DOLAR

34,0866$% 0.2

EURO

38,1234% 0.15

STERLİN

45,4570£% 0.31

GRAM ALTIN

2.845,53%0,59

ONS

2.599,19%0,50

BİST100

9.975,61%2,06

a

EYÜPSULTAN’DA 15 TEMMUZ

15 Temmuz 2016’da Terör Örgütü Fetö tarafından gerçekleştirilen hain kalkışmadan bu yana beş yıl geçti. Her yıl düzenli olarak aynı gün kalkışmanın bertaraf edilmesi Eyüpsultan’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Eyüpsultan Belediyesi’nin Eyüpsultan Meydanı’nda düzenlediği programla şehitlerimizi rahmetle ve minnetle andık. Birkez daha gazilerimize şükranlarımızı sunduk.

Bu yıl Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan Meydanında “Çizgimiz 15 Temmuz Karikatür Duvarı” ve “Dakika Dakika 15 Temmuz Sergisi”ni açtı. Karikatürist Ahmet Altay ve vatandaşlar tarafından karikatür duvarına 15 Temmuz’a ilgili çizimler yapıldı.

Sergiyi gezenler arasında Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Belediye Başkan Yardımcıları Zekeriya Yıldız, Ali Rıza Yavuz, Cevdet Yıldız’da vardı.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN 15 TEMMUZ ANI DEFTERİNE YAZDI

15.07.2016’da yapılmaya çalışılan ve milletin olaya el koyması ile sonuçlanan darbe girişiminde şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazi olanlara sıhhatli uzun ömür temenni ediyorum. 15.07.2016 hain darbe girişimi göstermiştir ki içerde dışarıda mihraklar durmayacaktır. Millet iradesine de ipotek konulamayacağı bir kez daha anlaşılmıştır. Allah birliğimizi ve dirliğimizi muhafaza etsin.”

Gün boyu meydana kurulan dev ekrandan yayınlanan 15 Temmuz ile ilgili belgeseller, klipler ve o geceye ait görüntüler yayınlandı. O güne ait görüntüler vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Göz yaşlarıyla takip eden vatandaşlar bir daha böyle bir gece yaşamamak için dualar ettiler. Akşam namazı sonrası Şehitlerimizin ruhuna mevlüt okutularak başladı. Sonrasında Başkan Deniz Köken, Eyüpsultan İlçe Kaymakamı İhsan Kara’yla beraber vatandaşlara etli pilav ve ayran dağıtımında bulundu.

Proğram Cengiz Gökdemir’in şefliğinde Gönülden Gönüle Müzik Topluluğu’nun Eyüpsultan Meydanı’nda verdiği konserle devam etti. Eyüpsultan Belediyesi Mehter Takımı marşlarıyla meydanı dolduran vatandaşlara coşku dolu dakikalar yaşattı.

“UNUTMAYACAĞIZ,UNUTTURMAYACAĞIZ”

Vatandaşların Eyüpsultan Meydanı’ndaki coşkusuna ortak olan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Hamdolsun 5 sene sonra bugün burada aynı duyguyu tekrar yaşıyor olmak, aynı heyecanla şehitlerimizi anıyor, yad ediyor olmak güzel bir şey. Ben ziyadesiyle memnunum, gelenlere de teşekkür ediyorum. Bu işi unutturursak başka boyutlara doğru yol alır gider, yeni nesil bunları bilerek büyüyecekler ve bir daha da buna müsamaha göstermeyecekler.”

Proğram gece geç saatlere kadar devam etti.

Haber : Hadise Ruyem AYDOĞAN

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Adalet Partisi Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi 1.Olağan Kongresini Gerçekleştirdi

HIZLI YORUM YAP