36,6588$% 0.03
40,0680€% 0
47,6010£% -0.03
3.576,71%1,16
3.035,20%1,15
10.806,95%-0,51
31 Mart seçimlerinde İBB Başkanı seçilen ancak 6 Mayıs’ta tartışmalı bir YSK kararı ile mazbatası alınan Ekrem İmamoğlu, dün tekrarlanan İstanbul seçimlerini tarihi farkla kazanarak tekrar İBB başkanı oldu. Bünyesinde 30 şirketi bulunan İBB’nin ekonomik durumu ise tartışmalı.
Ekrem İmamoğlu tarafından hazırlanan ve İBB’nin mali durumu hakkında bilgi veren tablolar.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 bütçesi geçtiğimiz yıl kasım ayında belirlendi. Buna göre İBB’nin bütçesi 23.8 milyar lira oldu. 2.5 milyarlık İETT ve 8 milyar 501 milyon liralık İSKİ bütçeleri ile İBB’nin 2019 yılı toplam bütçesi 34 milyar 801 milyon liraya çıktı. İBB bütçesini denkleştirmek için 3 milyar 200 milyon liralık net borçlanma öngörülüyor. Borçlanma yoluyla elde edilen kaynağın büyük bölümünün raylı sistem yatırımları için kullanılması planlanıyor. 2019 gider bütçesi içinde faiz giderinin de 1 milyar 114 milyon 507 bin lira olacağı tahmin ediliyor. İBB’ye bağlı 30 iştirak şirketinin toplam cirosu da 24 milyar lira civarında.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin mayıs ayı oturumunda İBB’nin 2018 yılı kesin hesabı da oy çokluğu ile kabul edilmişti. Bilançodaki rakamları değerlendiren İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İBB’nin 2018 yılı faaliyet raporuna göre 22 milyar lira olan borcunun kesin hesaba göre 26 milyar 800 milyon liraya yükseldiğini açıklayarak vahim tablonun daha da kötü bir hal aldığını vurgulamıştı.
Balyalı, şu anda 500’den fazla firmanın İBB’den alacaklı olduğunu belirterek “Bu firmaların 300’den fazlası aslında çok düşük alacakları olmasına rağmen belediyemizin kapısına her gün gidip geliyorlar. Çoğu firma 6 aydan beri buradan neredeyse doğru düzgün bir ödeme alamıyor. Bu sürece şahit oldum. Çok sayıda firma geliyor ödeme istiyor ama ne yazık ki ödeme sıkıntısı var çünkü bütçe her ay düzenli olarak açık veriyor” diye konuşmuştu.
İstanbul’ da Ekrem İmamoğlu, depremi halk kazandı
Bayrampaşa Belediyesi’nden fırınlara Ramazan denetimi
TURANCI DÜŞÜNCE DERNEĞİ YAPILANMASINI TAMAMLADI
Tanyeli hayatını kaybetti
Banka altını alanlar dikkat! Ek vergi geliyor
Sultangazi Belediyesi’nden İftarda Sıcacık Çorba İkramı
18 MART ŞEHİTLERİ GAZİOSMANPAŞA DA SAYGI VE MİNNETLE ANILDI.
İçişleri Bakan Müşaviri Ocaklı’dan Kocaeli Kandıra Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığına Ziyaret!..
İlim Yayma Cemiyeti Kültüre Katkı Sağlamaya Devam Ediyor
Bakan Kacır, Sultangazi Belediyesi Ramazan Etkinlik Çadırını Ziyaret Etti
Kaymakam İskender Yönden’ in Acı günü
MANEVİ ARINMA VEPAYLAŞIM AYI
ŞİNASİ YURTSEVER VEFAT ETTİ?
Yasa dışı bahis operasyonu: Flash TV’ye el kondu
NEREDEN NEREYE GELDİK
KERİM GÜL EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ
Bayrampaşa’da Silahlı Saldırı: Emre Kartal Yaralandı
Gaziosmanpaşa ‘da kaldırımlar, yol kenarları otopark oldu!
TFF U17 LİG KURALARI, GAZİOSMANPAŞA’NIN EV SAHİPLİĞİNDE ÇEKİLDİ
YERLİ VE MİLLİ PARTİ LİDERİ MUTLU’DAN GENEL AF ÇAĞRISI! BAKANLIĞA SESLENDİ
BÖBREK HASTALIKLARI HIZLA YAYGINLAŞIYOR:
Başkan Dursun Teravih Namazında Komşularıyla Buluşuyor
Sultangazi ilçe nüfus Müdürü vefat etti
Ersizlerdere Köyü – Tarihi (Küre – Kastamonu)
İstanbul Valisi Davut Gül Sultangazili Muhtarlarla Bir Arada