DOLAR

34,2529$% -0.05

EURO

37,3445% 0.23

STERLİN

44,1960£% -0.59

GRAM ALTIN

3.019,39%-1,67

ONS

2.743,31%-1,57

BİST100

8.863,88%-1,58

Soğanlı Susamlı Girit Böreği

[the_ad_placement id=”restorantlr-cafeler”]

MALZEMELER

Hamuru için :

2.5 su bardağı un

1 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı yoğurt

İç malzeme için:

1 kg soğan,

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzeri için :

1 adet yumurta,

50 gram susam

YAPILIŞI

İç malzeme için soğanları ince piyazlık doğrayın ve zeytinyağında krem kıvamına gelinceye kadar iyice kavurun. Tüm hamur malzemesini yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Daha sonra iki eşit parçaya bölün. Unlu zeminde merdane yardımıyla orta boy yuvarlak kek kalıbı büyüklüğünde açın. Yağlanmış kalıba bir parça hamuru elinizle bastırarak yayın. Üzerine harcı yerleştirip, ikinci parça hamuru üzerine kapatın. Çırpılmış yumurta sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Kare şeklinde keserek servis yapın.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Beşamel Soslu Börek

HIZLI YORUM YAP