40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469
Son yıllarda her yıl farklı konsept ile Hz. Peygamber (s.a.s.)’in dünyaya teşrifini kutlayan Son Peygamber Platformu Efendimiz (s.a.s.)’in ıslah edici, iyileştirici olduğunu vurgulayan, ‘el-muslih’ ismini bu yılki etkinliklerin ana teması olarak belirledi.
Etkinliklerde Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in ıslah edici özellikleri ile beraber bir de alt tema olarak unutulan bir sünnet olan ‘emr-i bil ma’ruf, nehy-i anil münker – iyiliği tavsiye ve kötülükten alıkoyma’ konusu da işlenecek.
Efendimiz (s.a.s.)’in ismi ‘el-muslih (s.a.s.)’, arapça orijinal haliyle konsepte özel olarak hattat Bilal Akkaya’ya yazdırıldı. Bu hat, özel web sitesi ve tüm tanıtım mecralarında logo olarak da kullanılacak.
Bilindiği gibi Son Peygamber Platformu daha önceki yıllarda Efendimiz (s.a.s.)’in hayr’ul beşer, el-emin, el-muallim, el-adil, el-mübelliğ ve es-sadık gibi isimlerini öne çıkartarak yıl boyunca yapılan etkinlik ve programlarda aynı konsepte uygun programlar tertib etmişti.
Bu yıl da tüm sene boyunca organize edilecek mevlid programları üst tema olarak ‘el-Muslih (s.a.s.) O, Islah Edendir’ başlığı etrafında, alt tema olarak da ‘ emr-i bil ma’ruf, nehy-i anil münker – iyiliği tavsiye ve kötülükten alıkoyma’ başlığı etrafında icra edilecek.
Her yıl organize edilen salavat kampanyası bu yıl da 8 Milyar Salavat Kampanyası olarak başlatıldı. Kampanyaya özel açılan 8milyarsalavat.com sitesinde okunan salavatlar bir sayaç vasıtasıyla görülebilmektedir.
Yurt içi ve yurt dışında yaklaşık yüzden fazla temsilciliğin yıl boyunca ilgili konsept çerçevesinde çeşitli etkinlikler yapması planlanmaktadır.
Son Peygamber Platformu kurucu derneği ve üyesi olan Binder İnsan ve Çevre Derneği de 22 Aralık 2015 / 12 Rabiülevvel 1437 Salı akşamı saat 18.00’de Eminönü Yeni Cami’nde mevlid kandili kutlamasını organize etmektedir.
Program, Dursun ŞAHİN Nevzat DİŞBUDAK’ın çifte ezanı ile başlayacak. Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh MUŞTUER, Nuru Osmaniye Cami İmam Hatibi Fatih KAYA Kur’ân-ı Kerim tilaveti yapacaklar. Emrullah Uzun tarafından okunan ayetlerin mealleri seslendirilecek. Mevlid-i Şerif’ten Veladet Bahri’ni Zeki Yüksel, Münacaat Bahri’ni de Musa ÇETİNTAŞ icra edecekler. Ömer Faruk Tuna’nın sunacağı programda Fatih Sultan Mehmed Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Halil İbrahim Kutlay hocanın sohbeti ve Ayasofya Hafızlar Topluluğu’nun meşk edeceği ilahiler de yer alacak.
Nizamettin Coşkun hocanın duası ile son bulacak programda ayrıca yemek ve şerbet ikramları da yapılacak.
1437 yılı ana teması olan ‘el-muslih’ için açılan özel web sayfası www.elmuslih.org sayfasından da bilgilere ulaşılabilir, Türkiye ve dünyada organize edilen mevlid kandili programları görülebilir.
Türk dünyasının çocuk şarkı yarışması
1
Okula ilk defa başlayacak öğrenciler ve velileri için "yeni uygulama"
2
Doğu Makedonya Türkleri Derneği'nden 16. Geleneksel Yörük Şenlikleri
3
Erdoğan: Eren'imizin, Ferhat Astsubay'ımızın ve tüm şehitlerimizin katilleriyle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz
4
Sağlık Bakanlığı'ndan Mpox (Maymun Çiçeği) virüsü için 2024 rehberi
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Ak Parti Şile Belediye Meclis Üyesi Onur Taylan: Eleştirilerim Sizlere Değil Genel Başkanınıza ve İl Başkanınıza

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı