40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469


Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) 29’uncu Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Ahmet Halis Başli VMD Genel Başkanı seçildi.
Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) 29’uncu Seçimli Olağan Genel Kurulu, Ankara’da TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Ahmet Halis Başli, Ömer Faruk Zengin ve Gökhan Yıldız’ın adaylığıyla üç listeyle gidilen olan seçimde Zengin ve Yıldız’ın listelerini birleştirmesiyle iki listeyle yapılan seçimde oyların yüzde 62’sini alan Ahmet Halis Başli VMD Genel Başkanı seçildi.
Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan vergi müfettişi ve vergi müfettiş yardımcılarının oy kullandığı genel kurula çok sayıda davetli katıldı. Sabah başlayan genel kurul, 17.40’da oy verme işleminin tamamlanmasıyla oy pusulalarının sayımına başlandı. Oyların çoğunu alan Ahmet Halis Başli seçimin kazananı oldu. Vergi Müfettişleri Derneği, Genel Merkezi Ankara’da olup, İstanbul, İzmir ve Adana’da şubeleri ve 5 ilde de temsilcilikleri bulunuyor. 4 binin üzerinde üyesi bulunuyor.
Başli: Meslektaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturacağız
Genel Kurulda oyların çoğunu alarak Genel Başkan seçilen Ahmet Halis Başli, “Birlikte seçime girdiğimiz diğer başkan adayı üstatlarımızı asla rakip olarak görmediğimizi bilakis derin kurumsal hafızaları ve engin tecrübeleriyle kendilerini bize yol gösterecek birer fener olarak gördüğümüzü özellikle belirtmek isterim. Bu vesileyle, dernek yönetiminde uzun süreler bilfiil görev yapmış olan Sayın Ömer Faruk Zengin ve Gökhan Yıldız üstadımız nezdinde tüm üstat ve meslektaşlarımızın önümüzdeki süreçte bizlere sunacakları paha biçilmez destekleri için şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca yeni yönetim kurulumuzun tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
“Tüm enerjimizle çalışacağımızdan şüpheniz olmasın”
Meslektaşlarının sorunlarının çözümü için çalışacaklarını ifade eden Başli şöyle konuştu: “Sunduğumuz projelerde ve belirlediğimiz hizmet anlayışının hedefinde müşterek hareket etme, akılcı mücadele, doğru kanallarla iletişim kurma ve meslektaşlarımızın çıkarlarının korunması yer almaktadır. Çıktığımız bu yolda sorumlu ve dayanışmacı yönetim anlayışıyla disiplin ve olgunluk içerisinde mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturulmasını ve kurum kültürü ve aidiyetinin sağlanması için gayretle, sabırla ve tüm enerjimizle çalışacağımızdan şüpheniz olmasın.”
İstişare kültürüyle hareket edeceklerini belirten Başli, iki yıllık başkanlık sürecinde yapacakları çalışmaları seçim beyannamesi adı altında şöyle sıraladı: “Mali haklarımızın iyileştirmesine, sosyal imkanlarımızın artırılmasına, yardımcılık döneminde karşılaşılan sorunlara, çalışma koşullarının iyileştirmesine, mesleki saygınlığımızın artırılmasına, derneğimizin yönetim anlayışına yönelik çalışmalar geçekleştireceğiz.”
Zengin: Diğer kamu kurumlarına örnek oluyoruz
Adaylardan ve aynı zamanda VMD İzmir Şube Başkanı olan Ömer Faruk Zengin ise, meslek hayatında bir sorun veya haksız uygulama ile karşılaşıldığında verdikleri mücadeleyle diğer kamu kurumlarına adeta örnek olduklarını ifade ederek, “Bir taraftan mesleki haklarımız ihlal edilirken diğer taraftan vatandaşlarımızın haklarına riayet ederek fedakârca çalışmaya devam ediyoruz. Tüm şartları sağlamış ve uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen daha müfettiş kadrosuna ataması yapılmamış meslektaşlarımızın olması izah edilecek bir durum olmaktan çıkmıştır. Maddi ve psikolojik olarak dayanması çok güç olan bu durum karşısında sesimizi çok net olarak çıkarmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Kubuş: Yönetimimiz hiçbir zaman dernek tüzel kişiliğini kartvizit olarak kullanmamıştır
Genel Kurulda konuşan VMD eski Genel Başkanı Özgür Kubuş, görevde bulundukları süre boyunca Yönetim kurulu üyelerinin dernek tüzel kişiliğinin önüne geçmediğini belirtti. Ayrıca her platformda dernek tüzel kişiliğinin anılmasına dikkat gösterdiklerine vurgu yapan Kubuş, “Yönetimimiz, her türlü kişisel hırstan arınarak genel kurulun teveccühüne mazhar olduğu için sorumluluktan kaçmamak amacıyla yönetime talip olmuştur. Bu nedenle hiçbir şahsi hırs ve bireysel menfaat yönetim sürecinde ön plana çıkmamıştır” ifadelerini kullandı.
Doğan: Meslektaşlarımızın her anında yanında olmayı kendimize düstur edindik
Görevi halefi Ahmet Halis Başli’ye devreden 28. Dönem VMD Genel Başkanı Tülin Doğan kürsüde yaptığı konuşmada, pandemi gibi zor bir dönemde görev yaptıklarını belirterek “Bayrağı devraldığımız ve üyesi olduğum yönetim kurulu, Türkiye’nin hayli fırtınalı bir döneminde görev yaptı. Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışma ekibimizin bu dönemde gösterdikleri fedakarlıklar için şükranlarımı sunuyorum. Özgür Kubuş üstadımız, 3 yıllık genel başkanlığı görevi boyunca derneğimize büyük bir vizyon katarak kısa sürede çok büyük adımlar atmış, bizlere yol gösterici olmuştur. Katılımcı, destekleyici bir dernek yönetimi olma vizyonunu ve mesleki birlikteliği kurumsal bir bakış açısıyla bizlere her zaman hissettirmiştir. Derneğimize katkılarından dolayı kendisine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Dört yıllık süreçte yapılan hizmetlere değinen Doğan, teknoloji, bilim, sanat, edebiyat, hukuk, ekonomi, finans ve mesleki konularda birçok faaliyet gerçekleştirildiğini, pek çok organizasyonun altına imza atıldığını belirtti. Ayrıca Doğan, online ortamda birbirinden farklı konu ve alanında uzman konuklar ile birlikte gerçekleştirilen ‘Zirve 2021-Değişim’ programı; sanattan ticarete, borsadan tarihe, denetimden ekonomiye ilişkin konularla Zirveyi 12 oturumda başarı ile tamamladıklarını ifade etti.
Doğan şöyle konuştu: “Zirve 2021-Değişim” programından, mevzuat ve mesleki literatüre katkı sağlayan kitap ve dergilerin yayım ve takibine, ücretsiz avukatlık hizmetinden, vefat eden meslektaşlarımızın geride kalan yetimlerine yardıma kadar sorumluluk bilincinde birçok alanda çalışmalar gerçekleştirdik. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde başarılı ve ünlü iş kadınlarımızı ve sanatçılarımızı bir araya getirerek iş ve sosyal hayatta kadının gücünü bir kez daha dile getirdik. Meslektaşlarımızın her anında yanında olmayı kendimize düstur edindik. Bu amaçla, çeşitli yardım kampanyaları düzenleyerek ihtiyacı olan meslektaşlarımıza mülk edinimi, tedavi masraflarının karşılanması gibi amaçlar ile yardım kampanyaları düzenledik.”
VMD’nin yeni yönetimi
Vergi Müfettişleri Derneği’nin yönetimi ise şu şekilde:
Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Ahmet Halis Başli (Genel Başkan), Talha Demirtaş, Mehmet Derici, Tugay Koska, Yusuf Cihad Demet, Perihan Ek, Ethem Kaya, Furkan Erol ve Nihal Dağ’dan oluşuyor. Denetim Kurulu’nda ise, Nihan Kübra Sadıklı, Nuri Tokgöz ve Naim Eker yer aldı. Derneğin Yönetim Kurulu yedek listesinde ise, Zafer İlhan, Mehmet Güner, Murat Güllü, Fatih Mustafa Olcay, Hüseyin Akal, Ebru Keskin, Özge Ünal, Kağan Kaya ve Ömer Bayık isimleri yer alırken, Denetim Kurulu yedek listesi ise şu şekilde: Özgenur Çöllü, Muhammet Mustafa Demirel ve Cihad Karacan

BAŞKAN DENİZ KÖKEN AK PARTİ KADIN KOLLARI ESKİ YÖNETİM ÜYELERİ İLE BİRLİKTE ÇİFTALAN EYÜPSULTAN PLAJINI İNCELEDİ

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
İstanbul’da Okullar Tatil Edildi: Kuvvetli Kar Yağışı Nedeniyle 12 Ocak Pazartesi Eğitime Ara!

Siirt Vakfı Gaziosmanpaşa Şubesi’nden Gençlik Kahvaltısı: Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi!

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yabancı Teröristler Ülkeye Sızdı, Protestolar Alevleniyor

İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

2026 Kredi Kartı Aidatları Belli Oldu: En Yüksek 2.595 TL, En Düşük 47 TL – Ücretsiz Kartlar da Var!

TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde İstanbul, Ankara ve İzmir Kura Çekiliş Tarihleri Belli Oldu: Büyük Bekleyiş Sona Yaklaşıyor!

Kibariye Kimdir? Ünlü Sanatçının Zorlu Hayatı ve Başarı Dolu Kariyeri

Türkiye’de Baraj Doluluk Oranları 2026: İl İl Güncel Durum ve Analiz

İspanya Başbakanı, Yeison Jimenez ve The Witcher Neden Gündemde? Güncel Gelişmeler ve Analiz

Barış Ödülü’nü Trump’la paylaşmak isteyen Venezuela muhalefet liderine Nobel’den yanıt: Paylaşım ve devir mümkün değil

68 il’de “sarı” kodlu uyarı: Fırtına, kuvvetli yağış ve çığ riskine karşı dikkat

Emel Bilenoğlu’ndan Gazeteciler Günü’ne Özel Kahvaltı Daveti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere “Vefa” Buluşması: Dezenformasyonla Mücadele, 2026 Reform Yılı ve Yerel Medya Vurgusu Gündemde!

Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Basın Mensuplarına Özel Davet: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kahvaltısı Kemerburgaz Yeşil Orman’da Gerçekleşti!

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nde Gelecek Partisi Gaziosmanpaşa’dan Avrupa Birliği Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

10 Ocak 2026 Ekonomi ve Siyaset Gündemi: Türkiye’den Küresel Gelişmelere Öne Çıkan Haberler

ATA AÖF Final Sınavı Ne Zaman? 2025-2026 Güz Dönemi Sınav Saatleri, Oturumlar ve Tüm Detaylar

NBA Maçları Neden Gündemde: Trail Blazers – Rockets, Lakers – Bucks, Warriors – Kings, Nuggets – Hawks Analizi

Süper Lig Bahis Skandalı Patladı: Serdar Topraktepe ve Ünlü Antrenörler PFDK’ya Sevk! İrfan Can Eğribayat Transferi, Mali Senegal Maçı Heyecanı, Galatasaray Fenerbahçe Derbisi Tarihi ve Beşiktaş Gündemi

İSGEDER’de Değişim Rüzgarı: Arif Dede Yeni Genel Başkan! Giresunlu Eğitimcilerin Birlik Mesajı Güçleniyor

Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’dan Yerel Basına Destek: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

Gençler Sordu Usta Gazeteciler ve Başkan Dursun Yanıtladı

Medivia Sağlık Gazetecilere ‘Ahde Vefa’ programı düzenledi

İstanbul İçin Kuvvetli Kar Uyarısı: Pazar Karla Karışık Yağmur, Pazartesi Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor – Vatandaşlar Tedbirli Olsun!
