40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Denizlerde av yasağı bugün itibarıyla resmen başladı. 15 Nisan 2026 tarihiyle devreye giren yasak, balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması açısından büyük önem taşıyor.
İşte tüm detaylar Avrupa Birliği Gazetesi özel haberinde;
SonDakika: avrupabirligigazetesi.com.tr’nin edindiği bilgiye göre; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ doğrultusunda, denizlerde av yasağı 15 Nisan 2026 tarihinde başladı. Gırgır ve trol tekneleriyle yapılan endüstriyel avcılık yaklaşık 4,5 ay süreyle durduruldu. Yasak, 31 Ağustos 2026 tarihine kadar devam edecek ve yeni av sezonu 1 Eylül 2026’da yeniden açılacak.

Denizlerde av yasağı, sadece balıkçıları ilgilendiren bir kural değil; deniz ekosisteminin ve gelecek nesillerin geleceğini doğrudan etkileyen kritik bir uygulama. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Sürdürülebilir avcılığın sektörün geleceği açısından hayati önem taşıdığını” vurgulayarak, “Av yasağı süresince kurallara uyulması büyük önem arz ediyor” dedi.
Bu dönemde balıkların üreme ve büyüme süreçleri korunurken, denizlerimiz “nefes alıyor”. Uzmanlar, yasaklara uyulmaması durumunda balık stoklarının hızla azalacağını ve sektörün uzun vadede büyük zarar göreceğini belirtiyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, yasağa uymayanlara idari para cezası uygulanacağını hatırlatarak, tüm balıkçıları ve vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.
Yasak döneminde özellikle çipura, levrek ve popüler balık türlerinde fiyat artışı bekleniyor. Bazı bölgelerde yüzde 15-20 civarında zam öngörülüyor. Ancak uzmanlar, bu dönemin balık stoklarını yenileyeceğini ve uzun vadede daha kaliteli ve bol balık tüketimine katkı sağlayacağını ifade ediyor.
TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, balıkçılara ve tüketicilere seslenerek “Yasak süresince kurallara uyalım, denizlerimizi ve balık varlığımızı birlikte koruyalım” çağrısında bulundu.
Denizlerde av yasağı, her yıl olduğu gibi bu yıl da balıkçılık sektörünün sürdürülebilirliği için kritik bir fırsat sunuyor. Kurallara uyulması halinde denizlerimiz daha bereketli bir geleceğe kavuşacak.
Peki sizce balık av yasağına uyum ne kadar önemli? Yasak döneminde balık fiyatlarındaki olası artış sizi nasıl etkiler? Balık stoklarının korunması için daha fazla önlem alınmalı mı? Yorumlarda düşüncelerinizi paylaşın, belki bir sonraki haberimizde sizin sesinizi de duyururuz!
Editörünün derlediği bu habere göre; 15 Nisan 2026 itibarıyla denizlerde av yasağı başladı ve yaklaşık 4,5 ay sürecek. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, yasaklara uyulmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Gelişmeleri takip ediyoruz. Sizce bu yasak balıkçılık sektörüne ve denizlerimize nasıl katkı sağlar? Görüşlerinizi yorumlara yazın, gündemi birlikte konuşalım!
#balıkavyasağı #avyasağı #denizlerdeavyasağı #sürdürülebilirbalıkçılık #TZOB #ŞemsiBayraktar #haber #sondakika #gündem #güncel #haberler #sicakhaber #keşfet #keşfetteyiz #news #canliyayin #dünya #dünyahaberleri #haber

Gülistan Doku Dosyasında Yeni Gelişme: Kaybolmadan Saatler Önce Sevgilisiyle Yaptığı Yazışmalar Ortaya Çıktı

Esnaf İçin Güç Birliği Çalışmaları Kapsamında UEB’den Net Mesaj

Abdulgani YAVUZ

Uluslararası Esnaf Birliği İstanbul İl Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Yemen Türküsü ile Drama Köprüsü Türküsü’nün Hikâyeleri

Şanlıurfa’da Lisede Kanlı Saldırı: 16 Yaralı, Saldırgan İntihar Etti!

Son Dakika Kabine Değişikliği: Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek Göreve Başladı

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Hüseyin Baş: Dünyada Milli Ekonomi Modeli değişimi yaşanıyor. Haydar Hoca emperyalizmin bedavadan para kazanma düzenini yıktı.

İşte BTP Sözcüsü Önder’in açıklamaları;

ABD kağıttan imparatorlukmuş * Trump 2026 sonunu göremez * Dün Kürt – Türk kavgası çıkarmak isteyenler bugün de Sünni – Şii kavgası istiyor Bu dünyaya adaleti Türk getirecek BTP lideri Hüseyin Baş partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

MHP’de İstanbul’da Köklü Değişim: 39 İlçe Teşkilatı Feshedildi!

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Antalya Doğu Garajı Esnafı İsyan Etti: “300 Dükkan Boş, Belediye Vaadini Tutmadı, Esnafı Bıktırıp Hibe Ettiriyorlar!”

SAFİYE SOYMAN’A MASALSI KOSTÜM

Gaziosmanpaşa’da Önemli Ziyaret: DEM Parti İlçe Başkanı Yusuf Ant’tan Çözüm Süreci ve Kentsel Dönüşüm Vurgusu

Çocuklar Mafya, Devlet Seyirci Olamaz

Hüseyin Baş: Dünyada Milli Ekonomi Modeli değişimi yaşanıyor. Haydar Hoca emperyalizmin bedavadan para kazanma düzenini yıktı.

Bir Site Daha %100 Uzlaşmalı Kentsel Dönüşüme Girdi

Boşanma Davalarında Devrim Niteliğinde Değişiklik: İki Aşamalı Yargılama Modeli Geliyor!

Kahramanmaraş’ta Okulda Silahlı Saldırı: 9 Can Kaybı, 13 Yaralı! Türkiye Yine Yasa Boğuldu

Kahramanmaraş’ta Okulda Silahlı Saldırı: 4 Can Kaybı, 20 Yaralı! Bakanlar Bölgeye Hareket Etti

Ünlülere Uyuşturucu Operasyonunda Şok Gelişme: Elif Karaarslan ve Cansel Ayanoğlu Tutuklandı, Milyonluk Hesapları Bir Anda Yok Oldu!

İspanya’dan Dev Göçmen Adımı: 500 Bin Düzensiz Göçmene Oturma ve Çalışma İzni Süreci Başladı!

Balık Av Yasağı Bugün Başladı: 4,5 Ay Sürecek Yasak Dönemi Denizlerimizi Koruyacak

Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten 81 İle Sert Genelge: “Yasa Dışı Bahis ve Sanal Kumarla Sonuna Kadar Mücadele Edilecek!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Netanyahu’ya Sert Rest: “Kimse Türkiye ve Türkiye Cumhurbaşkanına Parmak Sallayamaz!”

Fadıl Akgündüz’den Annenin Cenazesinde Skandal: Jandarma Komutanına Bağırdı!

Gülistan Doku Dosyasında Yeni Gelişme: Kaybolmadan Saatler Önce Sevgilisiyle Yaptığı Yazışmalar Ortaya Çıktı

Büyükçekmece Çifte Cinayetinde Karar: Eşe 50 Yıl, Kayınbiradere ve Kuzene 39’ar Yıl Hapis!

Samsun’da Akıl Almaz Olay: Hesap Fazla Sandılar, Bara Kurşun Yağdırdılar, Sonra Özür Dilediler!

Bitcoin’de 200 Milyon Dolarlık Tuzak: 75.500 Doları Aşarsa Short Pozisyonlar Zorla Tasfiye Edilecek!

CHP’de Bir İstifa Daha! Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul CHP’den Ayrıldı

FETÖ’nün TUS Kampına Operasyon: 17 Doktor Gözaltına Alındı!

Şanlıurfa’da Lisede Kanlı Saldırı: 16 Yaralı, Saldırgan İntihar Etti!

Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Bomba İddia: Abla Gülay Doku, “Kızımızın Katili O” Dedi

Eyüpsultan CHP Grup Başkan Vekili Ali Öztürk’ten Gazetecilere Kahvaltı Daveti: İş Birliği ve İletişim Vurgusu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
5 ay daha sezon kapandı