DOLAR

34,1172$% 0

EURO

38,1433% -0.03

STERLİN

45,4492£% -0.16

GRAM ALTIN

2.874,56%0,01

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Bozkırın ortasında bir vaha

Erzurum’da bozkırın ortasında sahibi tarafından sıralı bir şekilde dikilen binlerce ağaç görenlere görsel bir şölen sunuyor. Bozkırda yeşil bir vaha gibi duran ve ‘P’ harfini andıran ağaçlık alan 60 yıldır dededen toruna emanet edilerek bozkırı renklendiriyor.

Bozkırın ortasında bir vaha

Erzurum’da bozkırın ortasında sahibi tarafından sıralı bir şekilde dikilen binlerce ağaç görenlere görsel bir şölen sunuyor. Bozkırda yeşil bir vaha gibi duran ve ‘P’ harfini andıran ağaçlık alan 60 yıldırBozkırın ortasında bir vaha

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Çayırtepe Mahallesi’nde Muammer Bıldırcın’a ait olan ağaçlık alan bozkıra yıllardır renk katıyor. Bıldırcın’ın 60 yıl önce dedesi tarafından başlatılan ağaç dikme geleneği babası ve kendisinde de devam edince arazilerinin etrafı binlerce kavak ağacıyla sarıldı.

Aradan geçen 60 yılın ardından olgunlaşan kavak ağaçları bugün de bozkırın ortasında yemyeşil yapraklarıyla adeta vaha gibi kendilerini sergiliyor.

“BİZİM SAYEMİZDE HERKES AĞAÇ DİKTİ”

Muammer Bıldırcın, vadiyi görenlerin kendi evlerine ve bahçelerine ağaç dikmeye başladığını belirterek, “Bu köye ailece ağaç getirdik diyebilirim bunu abartmadan söylüyorum. O dönem zorluklarla ağaçları diktik. Yani ilk önce dedem ardından babam ve sonra ben. İnsanların ağaca eskiden bakış açıları farklı olduğu için zor diktik bu ağaçları buraya. Ağaçlarımız kurudu tekrar yeniledik. Tabii burayı gören çok beğenip gidip kendi köyün içerisine ağaç dikiyor. Bizim sayemizde köy ağaçlandı diyebilirim” dedi.

“EMEĞİMİ SATMAM”

Çok fazla kişinin araziyi ve ağaçları satın almak istediğini fakat kendisinin emeğini parayla satmayacağını vurgulayan Bıldırcın, “Yazları buraya misafirler gelir onları ağırlarız. Bazıları burayı bizden parayla istiyor. Emek parayla satılmaz. Ben onlara ‘TIR dolusu para verseniz yine burayı satmam’ diyorum. Çünkü burada benim emeğim var. Bu hale gelene kadar ne çektik. Satmayı kesinlikle düşünmüyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dünyanın en pahalı baharatında sezon başladı! Kilosu 40 bin lira

HIZLI YORUM YAP