DOLAR

34,1500$% -0.02

EURO

38,1502% 0.27

STERLİN

45,7220£% 0.24

GRAM ALTIN

2.913,79%-0,06

ONS

2.656,91%0,01

BİST100

9.891,00%-1,38

a
  • AVRUPA BİRLİĞİ GAZETESİ
  • Güncel
  • TİP Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü’nden zamlara karşı Gaziosmanpaşa Meydanı’nda basın açıklaması: “Halkın sırtından inin!”

TİP Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü’nden zamlara karşı Gaziosmanpaşa Meydanı’nda basın açıklaması: “Halkın sırtından inin!”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü, seçimlerin ardından başta temel ihtiyaç maddeleri olmak üzere birçok ürüne gelen zamlara karşı basın açıklaması yaptı.

Zamların geri alınması talebiyle dün, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda bir araya gelen TİP üyeleri, “Halkın sırtından inin! Zamlar geri alınsın” ifadelerinin yer aldığı bir pankart açtı.

“Zamlar geri alınsın”, “Halkın sırtından inin”, Saray sefa sürüyor, halk cefa çekiyor” ve “Saray harcıyor, halk ödüyor” yazılı dövizleri de ellerinde taşıyan TİP üyeleri, “Saray harcıyor, halk ödüyor” sloganları da attı.

”BİZ YOKSULLAŞIRKEN, BİRİLERİ DAHA DA ZENGİN OLUYOR”

Yapılan basın açıklamasında, AKP’nin ekonomik tercihlerini patronlardan yana kullandığına ve yurttaşları ekonomik krize sürüklediğine dikkat çekildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Seçimlerin bitmesiyle iğneden ipliğe, tuvalet kağıdından ekmeğe zam gelmeyen hiçbir ürün kalmadı. Maaşlara yapılan artışlar daha elimize geçmeden buharlaştı. Her yeni güne daha da yoksullaşarak başlıyoruz. En temel yaşamsal ihtiyaç malzemeleri, gıda ve hijyen ürünler dahil bizler için lüks haline geldi.

Gece gündüz borçları, faturaları, pazardaki pahalılığı düşünür hale geldik. Markette her şey ateş pahası; et, yağ, şeker fiyatları almış başını gidiyor. Evdeki hesap çarşıya uymuyor, zamlar birbirini kovalıyor!

Kim maaşıyla ay sonunu rahatça getiriyor? Kim çocuğuna gönül rahatlığıyla alışveriş yapabiliyor? Kimi korkmadan hastaneye, eczaneye gidebiliyor? Ama diyorlar ki, ‘Türkiye büyüyor’ Soruyoruz, kim büyüyor? Cevap belli! Biz yoksullaşırken, birikimlerimiz ve kazancımız eriyip giderken, birileri daha da zengin oluyor.

Biz borç altında ezilirken ekmekten süte, ilaçtan hijyenik pede tüm zorunlu ihtiyaçlarımız için yüksek vergiler öderken, birilerinin milyonluk vergi borçları affediliyor. Halka karşı suç işleniyor!

Büyük sermaye gruplarına sürekli vergi afları, kıyak ihaleler sağlanırken; bizlerin asgari ücretlerine, vergi kisvesi adı altında el koyuluyor. Kullanamadığımız havalimanlarının, köprülerin, yolların vergileri her gün cebimizden çıkmaya devam ediyor.

Bizler asgari ücretle geçinmek zorunda bırakılanlar, bizler açlık sınırının altında yaşamaya çalışanlar, bizler yarı zamanlı öğrenciler, tam zamanlı çalışmak zorunda bırakılan öğrenciler, bizler istihdam dışında bırakılan kadınlar, bizler kiraları 3 katına çıkan kiracılar…

Onlar ise itibardan tasarruf etmeyip; bizleri, hayat pahalılığına, enflasyona, zamlara, yoksulluğa ezdirmektedir.

Ancak unutmamalıyız ki ülkemizi emeğiyle var edenler bizleriz. Zam furyasına, iş yerinde yaşadığımız sıkıntılara, işsizliğe, geleceksizliğe karşı bir araya gelmek zorundayız.”

ALKIŞLARLA DESTEK

Basın açıklaması, meydanda bulunan vatandaşlar tarafından da takip edilirken, alkışlarla destek verildi. Açıklama sonrası bazı vatandaşlar söz alarak, yaşadıkları geçim sıkıntısını dile getirdi.

TİP ÜYELERİ, CAN ATALAY İÇİN DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Seçimler sonrası Gaziosmanpaşa’da faaliyetlerini sürdüren ilçe örgütü, daha önce, mazbatasını almasına rağmen cezaevinden tahliye edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için de basın açıklaması yapmış ve halkın iradesine saygı gösterilmesini ve Can Atalay’ın serbest bırakılmasını talep etmişti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türk yumurtalarında kanserojen madde tespit edildi! Tarım ve Orman Bakanlığı bu iddiaya bir cevap verecek mi?

HIZLI YORUM YAP