40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469
ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilen, hedef ülke radarların karıştırılıp aldatılmasını ve iş yapamaz hale getirilmesini sağlayan KORAL Mobil Elektronik Harp Sistemi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi.
ASELSAN ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında imzalanan Kara Konuşlu Uzaktan Elektronik Destek/Elektronik Taarruz Sözleşmesi (Kara SOJ) kapsamında özgün olarak geliştirilen sistemin teslimi için ASELSAN Gölbaşı Tesisleri’nde tören düzenlendi. Törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın aralarında bulunduğu davetliler katıldı.
‘Jammer çalışmaları devam ediyor’
Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, törende şöyle konuştu:
“Bu proje Hava SOJ için de bir umut ışığı olur diye bekliyoruz. Çünkü bu konudaki ihtiyaçları Hava Kuvvetlerimizle olan yakın mesaimizde de defalarca gündeme getiriyoruz. İnşaallah, bu tören bu konudaki kararlılığımızı, azmimizi artıracak ve bu projeye de hız verecektir. Bunun yanında müsteşarlığımızca sabit, kara, hava, deniz platformu konuşlu destek ve taarruz sistemleri, kendini koruma sistemleri, el yapımı patlayıcılarla ilgili jammer sistemleri, elektronik harp test eğitim ve teçhizatlarının geliştirilip, kurulması gibi sistemler üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Başta güvenlik güçlerimizin elektronik harp alanında en modern silahlarla, teçhizatla donanması olmak üzere bu tür çabaları çeşitli ortamlarda devam ettirme azmimiz tamdır.”
Binin üzerinde test
ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) savunma elektroniği alanındaki ihtiyaçlarını gelişmiş ve özgün teknolojik çözümlerle karşılamak için çalıştıklarını, bu yöndeki çabaların son ürünün KORAL Sistemi olduğunu söyledi.
Eken, şunları kaydetti:
“Dünya üzerinde sayılı ülkenin envanterinde bulunan, çok az ülkenin geliştirebildiği bu sistemi ordumuz için milli imkanlarla geliştirmekten mutluluk duyuyoruz.
KORAL, kabul muayeneleri esnasında binden fazla test aşamasından geçerek performansını kanıtladı. Ülke savunmasında önemli bir görev üstlenen bu ürünün geliştirilmesi için ASELSAN ile birlikte 50’ye yakın yerli alt yüklenici çalıştı. Bu firmaların önemli bir kısmını da KOBİ’ler oluşturdu. KOBİ’lerimiz proje başlangıcından üretim sonuna kadar, geniş bir yelpazede görev yaptı. Proje için 500 bin saatin üzerinde tasarım işçiliği harcandı.”
KORAL ne işe yarar?
KORAL Mobil Elektronik Harp Sistemi, askeri taktik araçlara entegre edilen ve geniş bir frekans bandında çalışan Elektronik Destek Sistemi (KORAL ED) ile Elektronik Taarruz Sistemi’nden (KORAL ET) oluşuyor.
KORAL ED Sistemi radar yayınları için tespit, teşhis, yön bulma fonksiyonlarını yerine getirirken, KORAL ET Sistemi hedef radarların karıştırılıp aldatılmasını ve iş yapamaz hale getirilmesini sağlıyor. Bu nitelikleriyle KORAL Sistemi hedef ülkelerin hava savunma sistemlerinde önemli bir zafiyet oluşturacak yetenekte bulunuyor.
KORAL Mobil Elektronik Harp Sistemi için 2013’ten bu yana yürütülen yoğun sistem doğrulama ve sistem test süreci ile sistem test sürecinin son aşamasında yapılan modern ve karmaşık yapıdaki radar sistemlerine uygulanan elektronik taarruz denemelerinden alınan olumlu sonuçlar sisteme olan güveni artırıyor.
Sistem birimlerinde kullanılan, geleceğin savunma teknolojisi olarak değerlendirilen aktif elektronik taramalı birimler ile aynı anda çoklu hedefe karşı etkin olarak elektronik taarruz uygulanabiliyor. Aktif elektronik taramalı birimler konusunda projede edinilen teknolojik birikim diğer birçok radar ve elektronik harp sistemlerinde de kullanılabilecek. Dünyada sayılı ülkede var olan bu teknoloji, elektronik harp sektöründe gelinen aşamaya göstermesi bakımından da büyük öneme sahip bulunuyor.
Kürtçe trafik levhaları asıldı!

5. ESENLER GENÇLİK GÜNLERİ BAŞLIYOR

ŞİLE’DE 146.547 FİDE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ..

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Başkanı Ömür Gedik’ten Hayırlı Olsun Ziyareti

Esnaf İçin Güç Birliği Çalışmaları Kapsamında UEB’den Net Mesaj

Hataylı mobilyacılardan Azerbaycan atağı

Şanlıurfa’da Lisede Kanlı Saldırı: 16 Yaralı, Saldırgan İntihar Etti!

Son Dakika Kabine Değişikliği: Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek Göreve Başladı

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İl Başkanı Abdullah Özdemir: CHP kirlenmiş bir parti hâline getirildi

”Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur”

Bağımsız Türkiye Partisi’nden birleşik, bütünleşik muhalefet çağrısı

İl Başkanı Abdullah Özdemir: CHP kirlenmiş bir parti hâline getirildi

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Gaziosmanpaşa’da İHH’dan Önemli Afet Bilinci Semineri

Dünya Ev Tekstili Sektörü HOMETEX’te Buluştu

Hataylı mobilyacılardan Azerbaycan atağı

Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı!

Gaziosmanpaşa’da “Ortak Akıl Güçlü Şehir Çalıştayı” Düzenlendi

Gaziosmanpaşa’da 19 Mayıs Coşkusu Dorukta!

İstanbul’a Yeni İlçe Geliyor İddiası: İlçe Sayısı 40’a Çıkıyor!

Arnavutköy’de Kariyer İçin Engel Yok: Engelleri Değil İstihdamı

Arnavutköy Belediyesi’nden Hadımköy’e Hizmet Yağmuru: Kültür Merkezi, Nikah Sarayı ve Yeni Yaşam Alanları Hizmete Açıldı

Gaziosmanpaşa’da Sağlık Hizmetleri: Hangi Hastaneler ve Klinikler Var?

Sakarya’da esnaf ve vatandaşla buluştu

AK Parti İstanbul Milletvekilleri vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

Gaziosmanpaşa’da Şehitler Anısına Duygusal Buluşma: Erzurumlular Derneğinden Güzel Dayanışma

Gaziosmanpaşa’da Akif Ruhu: Fahreddin Paşa Anadolu Lisesi’nde Muhteşem Program!

Bahçeli’den Terörsüz Türkiye İçin Kritik Çağrı: Yeni Yol Haritası Şart!

Tekirdağ Çorlu’da Acı Haber: Silahlı Kavgaya Müdahale Eden 2 Polisimiz Şehit Oldu

Kağıthane’de İş İnsanı Ailesine Silahlı Saldırı: Kayınvalide Evine Kurşun Yağdı, Son Anda Kurtuldu!

Sultangazili Kadınlardan “Zamana İz Bırakan Eserler” Sergisi

Eyüpsultan’da 19 Mayıs Coşkusu Gençlik Yürüyüşüyle Başladı

ŞEHRİN EN RENKLİ ETKİNLİĞİ: “SOKAK STİLİ GRAFFİTİ FESTİVALİ”, GAZİOSMANPAŞA’DA GERÇEKLEŞTİ

AK Parti İstanbul’dan muhtarlık vurgusu.

İstanbul Emniyeti’nde Geniş Çaplı Atama Kararları! Vali Davut Gül İmzaladı.

İstanbul Emniyeti’nde Kritik Atamalar: İBB Soruşturmasını Yürüten Mali Şube Müdürü Değişti

Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Şinasi Yüzbaşıoğlu oldu. Çağlayan Kurt Mali Şube Müdürü Oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.