DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

BDU’NUN ULUSLARARASI BAŞARISI ARTARAK DEVAM EDİYOR

Sivil diplomasi alanında faaliyet gösteren ve iş insanlarıyla, diplomasiyi bir araya getiren BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği, global ölçekte yaptığı başarılı ve sürdürülebilir çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Birleşik Krallık Dışişleri’ne bağlı olarak çalışan EODP- Avrupa Barış ve Kalkınma Teşkilatı ile BDU Diplomatlar Birliği arasında 2022 yılında imzalanan İşbirliği Protokolü, 2025 yılına kadar devam edecek.

BDU’nun son iki yıl içinde yaptığı yatırım zirveleri, B2B toplantılar, ticari alım heyetleri, oluşturduğu global ticaret hacmi, sosyal sorumluluk projeleri, sosyal destekler, kültür-sanat faaliyetleri, toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları, tüketici haklarının korunması alanlarında savunuculuk çalışmaları yürütmesi, sivil diplomat kavramını geliştirmesi, gençlere yönelik düzenlenen ücretsiz sertifikalı eğitimler, lider yetiştirme programları, girişimcilik ve startup projeleri gibi pek çok çalışma ve projeyi aynı anda yürütmesi, bu işbirliğinin “itici gücü” oldu.

EODP ile BDU arasındaki İşbirliği Protokolü’nü Kuveyt’te, BDU adına Başkan Yardımcısı Nalan Özkan imzalanmıştır. BDU’nun iki yıllık çalışma ve faaliyetlerini içeren “rapor”un incelenmesinden sonra, EODP Yüksek Konseyi “devam” kararını oy birliği ile verdi.

Önümüzde süreçte EODP ve BDU, Birleşmiş Milletler bünyesinde yer alan kalkınma programları, küresel iklim değişikliği, barışın korunması, diplomatik sivil inisiyatif, uyuşturucuyla mücadele, kadın ve çocuk hakları ile göç ve terörizm alanlarında ortak projeler yürütecek. Ayrıca Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ve Dijital Ajanda konularında da birlikte hareket edecekler.

Geçen yıl İstanbul’da Hancıoğlu Yalısı’nda açılan EODP’nin Daimi Türkiye Ofisi de çalışmalarını aynen sürdürecek. BU arada, İşbirliği Protokolü çerçevesinde EODP’nin sahip olduğu Uluslararası akreditasyon ve üyelikleri, BDU da kullanabilecek.

İşte EODP’nin Uluslararası Akreditasyonları

ü Birleşmiş Milletler Akreditasyonu

ü Avrupa Birliği Akreditasyonu

ü Birleşmiş Milletler Gençlik Konseyi Akreditasyonu

ü Avrupa Şeffaflık Örgütü Akreditasyonu

ü Birleşik Krallık Akreditasyonu

ü Adalet ve Barış için Dünya Diplomatik Örgütü

BDU Başkanı Musa Karademir ile BDU Başkan Yardımcıları Nalan Özkan ve Erdal Can Alkoçlar’a “İyi Niyet Büyükelçiliğine” layık görüldü.

Musa Karademir, Nalan Özkan, Erdal Can Alkoçlar, ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok yardım kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürüttü. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuk hakları, dezavantajlı gruplar, mülteciler, iklim değişikliği, tüketici haklarının korunması, dijital dönüşüm, sürdürülebilir kalkınma gibi konularda faaliyetler yaptı. Ticari girişimlerin, global ekonomik büyümeye, toplumsal kalkınmaya ve

barışa olan katkılarının da dikkate alındığı böyle bir yaklaşımla EODP, Musa Karademir, Nalan Özkan ve Erdal Can Alkoçları’ın uluslararası saygınlığı ve güvenilirliği dolayısıyla bu unvanın verildiğini açıkladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Açıkhava Sinema Keyfi ‘Müslüm’ Filmiyle Başladı

HIZLI YORUM YAP