40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

7 günlük borca itiraz sürelerini kaçırmak istemeyen vatandaşlar, icra müdürlüklerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İşlemlerin başladığı ilk gün olması nedeniyle aksaklıklar yaşanırken Avukat Nurşah Gümüş, duruşmalara yetişemediklerini belirtti. Avukat Emre Doğan ise, “Virüs bugün hızlandı ama adalet yavaşladı” yorumunda bulundu. Virüs ekonomik dengeleri altüst ederken icra dairelerindeki işlemler için yaşanan bu yoğunluk dikkat çekiyor. Neredeyse her gün ısrarla sosyal mesafe uyarısı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın icra dairelerindeki bu yoğunluğu nasıl yorumlayacağı merak ediliyor.
Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını dolayısıyla 16 Mart 2020’den itibaren tutuklu ve acil işler haricinde duruşmalar ertelenmişti. Adliyeler bugün açıldı, yüzlerce kişilik kuyruklar oluştu. Zaman zaman kuralların ihlal edildiği görülürken, adliyelerin dört bir tarafına uyarı levhaları asıldı.
4 METREKAREDE 1 KİŞİ KURALI
COVİD-19 tedbirleri kapsamında açılan icra müdürlüklerinde 4 metrekarede bir kişi bulunma zorunluluğundan dolayı, vatandaşlar bugün icra dairelerine tek tek girebildi.
Numaratörlerden sıra alan vatandaş ve avukatlar, sırası geldiğinde icra müdürlüğüne alındı. Girişe konulan bankolarda 2 memur yönlendirme yaptı. Kısmi işlemler (borca itiraz mal beyanı, dosya taraf bilgisi, vekil kaydı işlemleri, posta ve kargo teslim alma, İ.İ.K. 106-110 talepleri, 3. şahıslar tarafından verilen dilekçeler, İ.İ.K. 89/1 madde cevapları ve maaş haczi), oluşturulan icra ön bürolarından yapıldı ve bu işlemleri de her müdürlükten görevlendirilen iki memur yaptı. İcra dosyasını incelemek isteyenlere ise dosyasının hazır edilmesi için belli bir saat verilerek, tekrar gelmesi istendi.
“ADLİYELER MAHŞER YERİNE DÖNDÜ”
Alınan tedbirlerin bulaşma riskini ortadan kaldırmayacağını belirten Avukat Ufuk Uzunoğlu, “Avukat, avukatlık kanunu gereği istediği dosyaya ulaşabilmeli. Genelgeyle, yönetmelikle verilen haklar kullanılamıyor. Sürelerle ilgili sıkıntılar yaşanabilir. Süreli işlemlerde, satış işlemlerinde sıra size gelene kadar iş işten geçmiş olabilir. Bu sistemde memur da kendini koruyamıyor, vatandaş da. Adliyeler mahşer yerine dönmüş vaziyette” ifadelerini kullandı. 
“DURUŞMALARA YETİŞEMEDİM”
Çağlayan Adliyesi’ne saat 09.00’da geldiğini ancak sıra nedeniyle yarım saat sonra girebildiğini belirten Avukat Nurşah Gümüş, duruşmalara yetişemediklerini belirtti. Borca itiraz hakkını kullanmak için icra müdürlüklerinde saatlerdir beklediğini belirten Gümüş, “UYAP’ta işlemler yeterli değil. Bütün gün bir iş için bekliyoruz. Zaman kaybımız oluyor. Hem borçlu hem alacaklı zarara uğruyor” sözlerini kullandı.
“İNSANLAR ADLİYEYE GİREBİLMEK İÇİN BİRBİRİYLE YARIŞTI”
Konu ile ilgili konuşan İstanbul Barosu avukatlarından Emre Doğan, sabahın erken saatlerinden itibaren insanların adliye önlerinde uzun kuyruklar oluşturduğuna şahit olduğunu belirterek, “Yetkililer tarafından insanların kontrollü olarak içeri alınacağı söylense de buna ilişkin bir tedbir yahut hazırlık göremedim. Her ne kadar avukat olarak kurallara uyum noktasında özen göstersek bile insanların özensizliği, maskelerini sık sık çıkarmaları, sosyal mesafeye uygun hareket etmemeleri nedeniyle bir ara adliyedeki işlerimi hızlıca halledip de gideyim düşüncesi belirdi içimde” diye konuştu.
SOSYAL MESAFEYE UYULMADI
Adliye içinde de vatandaşların sosyal mesafeyi ayarlayamamasından dolayı zorluk yaşadıklarını belirten Doğan, “Duruşma salonlarının küçük olması ve havalandırmaların kullanılmaması nedeniyle havasız bir ortamda duruşmalara girmek zorunda kaldık. Kaldı ki böylesi bir ortamda özellikle küçük adliyelerde insanlarla sosyal mesafeyi 1,5 metre olarak ayarlayabileceğiniz bir alan zaten söz konusu dahi olmuyor.

Adliye içerisinde el dezenfektanları vardı da en azından psikolojik olarak kendimizi az da olsa güvende hissettik. Zaten adliyede dava açma, icra takibi başlatma ve durdurulan süreli işlemleri yapmak için ciddi bir sabır ve mücadele etmek gerekiyor. Ciddi bir şekilde ders alınarak önlemlerin artırılması gerektiğini bugün net olarak görmüş olduk” dedi.
Sözcü

Bakanlık, Soner Yalçın’ın ‘Kale’sindeki kaçak yerleri tek tek tespit etti

5. ESENLER GENÇLİK GÜNLERİ BAŞLIYOR

ŞİLE’DE 146.547 FİDE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ..

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Başkanı Ömür Gedik’ten Hayırlı Olsun Ziyareti

Esnaf İçin Güç Birliği Çalışmaları Kapsamında UEB’den Net Mesaj

Hataylı mobilyacılardan Azerbaycan atağı

Şanlıurfa’da Lisede Kanlı Saldırı: 16 Yaralı, Saldırgan İntihar Etti!

Son Dakika Kabine Değişikliği: Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek Göreve Başladı

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İl Başkanı Abdullah Özdemir: CHP kirlenmiş bir parti hâline getirildi

”Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur”

Bağımsız Türkiye Partisi’nden birleşik, bütünleşik muhalefet çağrısı

İl Başkanı Abdullah Özdemir: CHP kirlenmiş bir parti hâline getirildi

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Gaziosmanpaşa’da İHH’dan Önemli Afet Bilinci Semineri

Dünya Ev Tekstili Sektörü HOMETEX’te Buluştu

Hataylı mobilyacılardan Azerbaycan atağı

Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı!

Gaziosmanpaşa’da “Ortak Akıl Güçlü Şehir Çalıştayı” Düzenlendi

Gaziosmanpaşa’da 19 Mayıs Coşkusu Dorukta!

İstanbul’a Yeni İlçe Geliyor İddiası: İlçe Sayısı 40’a Çıkıyor!

Arnavutköy’de Kariyer İçin Engel Yok: Engelleri Değil İstihdamı

Arnavutköy Belediyesi’nden Hadımköy’e Hizmet Yağmuru: Kültür Merkezi, Nikah Sarayı ve Yeni Yaşam Alanları Hizmete Açıldı

Gaziosmanpaşa’da Sağlık Hizmetleri: Hangi Hastaneler ve Klinikler Var?

Sakarya’da esnaf ve vatandaşla buluştu

AK Parti İstanbul Milletvekilleri vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

Gaziosmanpaşa’da Şehitler Anısına Duygusal Buluşma: Erzurumlular Derneğinden Güzel Dayanışma

Gaziosmanpaşa’da Akif Ruhu: Fahreddin Paşa Anadolu Lisesi’nde Muhteşem Program!

Bahçeli’den Terörsüz Türkiye İçin Kritik Çağrı: Yeni Yol Haritası Şart!

Tekirdağ Çorlu’da Acı Haber: Silahlı Kavgaya Müdahale Eden 2 Polisimiz Şehit Oldu

Kağıthane’de İş İnsanı Ailesine Silahlı Saldırı: Kayınvalide Evine Kurşun Yağdı, Son Anda Kurtuldu!

Sultangazili Kadınlardan “Zamana İz Bırakan Eserler” Sergisi

Eyüpsultan’da 19 Mayıs Coşkusu Gençlik Yürüyüşüyle Başladı

ŞEHRİN EN RENKLİ ETKİNLİĞİ: “SOKAK STİLİ GRAFFİTİ FESTİVALİ”, GAZİOSMANPAŞA’DA GERÇEKLEŞTİ

AK Parti İstanbul’dan muhtarlık vurgusu.

İstanbul Emniyeti’nde Geniş Çaplı Atama Kararları! Vali Davut Gül İmzaladı.

İstanbul Emniyeti’nde Kritik Atamalar: İBB Soruşturmasını Yürüten Mali Şube Müdürü Değişti

Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Şinasi Yüzbaşıoğlu oldu. Çağlayan Kurt Mali Şube Müdürü Oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.