5 ülkeye yeni büyükelçi atandı: Metin Feyzioğlu'nun yeni görev yeri belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan büyükelçi atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla gerçekleşen büyükelçi atamaları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Atamalar arasında en dikkat çekici isim, eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu oldu. Feyzioğlu, Temmuz ayında Prag'a atanmıştı ve yayınlanan kararname ile Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği görevine resmi olarak getirildi.

Diğer önemli atamalarda, Şebnem İncesu İsviçre Büyükelçiliği'ne, Hayriye Kumaşcıoğlu Slovenya Büyükelçiliği'ne, Ayşe Hilal Sayan Koytak Bahreyn Büyükelçiliği'ne ve Hüseyin Barbaros Dicle ise Zambiya Büyükelçiliği'ne atandı. Bununla birlikte, bazı bakanlıklara başmüfettiş ve müfettiş atamaları da gerçekleştirildi.