40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Yavuz Bülent Bakiler Kültür, Sanat ve Edebiyat Sezonu’na Görkemli Açılış

Sultangazi Belediyesi, 7. Kültür Sanat Sezonu’nu, kendini Türkçe’ye ve Anadolu’ya adamış bir yazar ve şairin izinde açtı. Yavuz Bülent Bakiler Kültür, Sanat ve Edebiyat Sezonu’nun açılış töreni Nurullah Genç ve Sedat Tuncer söyleşisinin de yer aldığı özel bir programla gerçekleştirildi. Törene ilçe sakinlerinin ilgisi yoğun oldu.

Sultangazi Belediyesi; Mimar Sinan, İbn-i Sina, Fuat Sezgin, Aşık Veysel ve Cezeri gibi bu toprakların yetiştirdiği birbirinden kıymetli isimlere atfettiği kültür sanat sezonlarından sonra, geçen sezon Hanzala ismiyle Filistin’deki yaşanan soykırıma da dikkat çekmişti. Bu kez Türkiye sevdalısı milli şair Yavuz Bülent Bakiler; Kültür, sanat ve edebiyat sezonu ile anılıyor.

Milli ve manevi değerlere sıkı sıkıya bağlı, Türkiye aşığı şair Yavuz Bülent Bakiler’e atfedilen Kültür Sanat ve Edebiyat Sezonu’nun açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.
Yavuz Bülent Bâkiler Kültür, Sanat ve Edebiyat Sezonu’nun açılış programına ilgi yoğun oldu. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun’un ev sahipliğinde düzenlenen programa Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Helin Görgül, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Edebiyat Renktir
Ziyaretçiler, kitapla bezenmiş adeta tüneli andıran bir geçitten geçerek etkinlik alanına giriş yaptı. Renkli post-it’lerle kaplı bir pano ziyaretçileri karşıladı. Herkes aklında kalan bir dizeyi, bir roman cümlesini ya da bir hikâye parçasını postite yazdı. Rengarenk postitlerle dolu duvar, ziyaretçilerin beğenisini topladı.
Bakiler’in Sesi Duygulandırdı.

Tören başlarken ekran karartılarak Bakiler’in kendi sesiyle okuduğu şiir, gelen ziyaretçilere dinletildi. Bakiler’in sesi salondaki kalabalığa duygu dolu anlar yaşattı.
İlk Konuk Nurullah Genç ve Serdar Tuncer
Yavuz Bülent Bâkiler Kültür, Sanat ve Edebiyat Sezonu’nun açılış programına iki değerli isim de konuk oldu. Nurullah Genç keyifli bir şiir dinletisi sunarken, Serdar Tuncer ile birlikte edebiyatın, Türkçe’nin, Anadolu’nun ve şiirin geçmişten bugüne gelişimi üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.
Serdar Tuncer; “Türkiye sevdalısı bir abimizi anan programda sizlerle buluştuğumuz için mutluyuz” diye konuştu. Nurullah Genç ise “Yavuz Bülent Bâkiler bizim yol arkadaşımızdı. Samimi vatanperver bir insanın böyle programla yaşatılması çok kıymetli” diye konuştu.
2/2
Büyüklerimize Vefa
Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “Bizim özümüzde vefa duygusu var. Her yıl kültür sezonumuzu bu toprakların yetiştirdiği önemli değerlerimize atfettik. Geçen yıl kültür sanat sezonumuza Filistin’e yapılan zulmü göstermek, mazlumun yanında zalimin karşısında durmak için Hanzala adını verdik. Üzerimize düşen görevi yaptık, Filistin’i unutturmadık. Bu kez bu toprakların yetiştirdiği bayrağına vatanına sıkı sıkıya bağlı olan bir gönül insanının ismini verelim dedik. O bu dünyaya gözlerini kapadı ama şiirleri; yazıları bu dünyaya ışık olsun diye sezonumuza Yavuz Bülent Bakiler Kültür, Sanat ve Edebiyat Sezonu adını verdik” dedi.
Kültür Sanatta Sultan Şehir
Başkan Dursun; “Biz şehrimizde elbette imar çalışmaları yürütüyoruz. Kültür merkezlerimizin sayısını her geçen gün daha da artırıyoruz. Eğitimsiz, kültür sanatsız bir neslin gelişemeyeceği bilinciyle şehrimize ruh katmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gücümüzü komşularımızdan alıyoruz. İlçemizde gerçekten çok güçlü çalışmalar yapıyoruz. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerde öncü, sportif faaliyetlerle anılan bir şehir haline gelmek için durmadan çalışıyoruz” dedi.
Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı;” Çok sevdiğim Yavuz Bülent Bakiler’i böyle bir organizasyonla hatırlattığı için Belediye Başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum. Bakiler bir edebiyat değil aynı zamanda bir gönül insanıdır. Mekanı cennet olsun”dedi.

Trakya Rumeli ve Balkan Günleri Festivali

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

Ümraniye Esnaf Sanatkârlar Odası 16. Seçimli Genel Kurulunda Mehmet Özdil ile Yola Devam Kararı..

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Erdoğan, Pezeşkiyan ile Görüştü: Türkiye, İran ile ABD Arasında Arabuluculuk Rolüne Hazır!

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Makbule Gül Vefat Etti: Eski Göktürk Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün Annesi Son

Emekliye Şubat Müjdesi: 3.119 TL Fark Ödemeleri 4 Şubat’ta Hesaplarda! En Düşük Maaş 20 Bin TL Oldu

Ünlülere Şafak Operasyonu: Hasan Can Kaya, Reynmen ve Emirhan Çakal Gözaltında! Uyuşturucu Soruşturmasında 26 Şüpheli

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

TBMM’de Trafik Cezalarını Artıran Teklifin 10 Maddesi Kabul Edildi: Cezalar 200 Bin TL’ye Kadar Çıkıyor!

CİMER talepleri Bayrampaşa’da daha hızlı çözülecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Uğur Mumcu Basınevi’ni Yeniden Canlandırıyor: Basın Emekçilerine Modern ve Dayanışma Odaklı Yeni Merkez!

Avrupa Birliiği gazetesi 299. Sayısı

O’Kent güne depremle uyandı, uzmanı “uzaklaşın” diyerek uyardı.

Öğretmenini Hamile Bırakan Gençten Şok Talep: “Bunu Ben Başlattım, Suçlamaları Düşürün!”

Erdoğan, Pezeşkiyan ile Görüştü: Türkiye, İran ile ABD Arasında Arabuluculuk Rolüne Hazır!

ABD Silahlı Kuvvetleri 1 Numarası: Ordu İran’a Karşı Harekata Tamamen Hazır!

Konya’da Kan Donduran Olay: Oğul Babasını Dövüp Videoyu Amcasına Gönderdi! “Gelin Bunu Buradan Alın”

Azerbaycan’dan İran’a Net Mesaj: Hava Sahası ve Toprakları Asla Kullandırılmayacak!

Lokanta, Kafe ve Restoranlarda Servis, Masa ve Kuver Ücreti Yasaklandı! Resmi Gazete’de Yayımlandı

İzmir’de Şiddetli Sağanak ve Fırtına Felaketi: Sel Baskınları, Araçlar Suda Kaldı, 3 İlçede Su Kesintisi!

Cezası 200 Bin TL Olan Yeni Trafik Kuralı: Tüm Sürücüler Acilen Öğrenmeli!

İstanbul Eyüpsultan’da Kan Donduran Cinayet: 93 Yaşındaki Fatma Demircan, Torunu Tarafından Bastonla Öldürüldü! Ceset Hâlâ Aranıyor

Bursa İnegöl’de Acı Kaza: TIR’dan Fırlayıp Dorsenin Altında Kalan Genç Şoför Emrah Aydın Toprağa Verildi!

Bakanlıktan Ünlü Markaya Büyük Şok! Formula 505 Lavabo Açıcı Tamamı Piyasadan Toplatılıyor, Satışı Yasaklandı

Sakarya’da Trajik Son: 2 Gündür Haber Alınamayan Murat Arslan’ın Cansız Bedeni Gölet Kenarında Bulundu!

Bağ-Kur’luya Müjde: 7200 Prim Günüyle 5 Yıl Erken Emeklilik! Takvim Netleşti, 2026’da Yasalaşıyor

TOKİ Kura Sonuçları Sorgulama 2026: 500 Bin Konut Hak Sahipleri İl İl İsim Listesi Nasıl Öğrenilir?
