40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469
Sahte ilacı satana hapis ve ticaretten men, sahte ilacın mağduruna da tazminat hakkı öngörülüyor. İnternet üzerinden yapılan satışlar ağırlaştırıcı sebep sayılarak verilecek cezalar daha da arttırılacak. Aynı şekilde, ölüme yol açmanın yanı sıra fiziksel ve ruhsal sağlığa zarar verilmesi, satışın meslekleri itibariyle kendilerine duyulan güveni kötüye kullanan kişiler tarafından işlenmesi de cezayı arttırıcı sebepler arasına alınıyor.
KÜRESEL TEHDİT
Tıbbi ürün sahteciliği ve halk sağlığına tehditler içeren suçlara ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Meclis Genel Kurulu’ndan da geçtikten sonra yasalaşarak iç hukuk metnine dönüşecek sözleşmeye ilişkin tasarının gerekçesinde, “küresel” diye nitelenen sahte ilaç tehdidi şöyle tanımlandı: “Türkiye’de ilaçta sahtecilik son günlerde internet üzerinden satışların da yoğun şekilde artmasıyla önemli bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Bu suç türünün bu kadar fazla artmasının nedeni, yüksek mali kazanç potansiyeline kıyasla tespit ve adli takibat riskinin nispeten daha az olmasıdır. Dünyanın her yerinde tehlikeli olabilecek ürünleri doğrudan hasta ve tüketicilere reklam ve tedarik etmek üzere internetin kullanılması, suçlular için güvenli ve kolay bir çalışma şekli olmuş ve suçlulara küresel erişim sağlamıştır. Bu bakımdan hasta ve tüketicilerin hayatlarını ve genel olarak halk sağlığını korumak üzere tıbbi ürün sahteciliği ve benzeri suçlara karşı önleyici tedbirlerin acilen alınması gerekmektedir.”
İNTERNET CEZASI
Sözleşme, mağdurun ölümüne, fiziksel ya da ruhsal sağlığında zarara neden olunması, suçun meslekleri itibariyle kendilerine duyulan güveni kötüye kullanan kişiler tarafından işlenmesini ise “ağırlaştırıcı sebep” saydı. Satışın internet de dahil olmak üzere bilgi sistemleri gibi geniş ölçekli dağıtım araçlarıyla yapılması, suçun örgütlü bir şekilde işlenmesi ve failin önceden de aynı nitelikteki suçlardan mahkum edilmiş olmasını da ağırlaştırıcı sebeplerin başında sayıldı. Bu durumda ağırlaştırılmış yaptırımlar uygulanacak.
MAĞDURA TAZMİNAT
Taraf ülkeler, sahte ilaç satışıyla mücadele ederken mağdurların hak ve çıkarlarını korumaya yönelik de iç hukuklarında gerekli düzenlemelere gidecek. Buna göre, mağdurların, durumlarıyla ilgili ve sağlıklarının korunması için gerekli bilgilere erişimi sağlanacak. Mağdurların fiziksel, psikolojik ve sosyal yönden iyileşmelerine yardımcı olunacak. Mağdurların faillerden tazminat elde etmelerine yönelik iç hukuk düzenlemelerine de gidilecek.
EĞİTİMLER DÜZENLENECEK
Sahte ilaç satışıyla mücadelede bu ilaçların yapımında kullanılan malzemelerin yasadışı yollardan teminini engelleyecek önlemler alınacak. Sahte ilaç satışına yönelik etkin mücadele amacıyla gerekli eğitimleri de sağlanacak. Sağlık, gümrük, polis ve diğer yetkili makamlar arasında bilgi değişimi ve işbirliğini sağlayacak gerekli düzenlemelere gidilecek. Vatandaşlarda bu konudaki farkındalığı artıracak kampanyalar teşvik edilecek. Sözleşme bu suçlarla mücadele için taraf ülkelerin birbirleriyle en geniş ölçüde işbirliği içerisinde olmalarını da öngörüyor.
SÖZLEŞME ÇOK ÖNEMLİ
Eski Türk Eczacıları Birliği Başkanı Mehmet Domaç, Türkiye’deki mevcut yasaların sahte ilaçla mücadele konusunda yetersiz olduğunu savundu. Domaç, “Çünkü genel olarak yargı, ilacın verdiği zarar var mı yok mu diye bakıyor. Genellikle de sahte ilacın içinde zarar verici bir şey olmuyor; onun için de en hafif cezayı veriyorlar” dedi. Sözleşmenin ise bu konuda daha ciddi yaptırımlar öngördüğünü belirten Domaç, “Sözleşmeyle getirilen hükümler iç hukukta geçerli olacağı için önemli bir kazanım olacak. Çünkü ciddi, caydırıcı ve cezalandırıcı hükümler getirilmesi öngörülüyor. Dolayısıyla bu alandaki önemli bir eksiklik tamamlanmış olacak” görüşünü savundu.
Yeni kimlik kartı tanıtıldı

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

Ümraniye Esnaf Sanatkârlar Odası 16. Seçimli Genel Kurulunda Mehmet Özdil ile Yola Devam Kararı..

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Erdoğan, Pezeşkiyan ile Görüştü: Türkiye, İran ile ABD Arasında Arabuluculuk Rolüne Hazır!

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Hatay’ın Kalbi 1055 Gün Sonra Yeniden Atıyor! Habib-i Neccar Camii Yeniden İbadete Açıldı

Antalya’da Feci Kaza: Tekirdağ-Antalya Otobüsü Devrildi, 8 Ölü, 26 Yaralı!

SİVİL DİPLOMASİ VE İŞ DÜNYASI DERNEĞİ KURULDU

Berat Kandili 2026 Tarihi Belli Oldu! Diyanet’in 2026 Dini Günler Takvimine Göre 2 Şubat Pazartesi
İzmir Karaburun’da Trajik Olay: Sahilde 5-6 Yaşında Çocuk Cesedi Bulundu!

Hamas’tan İsrail’e Sert Uyarı: Gazze Ateşkes İhlalleri Devam Ederse Ciddi Sonuçlar Doğacak!
Altın Fiyatlarında Sert Düşüş! 1 Şubat 2026 Güncel Gram, Çeyrek, Yarım ve Cumhuriyet Altın Fiyatları

Suriçi Grubu İstanbul Gelenesel Toplantıları çok Konuşulacak!

Makbule Gül Vefat Etti: Eski Göktürk Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Emekliye Şubat Müjdesi: 3.119 TL Fark Ödemeleri 4 Şubat’ta Hesaplarda! En Düşük Maaş 20 Bin TL Oldu

Ünlülere Şafak Operasyonu: Hasan Can Kaya, Reynmen ve Emirhan Çakal Gözaltında! Uyuşturucu Soruşturmasında 26 Şüpheli

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

TBMM’de Trafik Cezalarını Artıran Teklifin 10 Maddesi Kabul Edildi: Cezalar 200 Bin TL’ye Kadar Çıkıyor!

CİMER talepleri Bayrampaşa’da daha hızlı çözülecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Uğur Mumcu Basınevi’ni Yeniden Canlandırıyor: Basın Emekçilerine Modern ve Dayanışma Odaklı Yeni Merkez!

Avrupa Birliiği gazetesi 299. Sayısı

O’Kent güne depremle uyandı, uzmanı “uzaklaşın” diyerek uyardı.

Öğretmenini Hamile Bırakan Gençten Şok Talep: “Bunu Ben Başlattım, Suçlamaları Düşürün!”

Erdoğan, Pezeşkiyan ile Görüştü: Türkiye, İran ile ABD Arasında Arabuluculuk Rolüne Hazır!

ABD Silahlı Kuvvetleri 1 Numarası: Ordu İran’a Karşı Harekata Tamamen Hazır!

Konya’da Kan Donduran Olay: Oğul Babasını Dövüp Videoyu Amcasına Gönderdi! “Gelin Bunu Buradan Alın”

Azerbaycan’dan İran’a Net Mesaj: Hava Sahası ve Toprakları Asla Kullandırılmayacak!

Lokanta, Kafe ve Restoranlarda Servis, Masa ve Kuver Ücreti Yasaklandı! Resmi Gazete’de Yayımlandı
