40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

Gerçekten şaşırıyorum Osmanlı hayranlarına. Dağınık Türk Beyliklerinin bir araya getirilmesi ve Fetret Devri dediğimiz dönemin sonlandırılması takdir edilecek yaklaşımlardır. Osman Bey, Orhan Bey gibi devlet kurucuları alkışlanacak insanlar.
Fatih Sultan Mehmet devleti, bir imparatorluğa götüren insan. Bir çağın kapanıp diğer çağın açılmasına katkısı olan insan. Elbette ki Türk tarihinde ölümsüz yeri vardır.
Babadan oğla geçen saltanat dönemi sanki bu toprakların ve devletin tek sahibi Osmanlı sülalesi gibi yaşanması beni düşündürüyor. Keyfi bir yönetim, istediğini asmak, kesmek, boğdurmak gibi yaklaşımı ben, içime sindiremiyorum.
Sarayın yabancı cariyelerle dolu oluşu, padişahların çok sayıda kadınla birlikte olmaları hiç de ahlaki değil. Hele yabancı kadınları sarayın baş kadını yapmak ve orada birçok entrikaların dönmesi ve taht kavgaları ulusal duyguyu yok etmekteydi.
Kuruluşunda Türkmen Beyliği olarak Türk ırkından kurulmuş bu devlet, sonraları Türk adını kullanmayı küçüklük saymıştır. Hâlbuki devletler kendi Millet adını alırken Osmanlı adı devlet kurucusu Osman Bey’den gelmiştir ki bu bile kimliğimiz açısından eleştirilecek temel konudur. Göktürkler, Uygurlar gibi adlarla Türk adını koruyan bu milletin kimliği yok edilmek ve Türk adı ise asimile edilmek istenmiştir.
Osmanlı’da savaşlar, ganimetler için yapılmıştır. Sarayda yaşayanların zevklerini, hesapsız harcamalarını karşılamak için yapılmıştır. İşgal edilen ülkeler vergiye bağlanmış ve saraya kaynak sağlanmıştır. Artık bu yönetim biçimi ve bu anlayış, zamanını tamamlamış ve tarihe karışmışken bu rejimi diriltmek için gösterilen çaba nedendir gerçekten anlamıyorum!
Saraylar, hanlar, hamamlar, köprüler, camiler yaptırmakla övünülmüştür. Ama bu yapılanlarda yine belirli merkezlerdedir. Halkın aydınlanması kimsenin umurunda değil. Umurunda olunan tek şey, tahtı korumaktır.
Anadolu halkı, ne yaşar ne yaşamaz. Vergi için, askere gitmek, cepheden cepheye koşmak için yaşar; ama gelirden pay almaya gelince yaşamaz. Bu halk cehlin eline bırakılmış ve “Kul” olarak yetiştirilmiştir.
1699 yılından beri tam 300 yıl bir karış toprak kazanamamış, ganimet elde edememiş ve yabancı ülkelerden borç almak zorunda kalınmıştır.
Bir zaman gelmiş ki koskoca Osmanlı İmparatorluğu’nun adı “Hasta Adam” olmuştur. Bu hasta adam leş kargaları tarafından paylaşılmış. Bize de Kızılırmak boylarında küçücük bir yer bırakılmıştır.
Orduları dağıtılmış, devlet kurumları işgal edilmiş, gelirler kontrol altına alınmış ve Osmanlı Devleti tarihin tozlu
yapraklarına terk edilmiştir. Osmanlı bittiği zaman üretime dönük fabrikalar yoktu. Okur yazar oranı yüzde altı idi. Halk fakir ve terk edilmişti.
Bugün kalkıp da dünün Osmanlısını cilalayıp önümüze koymaya çalışanlar kesinlikle Atatürk ve Cumhuriyet düşmanıdırlar. Özgürlükten, demokrasiden rahatsız olan talancılardır.
Osmanlı Hanedanından yaşayanlar bugünün Türkiye’sine ve Atatürk’e övgüler yağdırırken, yobazlar, vatan hainleri ve dünün mandacıların torunları Cumhuriyetimizi yıkmak için güçlerini ortaya koymaktadırlar.
İyisiyle, kötüsüyle Anadolu topraklarında hüküm sürmüş ve ulusunu yaşatmış Osmanlı Hanedanına minnet borçluyuz; ama o dönemin rejimine özlem duymuyoruz.
Devrim yapmak, ülkesini çağın koşullarına taşımak isteyen Padişahlarımıza ve devlet adamlarına rahmet diliyoruz. Ama dünü bugünden iyi göstermek isteyenleri de lanetliyoruz.
EKREM YAZAR

DANIŞTAY SALDIRISININ (ALPASLAN ARSLAN) FAİLİ FETÖ ÖRGÜTÜ’DÜR /// İŞTE DELİLLERİ
166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Ekonomide Gerçek Dönüşüm Şarttır”

MEHMET BEKHAN: MİLLETİN İRADESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK BİR SİYASET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı