40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

AKP’li Başkanlar Göz Yumdu; Atatürk Düşmanı Fesli Kadir Mısırlıoğlu’nun Restarurantı İçin Denize Kazıklar Çakıldı, Alan 250 m2 Büyütüldü, Kazanılan Alanın Üstü Kaçak Olarak Kapatıldı ve 1000 m2 Kapalı Alan Oluşturuldu!
İBB Meclisi CHP Üyeleri Hüseyin Sağ ve Nadir Ataman hazırladıkları yazılı soru önergesi ile kamuoyunda Atatürk düşmanı olarak bilinen Kadri Mısırlıoğlu’na ait Üsküdar Yakamoz Restorantın kaçak durumlarını İBB meclis gündemine taşıdıler ve şu soruları sordular:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına
Kuleli Caddesi No: 69 Çengelköy/Üsküdar 147 pafta 842 ada 66 parsel adresinde bulunan Mülkiyeti Kadri Mısırlıoğlu’na ait Yakamoz Restoran Boğaziçi öngörünümde bulunmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki alanında kalmaktadır. Tarafımıza gelen eski ve yeni fotoğraflara bakıldığında Deniz tarafına zemine kazık çakılmak yöntemi ile restoran Deniz tarafına enine yaklaşık 6 metre, boyuna 40 m genişliğinde olmak üzere yaklaşık 250 m2 büyütülmüştür, kaçak yapı denizin üzerine kadar getirilmiştir ve kazanılan alanın üstüde kaçak olarak kapatılarak kapalı alan oluşturtmuştur.
Yine parsel içinde kademelendirme yapılarak ikinci bir kat oluşturulmuş ve kapalı alan haline getirilmiştir. Ayrıca teras katıda bulunmaktadır, yaklaşık 1000 m2 kapalı alan oluşturulmuştur. Önemli bir konuda şudur; restoranın bulunduğu alanın yanında Boğaz’ın en güzel Yalı Camilerinden biri olan Tarihi Kaymak Mustafa Camisi bulunmaktadır .
Kadir Mısırlıoğlu’nu kutlamak lazım, ne yapılmış İBB Meclisinde 2011 yılında karar alınmış, karar şu “meri plan hükümleri korunsun” doğru bir karar. Ancak 2012 yılında yeni bir karar alınmış bu kararla tamamı yeşil alan olan arsa Turizm Tesis alanına alınmış oy çokluğu ile. Ve mutlu son, emir büyük yerden.
Boğaziçi İmar Müdürlüğünün görevlerine baktığımızda birinci derecede sorumludur. Müdürlük Boğaziçi Alanının Kültürel ve Tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini kamu yararı gözetilerek korumak ve geliştirmek ve bu alandaki nüfus yoğunluğunu artıracak yapılanmayı sınırlamak için uygulanacak imar mevzuatını belirlemek ve düzenlemektir. Ayrıca Yapı Denetimi Temel üstü, yıkım ve tamirat ruhsatları vermek, İnşaatların projelerine uygun yapılmasını sağlamak, Kaçak yapılaşma ve gecekonduyu önlemek olarak görülmektedir. Ancak Boğaziçi Öngörünümde Denize kazık çakılarak iskele yapılmış, yani adeta Denizin üzerine gecekondu yapılmış. İBB’den geçen imar planındaki komşu çekme mesafelerine uyulmamış, arsanın tamamına komşu payı bırakılmadan bir çok parçacıl yapılar yapılmış, kıyı kanununa aykırı hareket edilmiş. Kaldıki uydu görüntülerinden parsel sınırının aşıldığı net olarak görülmektedir, nedense gören olmamış, gerçi orayı da görmek kolay değil gördün mü, bir bakmışsın İBB’nin görünmez biriminde kızağa çekilmişsin.
Bu çerçevede sorularımız;
1.Anılan adreste bulunan Restoranın işletme ruhsatı var mıdır?
2.Anılan adreste bulunan yapılar hangi imar şartlarına göre yapılmıştır? Yapılaşma hakkı kaç m2 dir?
3.Meri İmar şartlarında hangi lejantta kalmaktadır?
5.Anılan işletmenin olumlu yada olumsuz İtfaiye görüşü var mıdır?
6.İBB Meclis tarafından alınan meclis kararına göre Hmax değerinin aşıldığı, binaların kontur gabarilerinin ölçülmesini, varsa onaylı projesine tüm aykırılıkların tespit edilmesini, kot kesit, ilgili kuruma tadilat projesi verilip verilmediğinin, İskan belgesi var mı? Tarafınızdan imar işlem dosyasından kontrol edilmesi ruhsat ve ruhsata esas belgelerden incelenmesini,
Kısaltarak okuduğum Önergemizin tamamı tutanaklara geçirilmesi kaydı ile Başkanlık Makamına havale edilmesini arz ederiz. 12.03.2018
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2018 yılı Şubat ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Hüseyin Sağ, Nadir Ataman ve Deniz Erzincan’ın imzaları ile önerge meclise sunuldu ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.
İstanbulBüyükşehirBelediyesi(İBB)Meclisi
CHP Meclis Grubu Haber Bülteni/Basın Danışmanı Hıdır ULAĞ

Ankara’da nükleer madde operasyonu! 70 milyon dolar değerinde
166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.