DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Yürek konuştu, Ak Partililer alkışladı

Haber: Tuğçe HUY… Sultangazi Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı ilk oturumunda encümen ve komisyon seçimleri gerçekleşti. Partisi tarafından hiçbir komisyona aday gösterilmeyen CHP’li Fahrettin Yürek, toplantıda söz alarak hem partisini eleştirdi, hem de daha önce tekrarladığı sözleri bu kez meclis salonunda tekrarladı; “Halk buna en güzel cevabı verecektir.” CHP’li Yürek, akşam saatlerinde ise partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Yürek, geçtiğimiz aylarda oturmadığı eve İSKİ tarafından gönderilen 257 TL’lik faturaya tepki göstermiş ve bu tepkiyi sosyal medya üzerinden yapmıştı. Tepkisinin basında geniş yer bulması sonrası Yürek ile partisi arasında soğuk rüzgarlar esmeye başladı. Parti yönetimi tarafından kendisine istifa, İSKİ önünde özür açıklaması ve ihraç seçeneklerinin kendisine sunulduğunu belirten Yürek, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada kesin kararını kamuoyu ile paylaşacağını ifade etmişti.

Sultangazi Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısı ilk oturumunda gerçekleşen komisyon seçimlerinde partisi tarafından hiçbir komisyona aday gösterilmemesi üzerine Yürek, daha önce yaptığı açıklamaların benzerini bu kez meclis salonunda yaptı.

“HALK BUNA EN GÜZEL CEVABI VERECEKTİR”

Partisinin kendisine mobbing uyguladığını söyleyen Yürek, “İSKİ ile ilgili halkın mağdur edilmesiyle alakalı konuşmamdan dolayı partim bana mobbing uyguluyor. Ama olsun olalım, varsın uygulasınlar şüphesiz ki halkımız buna un güzel cevabı verecektir. Ben bir spor insanıyım. Bu komisyonda ve diğer komisyonlarda görev verilmedi. Bundan sonra ki tavırlarım buna göre yol alacaktır. Madem partim beni düşünmüyor, hoş bu halkın görüşleri değil buradaki arkadaşların kendi görüşleri olduğunu düşünüyorum. Ama merak etmesinler halk buna da en güzel cevabı verecektir” dedi.

Bu açıklamalardan sonra bazı Ak Partili üyelerin CHP’li Fahrettin Yürek’i alkışladığı görüldü. Bu açıklamalardan bir kaç saat sonra Yürek, CHP’den istifa ettiğini açıkladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7 işçi yaşamını yitirdi: Ortaçağ zihniyetiyle fabrika çalıştırmışlar

HIZLI YORUM YAP