40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

ülkeler. Bir araya gelerek terörden arındırılmış federal devlet oluştururlar. Türkiye ABD Rusya ve İran anlaştı güvenli bölge konusunda
Türkiye sınırlarını güvenceye almak için
Tampon bölge kuruyor. Ve buralardan terör örgütlerinin geçişlerini önleyecek planlar yapılıyor. Gerçeği bu
Suriye devleti içinde çatışıyor güvenli bir bölge değil buda Türkiye ye sıkındı veriyor her taraf dan Türkiye ye terör örgütleri sızıyor bunu önlemek için bölgede ummalı bir çalışma var
“Türkiye’nin ‘güvenli bölge planı’ ortaya çıktı… İşte maliyeti…”
Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı güvenli bölge değerlendirmelerinin ardından ortaya çıkan planda 5 bin nüfuslu 140 köy ve 30 bin nüfuslu 10 ilçe merkezi yer alıyor. Planın maliyetinin ise 23,5 milyar Euro olacağı belirtildi.
Türkiye’nin güvenli bölge planının ayrıntıları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı güvenli bölge değerlendirmelerinin ardından ortaya çıkan planda 5 bin nüfuslu 140 köy ve 30 bin nüfuslu 10 ilçe merkezi yer alıyor. Planın maliyetinin ise 23,5 milyar Euro olacağı belirtildi.
CHP’li Ünal Çeviköz planı “Türkiye içinde bir nüfus değişimi yaparsınız bu bile insan haklarına aykırıdır. Başka bir ülkenin topraklarıda nüfus kaydırması yapılması tamamen insan haklarına aykırıdır.” sözleri ile eleştirdi.
Pek çok basın organında çıkan plan detaylarına göre, planlanan köy ve ilçeler için yabancı fonlarla yerleşim alanları oluşturulacak. 23,5 milyar Euro maliyeti olacak konutlarda 1 milyon kişinin yaşaması planlanıyor. Planda yer alan detaylar şöyle:
140 köyde her haneye tarım yapabileceği arazi verilecek. Her köyde bin konutun yanısıra 2 cami, 2 okul, gençlik merkezi, spor salonu ve futbol sahası yapılacak. Köylerin yanısıra 30 bin kişinin yaşayabileceği 10 ilçe merkezi inşa edilmesi de planın bir parçası. Planlanan 8 ilçede 10 yataklı 2 ilçede ise 200 yataklı hastane kurulacak. İlçelerde sanayi sitesi kurulması da planlanıyor.
ÇEVİKÖZ: ONLARIN GÜVENLİĞİNİ KİM SAĞLAYACAK
Planın çok sayıda gazete ve televizyon kanalu tarafından haberleştirilmesinin ardından T24’te Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve eski diplomat Ünal Çeviköz, yapılanı ‘toplum mühendisliği’ olarak nitelendirdi ve Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerinin farklı bölümlerinden geldiğini hatırlatarak şunları söyledi:
“Türkiye içinde bir nüfus değişimi yaparsınız bu bile insan haklarına aykırıdır. Başka bir ülkenin topraklarıda nüfus kaydırması yapılması tamamen insan haklarına aykırıdır. Bir yerleştirme söz konusu, bölgedeki bazı ülkelerin bu tür yerleştirme yapması eleştirilirken Türkiye’nin böyle bir plana girmesini doğru bulmuyoruz. Onların güvenliğini kim sağlayacak? Suriye hükümetiyse rızasını almak gerekir. Suriye sağlamayacaksa, Türkiye Suriye topraklarının bölünmesini hazırlıyor.”
Güvenli bölgede bu planların gerçekleştirilmesinin kolay olmayacağını belirten Çeviköz, “Uzun zamandan beri askeri yetkililer ile sivil otorite arasında farklılık göze çarpıyor. Bir yandan MSB açıklamaları bir yandan Erdoğan tarafından belli mühletler veriliyor. Bu aslında bir çelişkidir ve söylem farkıdır. Böyle bir karışıklık içinde Türkiye’nin dış politikası yürütülemez.”
ERDOĞAN 18 EYLÜL’DE ‘2 HAFTA’ DEMİŞTİ
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bilindiği kadarıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmelerinin kameralara verilen bir poz ve bir telefon konuşması arasında kalmasının ardından gözler Türkiye’nin güvenli bölge için verdiği iki hafta süreye döndü.
Ankara’da yapılan Astana sürecinin devamı niteliğindeki üçlü zirveden kısa süre sonra, 18 Eylül’de konuşan Erdoğan, “2 hafta içinde ABD ile görüşmelerden sonuç çıkmazsa kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız” demişti.
Suriye’de ABD ile birlikte kurulması konusunda anlaşmaya varılan ancak somut detayları aradan geçen süreye rağmen henüz netleşmeyen güvenli bölgeyle ilgili söylemlerini Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda da sürdüren Erdoğan, salı günü yaptığı konuşmada da şu ifadeleri kullanmıştı:
“Türkiye’nin yeni bir göç dalgasını karşılamaya tahammülü yoktur. Tüm ülkelerin Türkiye’nin çabalarına destek vermesini bekliyoruz. Sığınmacılar için yürüttüğümüz çalışmalarda tek başımıza bırakıldık. Fırat’ın doğusundaki PKK-PYD yapılanması ortadan kaldırılmalıdır. ABD ile burada bir güvenli bölge oluşturulması konusundaki görüşmelerimiz sürüyor. İlk etapta 30 km. derinliğinde 480 km. uzunluğunda bir barış koridoru tesis etmek.Güvenli bölge ilan edildiğinde bu bölgeye biz 1 ila 2 milyon arasında mülteciyi göçmeni yerleştirme şansına sahibiz. Bunu tek başına Türkiye kaldıramaz. Rusya, ABD el ele vermek suretiyle bu mültecileri çadır kentlerden çıkartıp buraya yerleştirebiliriz. Bu bölgeyi Deyr-i Zor, Rakka hattına indirebilirsek yerleştirilecek mülteci sayısını 3 milyona kadar çıkarabiliriz.”
Cumhurbaşkanı ayrıca dün New York dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken güvenli bölge için “sürecin işlediğini” söylemişti.
Türkiye’ye ait F-16 uçakları bugün Fırat’ın doğusuna üçüncü ve dördüncü uçuşlarını gerçekleştirdi. Ayrıca bu hafta başında Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine zırhlı araçlar sevk edilmişti. Geçen hafta da aynı bölgeye sağlık, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edilmişti.
‘SURİYELİLERE EVLER YAPSAK…’
5 Eylül’de Erdoğan, Ankara’da il başkanları toplantısında Suriye’deki güvenli bölge konusuna değinmişti.
“Suriye’de ‘Güvenli Bölge’ olmazsa, kapıları açmak zorunda kalabiliriz. Avrupa söz verdiği yardımları vermedi.” diyen Cumhurbaşkanı, “Güvenli Bölge’de Suriyelilere 250-300 m² evler yapsak, çevresinde de 100-150 m² bahçesi olsa. Orada ekip biçseler; hiç olmazsa bu insanlar hazır balık değil, balık tutmayı öğrenirler.” ifadelerini kullanmıştı

Gaziosmanpaşa CHP de delege değişim rüzgarı istiyor

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Amerika’da Gezilecek Yerler 2026: En Popüler 10 Turistik Nokta ve Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler!

Katar’da Gezilecek Yerler 2026: Doha’nın En İyi 10 Noktası, Müzeler, Çöl Safarileri ve Daha Fazlası!

Katar Vize Durumu 2026: Türk Vatandaşları Katar’a Vizesiz Seyahat Edebilecek mi?

Gaziosmanpaşa Kızılay’dan Karlı Havaya Sıcak Dokunuş: İlçe ve Küçükköy Meydanlarında Vatandaşlara Çay, Kek ve Meyve Suyu İkramı!

Atlas Çağlayan Cinayeti Sonrası Gözaltı: Güngören’de Bıçaklanan Gencin Annesini Tehdit Eden 6 Kişi Yakalandı!

Gaziosmanpaşa Köprülü Yabulçişta Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Olağan Genel Kurul İlanı

TOKİ İstanbul Kura Tarihi 2026: 100 Bin Konut İçin Heyecanlı Bekleyiş! İstanbul TOKİ Kurası Ne Zaman Çekilecek?

Yüzyılın Konut Projesi’nde Heyecan Dorukta: 19-25 Ocak Kura Takvimi Açıklandı! 45 Bin 909 Konut Daha Hak Sahibini Bulacak!

2B Arazileri Satışında Ek Süre Fırsatı: 102 Bin Kişiye Tapu Müjdesi Geldi!

Ömer Çelik Suriye mesajı verdi: “Terörsüz Türkiye” ve “terörsüz bölge” iç içe süreçlerdir birbirinden ayrılamaz

Lakers vs Raptors Maçı Neden Gündem? NBA’de Yüksek Gerilimli Karşılaşma ve Zaferin Perde Arkası

İstanbul’da kar yağışı etkisini artırdı

Şark Bülbülü Filmi Nerede Çekildi? Konusu Ne, Oyuncuları Kim? Kemal Sunal’ın Efsane Komedisi TV’de!

Bakan Bak, Gaziosmanpaşa’daki Spor Yatırımlarını İnceledi

Asgari ücrette yapılan zam Deva Partisi tarafından protesto edildi.

Devlet Bahçeli açıklama yaptı: SDG Suriye’de bir engel haline geldi!

Türkiye’de Gündem Patlaması: Burak Dalgın, Eren Tozlu, Erzurumspor – Amed Maçı ve Carlos Alcaraz Neden Her Yerde Konuşuluyor?

Fehmi ÖZTÜRK mağduriyetinde önemli gelişmeler yaşanıyor! Öztürk: adalet de hak da yerini buluyor.

TOKİ Sosyal Konut Başvuru Şartları 2026: Yüzyılın Konut Projesi İçin Kimler Başvurabilir? Tüm Detaylar!

TOKİ sosyal konut kampanyasında kura çekimleri sürüyor! 9 şehirde tarih belli olduÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği Yüzyılın Konut Projesi’nde 19-25 Ocak haftasının kura programını, “Bu hafta 9 şehrimizde daha kura heyecanını yaşayacağız. Yüzyılın Konut Projesi’nde bu hafta toplam 45 bin 909 konutumuzun daha hak sahiplerini belirleyecek, mutluluğa ortak olacağız” mesajıyla paylaştı.

İstanbul Toplu Taşıma Ücret Tarifesi 2026 Güncel Liste

Australian Open 2026: Avustralya Açık Turnuvası Neden Gündemde? Son Dakika Haberler ve Detaylar

Kuzey Marmara Otoyolu Kaza: Servis Minibüsü Devrildi, 11 Yaralı! Son Dakika Gelişmeleri

Gaziantep FK Galatasaray maçında ilk 11’ler belli oldu
