40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Orman Bakanlığı’nın yangın söndürme uçağı ihalesinde 5 aydır kapalı duran sır perdesi Rusya’dan gelen haberle kalktı.
Ticaret Bakanı Yardımcısı Oleg Boçarov, önceki gün, “İleri düzey müzakerelerde yer alan Türkiye’deki temsilciliğimizin desteğiyle, Rus pilotların yönetimindeki Beriyev uçaklarının 4 ay süreyle Antalya, İzmir ve Bodrum çevresindeki olası durumlarla mücadelede yardım etmesini gözlemleyeceğiz” dedi.
BEDELİ AÇIKLANMADI
Rusya tarafında her şey çok net açıklandı. Ancak yasal zorunluluk olmasına rağmen ihale, Türkiye’de Kamu İhale Kurumu kayıtlarına yansımadı.
Orman Genel Müdürlüğü, Sözcü’nün talebi üzerine yaptığı özel yazılı açıklamada gelişmeyi doğruladı. İhalenin 7 Mayıs’ta sessiz sedasız yapıldığı ortaya çıktı. İhalenin, yasanın esas usül olarak kabul ettiği rekabeti, şeffaflığı ve katılımı üst düzeyde sağlayan “açık” usülde yapılmadığı kesin. Ancak hangi usulde düzenlendiği ve ne kadar bedelle verildiği ise hâlâ sır.
THK UÇAKLARI HANGARDA DURUYOR
Açıklamada önemli detaylar yer aldı. İhale, Türk Hava Kurumu Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi- CMC Savunma Sanayi A.Ş. İş Ortaklığı’na verildi.
Kayyum tarafından yönetilen THK’nın, 5’i faal toplam 9 yangın söndürme uçağının hangarda beklemesine rağmen Rus uçaklarıyla ihaleye girmesi dikkat çekti. THK’nin 4 bin 900 litre su kapasiteli uçakları, 5 bin litre şartı nedeniyle ihaleye sokulmamıştı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen yıl Rus uçaklarını, Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’le incelemiş, hemen ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bizzat test etmişti.

2 Rus Beriyev Be-200 uçağı Rus mürettebatla önceki gün göreve başladı. Uçaklardan biri İzmir diğeri Antalya’da 15 Ekim’e kadar orman yangınlarıyla mücadele edecek.
RUSLARIN ALACAĞI BELLİYDİ
20 Şubat’ta yapılan ilk ihaleye iki gün kala uçakları üreten Beriyev’in CEO’su Yuriy Grudinin, “Türkiye, jet amfibi uçağı ihalesi açtı.
Bu sadece bizde var” diyerek aslında sonucu açıklamış oldu. İhale komisyonu 20 Şubat’ta toplandı. Ruslar Ankara’ya kadar geldi.
Ancak Suriye politikaları nedeniyle Türkiye ile oldukça gergin günler geçiren Ruslar teklif vermedi. İhale iptal edildi. Aradan geçen 5 ayda kamuoyuna açıklanan hiçbir gelişme olmadı. Sessizliği bozan açıklama yine Rusya’dan gelmiş oldu.
Yusuf Demir/Sözcü

THY’nin müdür filosu! 12.5 Milyar Dolar borcu olan THY’de uçak başına iki müdür düşüyor!

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Metin Dabak’ın Doğum Günü Kutlaması: Gaziosmanpaşa’nın Sevilen Toplum Önderi 18. Yaşına Girdi!

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Kadın Kolları’ndan Nezaket Ziyareti: Avrupa Birliği Gazetesi’ni Ziyaret Ettiler, 10 Ocak’ı Kutladılar!

Güç Sessizdir

Yeşilay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Elif Ata’dan Anlamlı Kutlama: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Yerel Basını Bir Araya Getirdi, Sıkıntıları Dinledi!

İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor
