40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469


Sultangazi Belediyesi’nin kadınlara özel düzenlediği Boğaz turu renkli görüntülere sahne oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen’in uğurladığı hanımlar sıcacık çay ve simit eşliğinde İstanbul Boğazı’nın tadını çıkarırken çocuklar da unutulmadı.
Sultangazi Belediyesi birbiri ardına düzenlediği kültür etkinlikleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak, Sultangazili kadınlara özel düzenlenen Boğaz turunda 450 kadın, belediyenin kendileri için hazırladığı 3 katlı vapurla eşsiz güzellikteki İstanbul Boğazı’nın tadını çıkardı.
Vapur Kalkıyor
Belediye, hanımları servislerle vapura binecekleri Beşiktaş İskelesi’ne ulaştırdı. Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, vapur kalkmadan önce hanımları uğurlarken onlara şöyle seslendi: “Değerli hanımlar, bizim bir idealimiz var: İlçemizi tüm yönleriyle bir Sultanşehir yapmak istiyoruz. Bunun için de Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun’un yönlendirmeleri doğrultusunda gerek altyapı çalışmalarımız, gerek park ve bahçe çalışmalarımız, gerek hizmet tesisi inşaatlarımız gerekse de bu programımız gibi sosyal çalışmalarımızla dört koldan gayret gösteriyoruz. Çünkü siz değerli komşularımız her şeyin en iyisine lâyıksınız. Sizlere, çocuklarınızla birlikte çokça keyif alacağınız güzel bir tur diliyorum.”
Rehberin Anlatımlarıyla: Dünyanın İncisi İstanbul Boğazı
“Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar;
Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar…”
Necip Fazıl’ın “Canım İstanbul” şiirinden dizelerle anlatımına başlayan rehber, vapurun seyri boyunca görülen tarihi eserler hakkında detaylı bilgiler verdi. Eteklerini toplamış bir hanımefendi görünümündeki Mihrimah Sultan Camii; Kanuni Sultan Süleyman’ın süt kardeşi Yahya Efendi’nin, Osmanlı devrinde denize açılan kaptanların önünden geçerken mutlaka selam verdikleri türbesi; yalılar ve kasırlar… Hanımlar, ikram edilen sıcacık çay ve simit eşliğinde rehberin anlattıklarını dinleyerek eşsiz İstanbul Boğazı’nın tadını çıkardılar. Bu esnada çocuklar da unutulmadı.
Minikler Çok Eğlendi
Tura anneleriyle birlikte katılan çocukları çok sevecekleri sürprizler bekliyordu. Etkinlik boyunca sevimli miniklerle ilgilenen palyaçolar onlarla bol bol oyunlar oynadı, şarkılar söyledi. Miniklerin yüzünü boyayan palyaçolar onlara renk renk balonlar da hediye etti. Minikler tur boyunca hiç sıkılmazken anneleri de keyifle Boğaz’ın seyrine daldı.
‘Hem bizim için hem de çocuklar için çok keyifli oldu’
Rehberin anlatımları sona erdikten sonra vapur dönüş yolculuğuna başladı. Hanımlar, dönüş yolculuğunu şarkılar ve türküler eşliğinde oynayarak ve halay çekerek tamamladı. Tura komşularıyla birlikte katılan Şirin Çakır, “Ben açıkçası çok memnun oldum. Çünkü böyle etkinliklere ihtiyacımız var. Bence hem bizim için hem de çocuklar için çok keyifli bir etkinlik oldu. İskeleye servislerle gelmemiz, rehberin anlatımları, bu eğlenceler, hepsi çok güzeldi. Sultangazi Belediyesi’ne bu hizmeti için çok teşekkür ediyorum.” dedi.
İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci olan Büşra Keçeci de, “Gördüğümüz her yerin tek tek tanıtılması, ikramlar ve diğer her şey gayet hoş. Güzel bir gezi oluyor. Beylerbeyi Sarayı’nı, Ortaköy Camii’ni ve diğer eserleri rehberin anlatımlarıyla izlemek çok güzeldi. Daha önce de Boğaz turlarına katılmıştım ama bu sefer kendi ilçemizden arkadaşlarımızla, komşularımızla katılmak daha keyifli oldu.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
‘Kızımla, torunlarımla çok keyif aldık’
Beraberindeki kızı ve torunlarıyla turdan çok keyif aldıklarını belirten Perihan Akdeniz, “Çok güzel bir etkinlik. Ben zaten buraları sık sık geziyorum ama böyle bir etkinlikle daha güzel oldu, bilgilendik. İkramlarla daha da keyifli oldu. Vapurda da çayla simit gider zaten. Çocuklar için yapılan faaliyetler de güzel oldu. Belediyemiz güzel çalışıyor. Belediyemizin daha önce düzenlediği kültür turlarına da katılmıştım. Edirne’ye gitmiştim. Pandemide yapılamadı bu geziler ama şimdi belediyemiz yine düzenliyor. Bu turdan haberim yoktu, kızım bana sürpriz yaptı, çok iyi oldu. Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun Bey’e çok teşekkür ederiz.” dedi.
Perihan Akdeniz’in kızı Funda Bıyıklıoğlu da, “Geziye annemle birlikte geldik. Çocuklar da unutulmamış. Palyaçolar, yüz boyamalar, balonlar… Güzel yani, onlar da mutlu oldular. Boğaz zaten dünyanın incisi, her yeri çok güzel. Pandemiden dolayı hiçbir etkinliğe katılamıyorduk. Şimdi bu gezi çok güzel oldu. Ulaşımda hiçbir sıkıntı çekmedik, servislerle buraya geldik. Gezide her açıdan çok memnun olduk, sanırım daha iyisi olamazdı. Biz daha önce de belediyemizin düzenlediği etkinliklere katılıyorduk. Kültür turlarına katıldık. Kızım Feyzanur da belediyemizin düzenlediği Yaz Spor Okullarına gitti, karateye. Belediyemizin sayesinde onun da bir aktivitesi olmuş oldu, çok iyi oldu. Belediyemiz bizi mutlu ediyor. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” diyerek düşüncelerini aktardı..

Karadağ başkentinde podgarica merkez devren iş yeri satılık

5. ESENLER GENÇLİK GÜNLERİ BAŞLIYOR

ŞİLE’DE 146.547 FİDE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ..

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Başkanı Ömür Gedik’ten Hayırlı Olsun Ziyareti

Esnaf İçin Güç Birliği Çalışmaları Kapsamında UEB’den Net Mesaj

Hataylı mobilyacılardan Azerbaycan atağı

Şanlıurfa’da Lisede Kanlı Saldırı: 16 Yaralı, Saldırgan İntihar Etti!

Son Dakika Kabine Değişikliği: Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek Göreve Başladı

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İl Başkanı Abdullah Özdemir: CHP kirlenmiş bir parti hâline getirildi

”Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur”

Bağımsız Türkiye Partisi’nden birleşik, bütünleşik muhalefet çağrısı

İl Başkanı Abdullah Özdemir: CHP kirlenmiş bir parti hâline getirildi

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Gaziosmanpaşa’da İHH’dan Önemli Afet Bilinci Semineri

Dünya Ev Tekstili Sektörü HOMETEX’te Buluştu

Hataylı mobilyacılardan Azerbaycan atağı

Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı!

Gaziosmanpaşa’da “Ortak Akıl Güçlü Şehir Çalıştayı” Düzenlendi

Gaziosmanpaşa’da 19 Mayıs Coşkusu Dorukta!

İstanbul’a Yeni İlçe Geliyor İddiası: İlçe Sayısı 40’a Çıkıyor!

Arnavutköy’de Kariyer İçin Engel Yok: Engelleri Değil İstihdamı

Arnavutköy Belediyesi’nden Hadımköy’e Hizmet Yağmuru: Kültür Merkezi, Nikah Sarayı ve Yeni Yaşam Alanları Hizmete Açıldı

Gaziosmanpaşa’da Sağlık Hizmetleri: Hangi Hastaneler ve Klinikler Var?

Sakarya’da esnaf ve vatandaşla buluştu

AK Parti İstanbul Milletvekilleri vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

Gaziosmanpaşa’da Şehitler Anısına Duygusal Buluşma: Erzurumlular Derneğinden Güzel Dayanışma

Gaziosmanpaşa’da Akif Ruhu: Fahreddin Paşa Anadolu Lisesi’nde Muhteşem Program!

Bahçeli’den Terörsüz Türkiye İçin Kritik Çağrı: Yeni Yol Haritası Şart!

Tekirdağ Çorlu’da Acı Haber: Silahlı Kavgaya Müdahale Eden 2 Polisimiz Şehit Oldu

Kağıthane’de İş İnsanı Ailesine Silahlı Saldırı: Kayınvalide Evine Kurşun Yağdı, Son Anda Kurtuldu!

Sultangazili Kadınlardan “Zamana İz Bırakan Eserler” Sergisi

Eyüpsultan’da 19 Mayıs Coşkusu Gençlik Yürüyüşüyle Başladı

ŞEHRİN EN RENKLİ ETKİNLİĞİ: “SOKAK STİLİ GRAFFİTİ FESTİVALİ”, GAZİOSMANPAŞA’DA GERÇEKLEŞTİ

AK Parti İstanbul’dan muhtarlık vurgusu.

İstanbul Emniyeti’nde Geniş Çaplı Atama Kararları! Vali Davut Gül İmzaladı.

İstanbul Emniyeti’nde Kritik Atamalar: İBB Soruşturmasını Yürüten Mali Şube Müdürü Değişti

Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Şinasi Yüzbaşıoğlu oldu. Çağlayan Kurt Mali Şube Müdürü Oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.