40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469


Yöresel lezzetleri, müzikleri ve geleneksel el ürünleriyle Sivas’ın köklü kültürel atmosferi, ‘Yiğidolar Şehri Sivas Tanıtım Günleri’ kapsamında Sultangazi’ye konuk oluyor.
Sultangazi Belediyesi, örf ve adetlerin tanıtılmasına ve yaşatılmasına büyük önem veriyor. Belediyenin bu kapsamda ev sahipliği yaptığı tanıtım günleriyle Türkiye’nin dört bir yanından farklı şehirlerin kültürleri Sultangazililerle buluşuyor. Tanıtım günlerinin şimdiki konuğu da Sivas oldu. ‘Yiğidolar Şehri Sivas Tanıtım Günleri’yle Sivas’ın yöresel zenginlikleri Sultangazi’ye geldi.
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un ev sahipliği yaptığı Yiğidolar Şehri Sivas Tanıtım Günleri açılış programına AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel, BBP Sultangazi İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, İstanbul Sivas Konfederasyonu Başkan Yardımcısı İsmail Karabiber, Sultangazi Sivaslılar Platformu Başkanı Eyüp Bayrak,
Sultangazi’li Sivaslılar Derneği Başkanı Recep Bölükbaşı, , sivil toplum kuruluşlarının başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
‘Sultangazi’yi sivil toplum kuruluşlarına açtık’
Katılımcılara hitap eden Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Sivil toplum kuruluşlarına Sultangazi’yi açmış durumdayız. Esasında, Büyükşehir’e rakibiz. Biz, 540 bin nüfusuyla, Türkiye’nin 81 vilayeti temsil eden candan insanlarıyla, Sultangazi’yi Sultanşehir yapmak için yola çıkmış yol arkadaşlarıyız. Çok daha güzel işler yapmak için hep beraber gayret edeceğiz.” dedi.
Sultangazi Yeni Bir Festival Kazandı
Sultangazi’ye güzel bir festival armağan ettiklerini belirten Başkan Dursun, “Yöresel günlerimize Malatya ile başlamıştık. Güzel bir festival olmuştu. Sonrasında Kastamonulu, Rizeli ve Ardahanlı kardeşlerimiz de yine çok güzel festivaller yaptılar. Şimdi Sivaslı kardeşlerim güzel bir festivalin başlangıcını yapıyorlar. Sırada Erzurum var. Böyle böyle, güzel bir yöresel ürünler festivalini Sultangazi’de başlatmış olduk. Bu festivalde hemşehrilerimiz bir araya geliyorlar, dertlerini ve mutluluklarını paylaşıyorlar. Uzun zamandır birbirini görmemiş insanlar bu festivalde buluşuyorlar.” dedi.
Sivas’ın Kültür Atmosferinde Buluşmak
Başkan Dursun, sözlerini şöyle tamamladı: “Sivas hakkında elbette anlatılacak çok şey var. İnşallah önümüzdeki 4 gün boyunca burada Sultangazili komşularımız ve ilçemizin dışından gelen vatandaşlarımız Sivas’ın kültür atmosferinde buluşacaklar. Bu festivalde bulunmanın huzurunu, mutluluğunu ve gururunu hep beraber yaşayacaklar.”
Takdire Şayan Bir Festival
İstanbul Sivas Konfederasyonu Başkan Yardımcısı İsmail Karabiber, “Bu açılışta bulunmak çok güzel. Değerli belediye başkanımızın da bu etkinliğe böyle güç vermesi, böyle güzel bir hizmeti Sultangazi’de bütün illerimize açması takdire şayandır. Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyor ve kutluyorum.” dedi.
Sivaslılık Ruhunu Yaşatmak Adına…
Sultangazi Sivaslılar Platformu Başkanı Eyüp Bayrak, “Yaşadığımız ilçenin, Sultangazimizin tüm değerlerini gözeterek Sivaslılık ruhunu yaşatabilmek adına bizler bu tür çalışmalarda bulunuyoruz. Mutluyuz. Bizi yalnız bırakmayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum ve hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.” dedi.
Sivas, Sultangazi’ye Geldi
Sultangazi’li Sivaslılar Derneği Başkanı Recep Bölükbaşı, “Sivas’ı buraya getirmiş olduk. Sultangazi’li Sivaslılar Derneği adına hepinize hoş geldiniz diyorum ve teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından programa katılanlara Sivas’ın geleneksel yemeği olan madımak ikramında bulundu.
Sivas Beş Gün Boyunca Sultangazi’ye Konuk Olacak
Yiğidolar Şehri Sivas Tanıtım Günleri, 5 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek. Vatandaşlar, 5 gün boyunca Sivas’ın yöresel lezzetleriyle, geleneksel el ürünleriyle ve yerel müzikleriyle buluşma fırsatı yakalayacak.





METİN GAZOZ” Z” KUŞAĞI NA SPORUN ÖNEMİNİ ANLATTI

5. ESENLER GENÇLİK GÜNLERİ BAŞLIYOR

ŞİLE’DE 146.547 FİDE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ..

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Başkanı Ömür Gedik’ten Hayırlı Olsun Ziyareti

Esnaf İçin Güç Birliği Çalışmaları Kapsamında UEB’den Net Mesaj

Hataylı mobilyacılardan Azerbaycan atağı

Şanlıurfa’da Lisede Kanlı Saldırı: 16 Yaralı, Saldırgan İntihar Etti!

Son Dakika Kabine Değişikliği: Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek Göreve Başladı

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İl Başkanı Abdullah Özdemir: CHP kirlenmiş bir parti hâline getirildi

”Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur”

Bağımsız Türkiye Partisi’nden birleşik, bütünleşik muhalefet çağrısı

İl Başkanı Abdullah Özdemir: CHP kirlenmiş bir parti hâline getirildi

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Gaziosmanpaşa’da İHH’dan Önemli Afet Bilinci Semineri

Dünya Ev Tekstili Sektörü HOMETEX’te Buluştu

Hataylı mobilyacılardan Azerbaycan atağı

Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı!

Gaziosmanpaşa’da “Ortak Akıl Güçlü Şehir Çalıştayı” Düzenlendi

Gaziosmanpaşa’da 19 Mayıs Coşkusu Dorukta!

İstanbul’a Yeni İlçe Geliyor İddiası: İlçe Sayısı 40’a Çıkıyor!

Arnavutköy’de Kariyer İçin Engel Yok: Engelleri Değil İstihdamı

Arnavutköy Belediyesi’nden Hadımköy’e Hizmet Yağmuru: Kültür Merkezi, Nikah Sarayı ve Yeni Yaşam Alanları Hizmete Açıldı

Gaziosmanpaşa’da Sağlık Hizmetleri: Hangi Hastaneler ve Klinikler Var?

Sakarya’da esnaf ve vatandaşla buluştu

AK Parti İstanbul Milletvekilleri vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

Gaziosmanpaşa’da Şehitler Anısına Duygusal Buluşma: Erzurumlular Derneğinden Güzel Dayanışma

Gaziosmanpaşa’da Akif Ruhu: Fahreddin Paşa Anadolu Lisesi’nde Muhteşem Program!

Bahçeli’den Terörsüz Türkiye İçin Kritik Çağrı: Yeni Yol Haritası Şart!

Tekirdağ Çorlu’da Acı Haber: Silahlı Kavgaya Müdahale Eden 2 Polisimiz Şehit Oldu

Kağıthane’de İş İnsanı Ailesine Silahlı Saldırı: Kayınvalide Evine Kurşun Yağdı, Son Anda Kurtuldu!

Sultangazili Kadınlardan “Zamana İz Bırakan Eserler” Sergisi

Eyüpsultan’da 19 Mayıs Coşkusu Gençlik Yürüyüşüyle Başladı

ŞEHRİN EN RENKLİ ETKİNLİĞİ: “SOKAK STİLİ GRAFFİTİ FESTİVALİ”, GAZİOSMANPAŞA’DA GERÇEKLEŞTİ

AK Parti İstanbul’dan muhtarlık vurgusu.

İstanbul Emniyeti’nde Geniş Çaplı Atama Kararları! Vali Davut Gül İmzaladı.

İstanbul Emniyeti’nde Kritik Atamalar: İBB Soruşturmasını Yürüten Mali Şube Müdürü Değişti

Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Şinasi Yüzbaşıoğlu oldu. Çağlayan Kurt Mali Şube Müdürü Oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.