DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Emekli Olmak İsteyen Herkesi İlgilendiren Gelişme! SGK’dan Emeklik Kararı!

Emeklilik ile ilgili olarak yeni kararlar alınmaya başlıyor. SGK tarafından alınan son karar emekli olmak isteyen insanları oldukça heyecanlandır. Bağ-Kurlu’lara SGK tarafından fırsat yaratıldığı belirtildi.

Emeklilik ile ilgili olarak yeni kararlar alınmaya başlıyor. SGK tarafından alınan son karar emekli olmak isteyen insanları oldukça heyecanlandır. Bağ-Kurlu’lara SGK tarafından fırsat yaratıldığı belirtildi.

Emeklilik ile ilgili olarak çıkan haberlere göre SGK tarafından karar alındı. Emekli olmak isteyenleri oldukça memnun edecek bu durum önemli bir fırsat alanı da yaratmış oldu. SGK ile yapılmış olan emeklik noktasında büyük bir adım atılmış durumda. Kamu bankaları üzerinden emekliğe hak kazanan Bağ-Kur borçları ödenebilecek. Bu sayede oldukça önemli bir fırsat doğmuş olacak.

Bağ-Kur’a Kredi, devlet bankaları tarafından vatandaşların emekli olabilmeleri için 36 ay taksitlendirilecek. Yapılacak olan bu taksitlendirme emeklilerin aylıklarından otomatik olarak tahsil edeceği belirtildi. Uzun bir süredir birikmiş borcu olan ve bu yüzden emekli olamayan, çözüm arayan bireyler için oldukça avantaj salanmış oldu. Ancak kredi, herkese verilmeyecek. Bankalar gerekli kriterleri karşılayan bireylere kredi sağlayacak.

1200x627-ruyada-kgit-para-gormek-nedir-ne-anlama-gelir-ruyada-kgit-para-almak-bulmak-saymak-ruya-tabirleri-1585053285590.jpg

SGK ve Bankalar Anlaştı!

Haberlere göre tüm kamu bankaları (Vakıfbank, Halk Bankası ve Ziraat Bankası) SGK ile protokol imzalandı. Yapılan protokol’e göre birlikte verilecek olan kredi, vatandaşların daha hızlı bir şekilde emekli olabilmesini sağlayacak. Bankalar vatandaşlar için 36 ay vade ve 1.60 faiz oranı sağlayacak.

Sağlanan faiz oranları ve koşullar oldukça a​​​​​​​vantajlı. Emekli olmak isteyen bireyler için oldukça önemli adımlar atıldı. Kredi imkanından yararlanabilmek için ilk olarak sosyal güvenlik il müdürlüklerine başvuruların yapılması gerektiği belirtildi.

1579151808292-khkhkhkkh.jpg​​​​​​​

Başvurunun Son Tarihi

Oldukça önemli bir protokol’ün imzalanmasından hemen sonra birçok kişi bankaların ne zaman başvuruyu sonlandıracağını merak ediyor. SGK tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında kredi için son başvuru tarihi olarak 1 Şubat olduğu belirtiliyor. İlk taksit ödemeleri ise 31 Mart olarak beliritldi. 4/B kapsamında olan yaşlık aylığı alanlar, 4/A çerçevesinde yaşlık aylığı alanlar, EK-5 ve EK-6 bünyesinde çalışmakta olan, birikmiş prim borcunun tamamlanması durumunda yaşlık aylığı alınabilecek.Zaman kaybetmeden Sosyal Güvenlik Kurumlar ile iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede olası bir tarih sapmasını ve kaçırmasını yaşamamış olursunuz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

120 Bin TL Kredi kampanyası! Vakıfbank 120 000 TL 60 Ay Vadeli Kredi Vatandaşı Heyecanlandırdı..!

HIZLI YORUM YAP