40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469
Ak Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile birlikte İstanbul’da 25 ilçe başkanı görevden alındı. Görevden alınan ilçe başkanları Mart ayında yapılacak olan ilçe kongrelerine kadar göreve devam edecek, kongrede ise bayrağı yeni isimlere devredecekler.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığına Bayram Şenocak’ın getirilmesinin ardından, teşkilatlarda değişim olacak mı beklentisi bugün yanıtını buldu. Şenocak’ın hazırladığı ‘ilçe başkanları dosyasını’ ve İstanbul’da yaşanılacak olan büyük değişimi günler öncesinden kamuoyu ile paylaşmıştık. “Ak Parti’de gözler Cumartesi’ye çevrildi”başlığıyla yayınladığımız haberde, İl Başkanı Şenocak’ın listesinin genel merkez tarafından onay alması halinde İstanbul’da büyük bir temizliğin başlayacağının yanı sıra çalışmak istediği yeni isimlere de “ilçe başkanları Dosyası”nda yer verdiğini dile getirmiştik.
Kamuoyunun Cumartesi haberdar olduğu büyük değişimin ayakları yaklaşık 1 hafta önce atılmıştı. İl Başkanı Bayram Şenocak hazırladığı liste öncesi belediye başkanları ile tek tek görüşerek, fikir alışverişinde bulundu. Görevden alınan 25 İlçe başkanın tek ortak özelliği; Belediye Başkanları ile sürekli bir “çatışma” halinde olmalarıydı. Teşkilat-Belediye kavgaları sokağa inmiş, sağır sultan bile duymuştu.
Ak Parti İstanbul’da büyük değişim de bu şekilde başlamıştı. Aralarında Sultangazi’nin de olduğu 25 ilçe başkanı görevden alındı, 14’ü ile yeniden devam kararı alındı.
Peki, Ak Parti Sultangazi yeni ilçe başkanı kim olacak?
Ak Parti İstanbul’da Mart ayı ortalarına kadar il ve ilçe kongrelerini bitirmeyi planlıyor. Bir önceki haberimizde İl Başkanı Bayram Şenocak’ın Mustafa Günaydın ve Eyüp Erdal isimleri üzerinde durduğunu belirtmiştik.
Kulislerde Sultangazi İlçe Başkanlığı için ise Mustafa Günaydın ve Eyüp Erdal’ın yanı sıra birçok isim konuşuluyor. Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Hasan Esat İlhan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Dursun ve İlçe Başkan Yardımcısı Kemal Eyyüpoğlu’nun isimleri de sıkça telaffuz ediliyor.
Beş ismi kısaca tanıyalım;
Mustafa Günaydın; 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den kurucu meclis üyesi seçilen iş adamı Günaydın, 7 Ocak 2012 ilçe kongresinde ilçe başkanlığına aday olduğunu açıklamış ve kongreyi 9 oy farkıyla kaybetmişti.
Eyüp Erdal; 1998 yılında Refah Partisi’nde sandık müşahidiyle başlayan aktif siyaset serüveni, 2005 yılından beri Ak Parti’de devam ediyor. Ak Parti Sultangazi Kurucu İlçe Başkanlığı’nın yanı sıra mahalle, ilçe ve il gençlik teşkilatlarında birçok noktada görev yapan Erdal, 2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclis üyesi seçilerek yerel parlamentoda aktif siyasete devam ediyor.
Hasan Esat İlhan; Avukat kimliğiyle ön plana çıkan İlhan, Ak Parti kurulduğundan beri çeşitli kademelerinde görev yaptı. 2002 -2006 yıllar arasında İstanbul il başkanlığın hukuk komisyonunda görev aldı. 2006- 2008 döneminde Gaziosmanpaşa ilçe yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2008-2013 yıllar arasında Sultanagazi ilçe başkan yardımcısı ilçe seçim işler birim başkanlığı görevini yürüttü. İlhan, 2014 yerel seçimlerinde partisinden Sultangazi Belediye Meclis Üyesi seçildi.
Abdurrahman Dursun; 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 2006 kongresinde Ak Parti İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2009, 2012, 2015 kongrelerinde Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği görevine seçildi. Bu süre içerisinde teşkilat, seçim işleri, siyasi ve hukuki işler komisyonlarında görev yaptı, şu anda yerel yönetimler 2. bölge başkanlığını yapmakta. 7 Haziran ve 1 Kasım 2016 genel seçimlerinde, İstanbul 3. bölge seçim koordinasyon merkezi başkanlığını yürüttü. Halen Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanlığı ve Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcılığı görevlerime devam etmektedir. Sultangazi’den sorumlu il yöneticisi olan Dursun, ilçenin nüfus sıralamasında ilk sırada yer Adıyamanlıların yakından tanıdığı bir isim.
Kemal Eyyüpoğlu; Sultangazi’de ılımlı bir siyaset yürüterek dikkatleri üzerine çeken ve her kesimin sevdiği bir isim olan Kemal Eyyüpoğlu, uzun yıllardır Ak Parti Sultangazi İlçe Teşkilatı’nda aktif siyaset hayatını sürdürüyor. Halen İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Gaziosmanpaşa Ak Parti’de Kongre için kimlerin adı geçiyor?

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

Ümraniye Esnaf Sanatkârlar Odası 16. Seçimli Genel Kurulunda Mehmet Özdil ile Yola Devam Kararı..

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Erdoğan, Pezeşkiyan ile Görüştü: Türkiye, İran ile ABD Arasında Arabuluculuk Rolüne Hazır!

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Hatay’ın Kalbi 1055 Gün Sonra Yeniden Atıyor! Habib-i Neccar Camii Yeniden İbadete Açıldı

Antalya’da Feci Kaza: Tekirdağ-Antalya Otobüsü Devrildi, 8 Ölü, 26 Yaralı!

SİVİL DİPLOMASİ VE İŞ DÜNYASI DERNEĞİ KURULDU

Berat Kandili 2026 Tarihi Belli Oldu! Diyanet’in 2026 Dini Günler Takvimine Göre 2 Şubat Pazartesi
İzmir Karaburun’da Trajik Olay: Sahilde 5-6 Yaşında Çocuk Cesedi Bulundu!

Hamas’tan İsrail’e Sert Uyarı: Gazze Ateşkes İhlalleri Devam Ederse Ciddi Sonuçlar Doğacak!
Altın Fiyatlarında Sert Düşüş! 1 Şubat 2026 Güncel Gram, Çeyrek, Yarım ve Cumhuriyet Altın Fiyatları

Suriçi Grubu İstanbul Gelenesel Toplantıları çok Konuşulacak!

Makbule Gül Vefat Etti: Eski Göktürk Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Emekliye Şubat Müjdesi: 3.119 TL Fark Ödemeleri 4 Şubat’ta Hesaplarda! En Düşük Maaş 20 Bin TL Oldu

Ünlülere Şafak Operasyonu: Hasan Can Kaya, Reynmen ve Emirhan Çakal Gözaltında! Uyuşturucu Soruşturmasında 26 Şüpheli

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

TBMM’de Trafik Cezalarını Artıran Teklifin 10 Maddesi Kabul Edildi: Cezalar 200 Bin TL’ye Kadar Çıkıyor!

CİMER talepleri Bayrampaşa’da daha hızlı çözülecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Uğur Mumcu Basınevi’ni Yeniden Canlandırıyor: Basın Emekçilerine Modern ve Dayanışma Odaklı Yeni Merkez!

Avrupa Birliiği gazetesi 299. Sayısı

O’Kent güne depremle uyandı, uzmanı “uzaklaşın” diyerek uyardı.

Öğretmenini Hamile Bırakan Gençten Şok Talep: “Bunu Ben Başlattım, Suçlamaları Düşürün!”

Erdoğan, Pezeşkiyan ile Görüştü: Türkiye, İran ile ABD Arasında Arabuluculuk Rolüne Hazır!

ABD Silahlı Kuvvetleri 1 Numarası: Ordu İran’a Karşı Harekata Tamamen Hazır!

Konya’da Kan Donduran Olay: Oğul Babasını Dövüp Videoyu Amcasına Gönderdi! “Gelin Bunu Buradan Alın”

Azerbaycan’dan İran’a Net Mesaj: Hava Sahası ve Toprakları Asla Kullandırılmayacak!

Lokanta, Kafe ve Restoranlarda Servis, Masa ve Kuver Ücreti Yasaklandı! Resmi Gazete’de Yayımlandı
