40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

İstanbul’da Arap turistlere düzenlenen kaçak turdaki sahte rehberin Atatürk ile ilgili verdiği yanlış bilgilerin görüntülerle belgelenmesi üzerine olaya ilişkin tepkiler büyüyor. Söz konusu videoda Dolmabahçe Sarayı’nın önünden geçerken, “Mustafa Kemal Atatürk tamamı altın olan hamamda süt banyosu yapıyormuş” diyen ve Büyük Mecidiye Camii’ni “Ayasofya Camii’” olarak tanıtan sahte rehberin skandal sözleri büyük tepki topladı.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Suat Tural, İstanbul’da kaçak tur düzenleyen firmaların ve sahte rehberlerin oldukça artması nedeniyle en yoğun denetimleri İstanbul’da yaptıklarını belirtti.
Sahte rehber ve kaçak turlara yönelik mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyleyen TUREB Başkanı, “Türkiye’de kayıtlı 11 bini aşkın turist rehberi bulunuyor. Hakkı yenen, gelirlerine göz dikilen gerçek rehberler, sahte rehberlere karşı tepkili” diye konuştu.
Türkiye’de turist rehberliği yapabilmek için üniversitelerin Turizm/Turist Rehberliği bölümlerinden mezun olunması gerektiğini belirten Tural, “Profesyonel rehber olabilmek hiç kolay değil. Bunun için ciddi bir eğitim sürecinin tamamlanması gerekiyor. Lisans eğitiminin ardından yabancı dil sınavının geçilmesi, üzerine yurt içi uygulamalı eğitim gezilerinin tamamlanması ve ardından bununla ilgili sınavların başarıyla verilmesi sonucunda turist rehberi olunabiliyor” dedi.
Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan ruhsatname ve TUREB’den çalışma kartı sahibi olmayan hiç kimsenin rehberlik yapamayacağının altını çizen TUREB Başkanı, “Ülkemizde bu belgeler olmadan rehberlik yapmak yasaktır ve cezaya tabidir. Talebimiz bu cezaların daha caydırıcı olması yönünde. Bununla birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, polisler, müzelerin güvenlik görevlileri gibi yetkili olan herkes bu konuda irade göstererek denetimlere yardımcı olmalı, çalışma kartı olmayan kimseye anlatım yaptırmamalı” değerlendirmesinde bulundu.
Başkan Ör, Arı Yetiştiricilerine ve bal üreticilerine Şubat Ayı bakımlarını İhmal Etmeyin
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Ak Parti Şile Belediye Meclis Üyesi Onur Taylan: Eleştirilerim Sizlere Değil Genel Başkanınıza ve İl Başkanınıza

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı