DOLAR

34,5467$% 0.18

EURO

36,0147% -0.62

STERLİN

43,3470£% -0.52

GRAM ALTIN

3.005,41%1,48

ONS

2.705,79%1,29

BİST100

9.549,89%1,94

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AZ BULUTLU
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Lokanta Usulü Fırında İzmir Köfte Tarifi

Köftesi için:

  • 500gramkıyma
  • 1çay bardağıgaleta unu
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 1tatlı kaşığıpul biber
  • 1tatlı kaşığıkekik
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığıkimyon
  • 3yemek kaşığızeytinyağı
  • 1adet orta boyrendelenmiş soğan
  • 1adetyumurta

Köftelerin yanına:

  • 4adet orta boypatates
  • 4adetsivri biber
  • 2adetdomates

Sosu için:

  • 1yemek kaşığıbiber salçası
  • 1/3çay bardağısıvı yağ
  • 400gramsu
  • 1çay kaşığıkekik
  • 1çay kaşığıpul biber

Lokanta Usulü Fırında İzmir Köfte Tarifinin Püf Noktası

Pişirme süresi fırından fırına değiştiği için takipte kalmakta fayda var.

Lokanta Usulü Fırında İzmir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Köfte malzemelerimizi bir kaba alıyoruz. 1 orta boy rendelenmiş soğan ve 1 adet yumurtayı güzelce harmanlayıp elimizi ıslatarak şekillendiriyoruz.
  2. 4 adet orta boy patatesimizi elma dilimi şeklinde doğruyoruz ve tavada hem köfteleri hem de patatesleri yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif kızartıyoruz.
  3. Hafif kızartmış olduğumuz köfte ve patateslerimizi fırın kabımıza diziyoruz. Üzerine 2 adet domatesimizi ve 4 adet sivri biberimizi koyuyoruz.
  4. Son olarak 1 yemek kaşığı biber salçası, çeyrek çay bardağı sıvı yağ, 400 gr su, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biberi karıştırarak hazırladığımız sosumuzu köfte ve patateslerin üzerine döküyoruz.lokanta-usulu-firinda-izmir-kofte-adim
  5. Fırın kabımızın üstüne ıslatılmış yağlı kağıdımızı yerleştirip 180°’lik fırında alt üst olarak 35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bal kabağı ile yapılan 3 farklı yemek tarifi

HIZLI YORUM YAP