40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından geliştirilen Balistik Görüntü Analizi ve Tanıma Sistemi’nin (BALİSTİKA) Suudi Arabistan’a ikinci parti satışı için yeni anlaşma yapıldığını belirterek, “İlave 8 sistemin geliştirilmesini ve kurulumunu kapsayan anlaşmayla Suudi Arabistan’da hizmet verecek BALİSTİKA sayısı 6’dan 14’e çıkacak” dedi.
Işık, AA muhabirine TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen BALİSTİKA’ya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sistemin olaylarda ele geçirilen silah, mermi çekirdeği ve kovanların balistik incelemelerinin, merkezi veri tabanında bulunan verilerle karşılaştırılmasını sağladığını anlatan Işık, böylece balistik uzmanların kovan ve mermi çekirdeklerini incelerken karşılaştıkları sorunların ortadan kalktığını söyledi.
Işık, farklı coğrafik konumlardan elde edilen veriler ve eşlik eden bilgilerin, BALİSTİKA sayesinde bir arada saklanarak sorgulanabildiğini ifade etti. BALİSTİKA’nın en önemli özelliklerinden birisinin, daha fazla ayrıntı ve daha az hata veren üç boyutlu veri elde etme ve gösterme yeteneği olduğuna dikkati çeken Işık, sistemin getirdiği yenilikler sayesinde balistik uzmanın vereceği kararların hızla alınabildiğini ve başarının büyük oranda arttığını vurguladı.
“SUBA-1 PROJESİ” KAPSAMINDA BALİSTİKA İHRAÇ EDİLDİ”
BALİSTİKA’nın başarı ölçütlerindeki tüm kriterleri karşıladığını ve Emniyet Genel Müdürlüğünden tam not aldığının altını çizen Işık, Ankara başta olmak üzere 10 ayrı bölgede kurulan sistemin tüm Türkiye’yi kapsadığını kaydetti. Sistemin başarısı neticesinde yurt dışına açıldığını dile getiren Işık, Suudi Arabistan ile gerçekleştirilen “SUBA-1 Projesi” kapsamında BALİSTİKA’nın ihraç edildiğini ve 2013 yılında 6 bölgede kurulumunun başarıyla tamamlandığını hatırlattı.
Işık, BALİSTİKA’nın Suudi Arabistan’a ikinci parti satışı için yeni bir anlaşma daha yapıldığını, SUBA-1’in devamı niteliğinde olan SUBA-2’nin imzalandığını belirterek, ilave 8 sistemin geliştirilmesini ve kurulumunu kapsayan anlaşmayla Suudi Arabistan’da hizmet verecek BALİSTİKA sayısının 6’dan 14’e çıkacağını söyledi.
Dünyanın en büyük kanyonu keşfedildi!
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Ak Parti Şile Belediye Meclis Üyesi Onur Taylan: Eleştirilerim Sizlere Değil Genel Başkanınıza ve İl Başkanınıza

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı