de belirlendi. Sosyetik aile Gülmanlar’ın sahibi olduğu Ortaköy’deki Nest Konakları sitesinde imar planında park alanı olarak görülen 3 dönümlük kamu arazisine yüzme havuzu, tenis kortu ve basketbol sahası inşa edilmesine göz yuman Hazinedar’ın, bu kıyak karşılığında Gülmanlar’ın Bodrum’da inşa ettiği lüks Doğalkaya evlerinden 2 buçuk milyon euroluk villa aldığı tespit edildi. Aynı siteden Sipahi’nin de bir villa aldığı ve ikisinin 2 yıldır bu sitede tatillerini geçirdiği belirlendi. Villanın tapusunu üzerine almayan Hazinedar’ın 2 yıldır buraya tatile gittiği ve site yönetimine kendi banka hesabı üzerinden düzenli olarak aidat gönderdiği belirlendi.
İŞÇİYE PARAVAN ŞİRKET
Hazinedar ayrıca çocukluk arkadaşı, tekstil işçisi Engin Denizli adına 2015’te bir paravan şirket kurdurdu. Hazinedar’ın bu şirket adına Ortaköy ve Arnavutköy’de 2 adet altı dükkanlı villa ve 2 katlı apartman satın aldırdığı tespit edildi. Hazinedar’ın, İstanbul’un gözde mekanlarından Kuruçeşme’de de menfaat karşılığı imar yolsuzluklarına göz yumduğu belirtildi. Kuruçeşme’deki Fahham adlı işletmeye Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün olumsuz görüşüne ve emniyet ve kaymakamlığın da itirazına rağmen 2016’da usulsüz işyeri ruhsatı verildi. Fahham’ın ortaklarının Türkiye’de bile yaşamadığı, ikametlerinin Almanya ve Dubai olmasını da şüpheli bulan müfettişler, bu işletmenin perde arkasındaki sahibinin Hazinedar olma ihtimalini araştırıyor. SABAH’ın ulaştığı bilgilere göre Beşiktaş Belediyesi’ndeki rüşvet çarkı şöyle işledi:
‘SORMA VER’ PARASI
Yolsuzluk iddialarının odak noktasındaki isim, Belediye Meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi. Mülkiye Teftiş Kurulu’na verilen bir şikayet dilekçesinde belediyeye işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almak için dilekçe veren bir işadamına sözlü olarak; “Bu işleri Hüseyin Avni Sipahi ile görüşün” denildi. Sipahi kapısını çalan işadamından 350 bin dolar para istedi. İtiraz üzerine “350 bin TL yapalım o zaman” diyen Sipahi’nin, işadamının “Ben bu parayı vermem. Her şeyim yasal. Suç duyurusunda bulunacağım” karşılığını vermesi üzerine, “Orayı başına yıkarım” dediği bilgisine yer verildi. Sipahi’nin, yetkisi olmadığı halde, imar ve ruhsat işlemlerine baktığıda raporda yer aldı. Başkan Yardımcısı Mürüvvet Günday’ın dar bir tekel bayisinden ruhsat için 50 bin TL para istediği ortaya çıktı.
ÇANTACI MECLİS ÜYESİ
Beşiktaş Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Çetin Kırışgil’in kayıt dışı paraları, başkanHazinedar’a getiren çantacısı olduğu belirtildi. Başkanın dikkat çekmemek için haksız edinilen malvarlıklarını başka isimler üzerine geçirdiği de müfettişler tarafından tespit edildi. Belediyeten taşıma ihalesini alan firmadan her ay 100 bin TL açıktan para alınıp Kırışgil’e getirildiği, onun da parayı Hazinedar’a ilettiği iddia ediliyor.
DARBE GİRİŞİMİNDEN ÖNCE LONDRA’YA UÇTU
Hazinedar’ın görevden uzaklaştırılmasında FETÖ bağı da etkili oldu. Müfettişler Hazinedar’ın 15 Temmuz 2016 darbe kalkışmasından bir gün önce Londra’ya gittiğini belirledi. Hazinedar, kalkışma başarısız olunca 2 gün sonra Türkiye’ye döndü.
2 AY İÇİNDE BÜYÜKŞEHİR’E BAŞKAN OLACAĞIM: FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak iddiasıyla hakkında yürütülen soruşturma sebebiyle 15 Temmuz sonrasında yurt dışına çıkış yasağı konulan Hazinedar’ın, darbeden 3 hafta önce yakın çevresine “2 ay içinde Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım” dediği belirlendi. Yazar Talip Doğan Karlıbel, bu bilgiyi mülkiye müfettişlerine aktardı.
YASAK GELİNCE KARDEŞİNİ DEVREYE SOKTU: Hazinedar darbe kalkışmasından sonra yurtdışına çıkış yasağı konulunca, çareyi özel kalem müdürü yaptığı kız kardeşi Pelin Hazinedar Başlangıç’ı göndermekte buldu. Pelin Başlangıç’ın 15 Temmuz 2016’dan bugüne bir buçuk yıl içinde tam 7 kez yurtdışına çıktığı tespit edildi. Başlangıç’ın bu sürede 3 kez Londra’ya, birer kez İtalya, Fransa, İsviçre, Yunanistan’a gittiği tespit edildi.
DARBE ÖNCESİ 3 KEZ ABD, 1 KEZ İSRAİL’E: Başkan Murat Hazinedar’ın, 15 Temmuz öncesinde 2015 ile Temmuz 2016’ya kadar bir buçuk yıl içinde 3 kez ABD’ye, 1 kez İsrail’e, 5 kez de Londra’ya gitmesi dikkat çekti. Kendisinin bu seyahatlerinin sıklığı ve yurtdışı yasağının ardından kızkardeşinin Londra diğer seyahatlerini şüpheli bulan müfettişlerin görüşü doğrultusunda kara para aklanma ihtimali değerlendirmeye alındı ve MASAK devreye sokuldu.
SUÇ DOSYASI KABARIK:
FETÖ üyesi olmak
Rüşvet almak
İhalelerde yolsuzluk
Zorla bağış toplamak
Görevi kötüye kullanmak
SERVETİ DUDAK UÇUKLATTI
Belediye Başkanı seçildiği 30 Mart 2014’ten bugüne geçen 3 buçuk yılda hayatın olağan akışına aykırı bir malvarlığına kavuştuğu tespit edilen Murat Hazinedar’ın sahip olduğu gayrimenkullerin değerinin 200 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Hazinedar’ın yakın arkadaşı Meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi’nin malvarlığının ise 1 milyar doların üzerinde olduğu tespit edildi.
TARAF’A MİLYONLUK KIYAK
Hazinedar’ın, FETÖ’nün TSK’yı hedef alan Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında sahte belge ve bilgilerle aktif rol oynayan Taraf gazetesinin sahibi olduğu Alkım Kitabevi’ne milyonlarca liralık kıyak geçtiği raporda yer aldı. Alkım Kitabevi’nin Beşiktaş’taki yayınevinde, içkili restoran ruhsatının verilmesi kanunlara aykırı bulundu. Hazinedar’ın ikamet ettiği Itri Sokak’taki 2 ev ile ilgili imar usulsüzlüğü yaptığı da müfettişlerce belirlendi. Ruhsatsız yapılan binanın ruhsatının sonra çıkartıldığı ve etraftaki duvarların da kaçak inşa edildiği ortaya çıkartıldı. Ayrıca; özel bir eğitim kurumunun 2015’te yapmak istediği eklentiye imara aykırı olduğu halde izin verildiği ve bunun da imar kanununa aykırı olduğu belirlendi.
BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI
İçişleri Bakanlığı, Başkan Hazinedar ve Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ile Çetin Kırışgil’in görevden uzaklaştırılmalarına ilişkin şu gerekçeleri sıraladı:
MURAT HAZİNEDAR: Mal bildiriminde bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması, haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemler.
ÇETİN KIRIŞGİL: Kayıt dışı paraların transferine aracılık ettiği yönündeki iddiayla ilgili yürütülen soruşturma göz önünde bulunduruldu.
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve 2 meclis üyesinin görevden uzaklaştırılması İBB Meclisi'nde protesto edildi.
CHP, meclis oturumunu terk ederek sembolik bir eylem yaptı. CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever “Artık KHK’lerle yönetilen bir devlet anlayışı ülkemize hakim. Bu nereye kadar böyle gidecek? Suç varsa buna karar verecek olan siyasiler değil mahkemelerdir” diye tepki gösterdi.
BU CHP BUNLARI OKUTULARMI
HAZİNEDAR VE GÖLGE BAŞKAN SİPAHİ’NİN SON VURGUNLARINI DA AKŞAM AÇIKLIYOR!
Beşiktaş Belediye Başkanlığı’nda önceki gün hakkındaki yolsuzluk ve FETÖ üyeliği nedeniyle alınan Murat Hazinedar rüşvete doymamış! Yolsuzluk raporu uzayıp giden Hazinedar ve Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi’nin kirli çamaşırları ortaya döküldü AKŞAM’ın ulaştığı İçişleri Bakanlığı raporundaki rüşvet çarkı dudak uçuklattı.
Park alanına tesis
Ortaköy’de Gülman İnşaat’ın yaptığı ‘Nest Konakları’nın imar planında park alanı olarak görülen alana yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol sahası gibi tesisler inşa edildiği belirtildi. Raporda Beşiktaş Belediyesi’nin bu tesislerin inşaasına göz yumduğu karşılığında da Hazinedar ve Sipahi’nin aynı firmanın sahibi olduğu Bodrum Doğalkaya Evlerinden 15 milyonluk 2 villa aldıkları vurgulandı.
‘Gölge başkan’ Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi ve Hazinedar rüşvet çarkı içinde yollarda sözde adalet aradılar.
AL GÜLÜM
Hazinedar ve Sipahi Ortaköy’deki yer alan bu projede park alanına sosyal tesis izni verdi!
VER GÜLÜM
Bu izne karşılık aynı inşaat firmasının yaptığı Bodrum’daki bu projeden 2 villa aldılar!
Yolsuzluğa cevap yok! derdi ‘erken seçim’
Sümenaltı ettiği yolsuzluk raporu belediye başkanını yiyince Kılıçdaroğlu desteğe koştu. Suçlamalara cevap veremedi, seri yenilgilerini unutup yine ‘seçime gidelim’ çağrısı yaptı.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle görevden uzaklaştırılmasından sonra Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da hakkındaki soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırıldı. Kılıçdaroğlu tıpkı Ataşehir’de olduğu gibi hemen kalkan olduğu Beşiktaş Belediyesi’ne de desteğe koştu.
‘İSTANBUL’U ALACAĞIZ’
Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediyesi önünde mazisindeki siyasi yenilgileri unutup yine seçim çağrısı yaptı. CHP lideri, “Türkiye’nin dünya kadar derdi var, belediyelerimizle uğraşıyorlar. Buradan sesleniyorum. 14 belediye başkanımızı alsan dahi İstanbul’u alacağız. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu geri adım atar. Feriştahınız gelse geri adım atmam. Cesaret ediyorsanız yerel seçimleri bir an önce yapalım. Anayasayı değiştirelim. Göreceksin herkes boyunun ölçüsünü alacak” dedi.
Kılıçdaroğlu: Bir kuruş FETÖ’ye para aktarıldıysa önce ben görevden alırım!
enel merkezin gölge başkana gücü yetmedi
Görevden alınan meclis üyesi Sipahi’nin gelir gelmez eski başkanın makam odasına yerleştiği, rant çarkını buradan yönettiği ortaya çıktı.
İçişleri Bakanlığı’nın görevden aldığı Murat Hazinedar ve ekibi belediyeyi tamamen rant üzerine yapılandırmış. Meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi göreve gelir gelmez bir önceki belediye başkanı İsmail Ünal’ın dördüncü katta bulunan makam odasına yerleşti. Başkan Hazinedar ise Sipahi’nin odasının neredeyse yarısı kadar olan 5. kattaki bir odaya yerleşti. Ruhsat ve denetim ile emlak istimlak gibi müdürlükler Sipahi’ye bağlandı. Beltaş’ı finans etme görevi yine Sipahi’ye teslim edildi. Sipahi’nin yaptıkları ayyuka çıkınca CHP’liler
şikayette bulundu. Ruhsat, iskan almak isteyen herkesten rüşvet alan Sipahi’nin Kılıçdaroğlu istifasını istedi. Sipahi partiden istifa etti, belediyeyi bırakmadı.
Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar
Murat Hazinedar’ın görevden alınması CHP Milletvekillerinin takındığı tavırları da gündeme getirdi. Geçtiğimiz yıllarda Hazinedar hakkında yolsuzluk soruşturması açılması için PM üyelerinden imza toplayan hatta ‘Bıçak kemiğe dayandı. Kan kusup kızılcık şerbeti içtim demekten bıktım’ diye twitler atan Aykut Erdoğdu ‘Faşizme boyun eğmeyeceğiz, sandıkta aldığımızı masada teslim etmeyeceğiz” diye mesaj paylaştı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da sahibi olduğu Gerçek Gündem’in sitesinden Hazinedar’ı yerden yere vurdu. Aynı Yarkadaş, dün Hazinedar’a destek pozları verdi.
Sipahi’den tehdit: Tadilat yaparsanız başınıza yıkarım
Sipahi’nin ruhsat verdiği Ortaköy Nest Konakları’ndaki her işletme için rüşvet istediği, vermeyenleri de nasıl tehdit ettiği Bakanlık raporuna şöyle yansıdı: Cafe, restoran olarak işletilmek üzere kiralanan yerle ilgili olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı almak ve tadilat yapmak için Hüseyin Avni Sipahi’nin para istediği, paranın verilmeyeceğinin söylenmesi üzerine en ufak bir tadilata başlanırsa oranın başına yıkılacağını söylediği belirlendi.
Sipahi’nin maaşlı adamı!
AKŞAM’ın iki gün boyunca gündeme getirdiği yolsuzluk dosyasıyla ilgili açıklama yapan Hazinedar, Beşiktaş’ta bir çetenin kendisine kumpas kurduğunu açıklamıştı. Hazinedar’a göre Mehmet Sait Nazır, İstanbul ve Ordu’daki savcılıklara giderek Hazinedar’a kumpas kurulduğunu itiraf etti. Nazır, Sipahi’nin maaşlı adamı çıktı.
Kendine özel kartı bastırmış
Başkan Yardımcısı olmamasına rağmen kendisine ‘Başkan Yardımcısı’ kartı basan Kırışgil’in CHP’li meclis üyelerine rüşvet aldıklarını itiraf etmiş, AKŞAM, bu skandalı manşetine taşımıştı. Kırışgil, CHP’li iki meclis üyesine araç kiralama işini kazanan firmadan her ay 100 bin lirayı Hazinedar’a taşıdığı için ismi belediyede ‘Çantacı’ya çıktı.
Hazinedar’ın son vurgunu da Ortaköy’den çıktı! Bakanlık raporuna göre lüks bir projede park olarak gözüken alana sosyal tesis izni veren Hazinedar ve Sipahi, buna karşılık 15 milyonluk Bodrum’da 2 villa kaptı!
haber ERCAN ÖZTÜRK- kattan rüşvet çarkı