40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469


Kadınları her alanda desteklemeye devam eden Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Gelenekten Geleceğe Kadın Eli Sanat Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Bu sanata, kadına önem veren güzel bir proje. Bu iki unsurun üzerinde ciddi bir şekilde durursanız, topluma yön veren bir etki yapabiliyor.” dedi.
Sultangazi Belediyesi, kadınlar için sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Kadınların kendini geliştirmesi ve hayatın içinde daha aktif bir rol almasını hedefleyen Sultangazi Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nca desteklenen Yenilikçi Kadınlar ile Geleneksel Sanatlar Akademisi projesi kapsamında, Gelenekten Geleceğe Kadın Eli Sanat Festivali’ni düzenledi. Festivalin açılış programına Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Güner Çöl, Mühür Kültür Sanat Spor ve Eğitim Derneği Başkanı Musa Kaynar, Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, AK Parti Sultangazi Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, meclis üyeleri, muhtarlar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Yenilikçi Kadınlar ile Geleneksel Sanatlar Akademisi projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2021 yılı mali destek programı kapsamında katkı alınarak; İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi ve Mühür Kültür Sanat ve Spor Derneği ile Sultangazi Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi (SU-MEKAN) işbirliği içerisinde yürütüldü. Geleneksel sanatları anlatmayı, yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarımını hedefleyen proje kapsamında hüsn-i hat, ebru, çini, seramik, kumaş üzerine baskı ve işleme sanatları alanında 345 kadın eğitim aldı. Proje dolayısıyla 25 farklı eğitim seminerine Sultangazi’de ikamet eden 1035 kadın katılım sağladı. Projenin tamamlanmasının ardından kapanış programı dolayısıyla Gelenekten Geleceğe Kadın Eli İle Sanat Festivali adıyla bir yıl sonu festivali düzenlendi.

Festival kapsamında projede eğitim alan kadınlar el emeği göz nuru eserlerini sergileme imkanı buldu. Festivalde ayrıca çini, seramik, kuyumculuk ve kaligrafi alanlarında canlı atölyeler ile ebru, hüsn-i hat, kumaş baskı, kanaviçe alanlarında workshoplar yapıldı. Akademiye katılan kadınlar, bu workshoplar kapsamıda çalışmalarını sergiledi. Çalışmalar ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılandı. Alanda ayrıca kadınların ürünlerini satabildiği Sanat ve El Emeği Çarşısı ile Sanat Sergisi yer aldı.
Festivalin açılış programında konuşan Başkan Dursun, “Kadınların bir sevdanın peşine düşmüşse, o iş her halükarda güçlü bir şekilde ortaya çıkar ve aynı güçle şehre yansır. Bu program çerçevesinde Yenilikçi Kadınlarımızı Geleneksel Sanatlarla buluşturuyoruz. Bu işin iki tarafı var;

geleneklerimize bağlı kalmak ve bu sanatları geçmişten alıp bugüne getirmek ve bundan sonra da onları yaşatmak. Bu işin bir tarafında da yenilik var. Yenilik geçmişinden kopmayı gerektirmez. Geçmişin bilgi ve birikimini geleceğe yansıtmak yeniliğin bir başka veçhesi. Bu açıdan geçmişimizden, örf ve adetlerimizden kopamayacağımız bir gerçek. Geçmişimizden, geleneklerimizden, örf ve adetlerimizden kopmuşsak geleceğin hiçbir anlamı olmaz. Amacımız geçmişimize sahip çıkıp, geleceğe aktararak mutlu olmak. Bu projenin de özü budur.” dedi.

Yenilikçi Kadınlar ile Geleneksel Sanatlar Akademisi’nin önemine vurgu yapan Başkan Dursun, “Bu sanata, kadına önem veren güzel bir proje. Bu iki unsurun üzerinde ciddi bir şekilde durursanız, topluma yön veren bir etki yapabiliyor. Büyük bir mutluluk ve sevinçle görüyorum ki, yapılan çalışmaların sonunda çok kıymetli bir eserler ortaya çıktı. Ama bundan daha önemlisi kadınlarımız bu sürece katılarak kendisini daha değerli hissetti. Bu kültürü yaşatabilmek Sultangazi çok önemli. Geleneklerinizi şehir kültürünün bir parçası haline getirerek yaşayabiliyorsanız bu çok değerli bir hale geliyor. Böylece yaşadığınız alanı daha konforlu bir hale getirirsiniz. Sultangazi’de imar faaliyetlerimizi elbette geliştiriyoruz. Bununla birlikte eğitim, kültür ve sportif faaliyetlerle ilçemizi çok daha güzel ve yaşanabilir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Bugün olduğu gibi bu gayretlerin sonuçlarını gördüğümüzde çok daha mutlu oluyoruz. Bu çalışmada emeği geçen İstanbul Kalkınma Ajansı’na, Mühür Kültür Sanat Derneğimize, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi’ne ve değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Dursun ve protokol üyeleri kurslara katılarak yeteneklerini ve kendilerini geliştiren kadınlara sertifikalarını takdim etti. Başkan Dursun ve beraberindekiler, sertifika dağıtım töreninin ardından alanda bulunan standlarda kursiyer kadınların yaptıkları çalışmaları inceledi ve başarılarının devamını diledi.

Gelenekten Geleceğe Kadın Eli İle Sanat Festivali iki gün boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.


Bayrampaşa Millet Bahçesi hizmet için gün sayıyor

Yeşilay Şile Şube Başkanı Hakan Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..

Ümraniye Esnaf Sanatkârlar Odası 16. Seçimli Genel Kurulunda Mehmet Özdil ile Yola Devam Kararı..

Şile Belediyesinin Tutuklu CHP li Meclis Üyeleri Görevlerinden İstifa Etti…

166 YILLIK TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİNİN “ŞİLE BEZİ SATIŞ OFİSİ” OLARAK KULLANILIYOR OLMASI İLÇEDE ŞAŞKINLIK YARATTI!..

BTP’liler 7-8 Şubat’ta Viyana’da yapılacak 11. MEM Kongresi öncesinde Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti

İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nden Geçiyor! Yeni Doğal Gaz Boru Hattı İçin Kamulaştırma Başladı – Parsel Parsel Detaylar Çıkıyor

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

“Dünyanın Milli Ekonomi Modeline ihtiyacı var”

Erdoğan, Pezeşkiyan ile Görüştü: Türkiye, İran ile ABD Arasında Arabuluculuk Rolüne Hazır!

BTP’nin 9. Olağan Kongresi şölen havasında geçti Hüseyin Baş: Bağımsız Türkiye salonlara sığmıyor “İstikbal biziz, biz geleceğiz” “Türkiye’nin terörsüz olması için demokrasisiz olması gerekiyormuş” “Vatandaşlık maaşını ilk 2004 yılında Prof. Dr. Haydar…

BTP 9. Olağan Büyük Kongresini 7 Aralık Pazar Günü Yapacak

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı
Son Dakika: Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Tahliye Edildi

YKS 2026 Başvuruları Başladı! Üniversite Adayları İçin Önemli Tarihler

6 Şubat Depremi Ne Zaman ve Saat Kaçta Oldu?

Süresiz Nafaka Tarih Oluyor: Evlilik Süresine Göre Yeni Nafaka Modeli Geliyor!

Bakan Kurum’dan Deprem Konutları İçin Müjde: 2 Yıl Ödemesiz, 18 Yıl Faizsiz! Peşinat Yok, %50 İndirim Var

Erzurumlular Derneği Başkanı Orhan Tanas, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Ergüneş’i Ziyaret Etti!

Kasımpaşa Satıldı: Yeni Sahibi Kazancı Holding Oldu! Davut Dişli Başkanlık Koltuğunda

SGK Prim Borçlularına Müjde: %10 Peşinat Kalktı, Tüm Taksitler Eşitlendi!

SRC Belgesi Alacaklara Müjde: Uygulama Sınavı Kaldırıldı, Geçme Notu 60’a Düştü!

Bayrampaşa’da ikinci dönem bayrak sevgisiyle başladı

“Dünyanın Milli Ekonomi Modeline ihtiyacı var”

Spor Akademileri’nde Yeni Branş: Mas Güreşi

Epstein Dosyalarında Şok Bağlantı: Gülen’in Avukatı Reid Weingarten’ın Epstein Mektubu Ortaya Çıktı!

Sakarya’da Tıbbi Cihazlar Yerli Ekipte: Yılda 10 Milyon Liralık Tasarruf Sağlanıyor

2026 Taekwondo Kuşak Terfi Sınavı: Gaziosmanpaşa’da Genç Yetenekler Parladı!

SULTANGAZİ CEBECİ ALARM VERİYOR:MAHALLEYE YENİ MADEN OCAKLARI GELİYOR

Müge Anlı İsyan Etti: “Hayatımda Tanımadığım İnsanlar Sevgilim Oluyor, Yakamızdan Düşün!”

Ferdi Tayfur’un Kızı Tuğçe Tayfur Boşanıyor! İhanet İddiaları Gündemde, Muhammet Aydın Sessizliğini Bozdu!

İstanbul İçin Kritik Yağış Uyarısı: Perşembe Gecesi Başlıyor, Günlerce Sürecek!

Türkiye Ekonomisi Ne Zaman Düzelir? Esnafın Sıcak Para Sıkıntısı ve Mayıs Ayı Uyarıları!

Avrupa Birliği Gazetesi 301 Sayısı

Konut İlanlarında Devrim Niteliğinde Yeni Dönem: 15 Şubat 2026’dan İtibaren Tüm Türkiye’de Zorunlu! 10 Bin TL’den 100 Bin TL’ye Kadar Ceza Bekliyor.

Yüzyılın En Uzun Güneş Tutulması Geliyor: 2 Ağustos 2027’de Gökyüzü 6 Dakika 23 Saniye Karanlığa Gömülecek!

SGK Prim Borçları Erteleme ve Yapılandırma Müjdesi: 2026/7 Sayılı Genelge ile Başvuru Detayları Belli Oldu!
