DOLAR

40,2592$% 0.13

EURO

46,7280% 0.07

STERLİN

53,9463£% 0.2

GRAM ALTIN

4.309,12%-0,18

ÇEYREK ALTIN

7.021,00%0,34

TAM ALTIN

28.001,00%0,34

ONS

3.335,67%0,36

BİST100

10.222,02%-0,03

BİTCOİN

4782277฿%1.63469

a

SODAM KADINLARI BAŞARISINI KUTLUYOR


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Gaziosmanpaşa İlçesine kazandırılan SODAM kadınların psikososyal, sosyokültürel ve mesleki yönden gelişimlerini sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.


Gaziosmanpaşa’ da faaliyetlerine Mayıs ayında başlayan SODAM içerisinde Dikiş kursu, El sanatları kursu, Kuaför kursu, Müzik kursu ve 3-6 yaş çocuklar için oyun odası bulunuyor. Kurs dönemleri 3 ay süreli planlanıyor. Böylece her kurs bitiminde farklı dalda yeni kursların açılması sağlanıyor. Kadınların mesleki kurslarda olduğu ders saatleri içerisinde kişisel gelişime katkı sunan eğitim modülleri de anlatılıyor. Aile içi iletişim, ebeveyn rolleri, kadın sağlığı, ilk yardım ve kişisel gelişime dair pek çok konu hakkında seminerler düzenleniyor.


3 aylık kurs dönemini bitiren kadınların el emeği ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Yetişkin ve çocuk giyimi, ev tekstili ve çeyiz alanında pek çok farklı ürünler serginin ilgi odağı oldu. Gaziosmanpaşa Sosyal Dayanışma Merkezinde kendi ürettikleri ürünleri sergileyen kadınları Kaymakam YÖNDEN yerinde ziyaret etti. Çalışmaları tek tek inceleyen ve emekçi kadınları tebrik eden YÖNDEN: “Bizim burada amacımız sizleri iş sahibi yapacak konumların zeminini oluşturmak.

Burada iş hayatına dair temel bilgileri aktararak var olan yetenekleriniz doğrultusunda eğitim almanızı sağlamak ve istihdam edilmenize destek olmak en önemli amacımız.

Yaz tatili sürecinde burada aldığınız eğitimler ile bu derece kıymetli sergiyi ortaya koymanız takdire şayan. Bu merkezin ilçemiz kadınlarına yol gösterici nitelikte olması için çalışmalarımızı sürdürmeye gayret edeceğiz.”


SODAM koordinatörü Gülsüm İslamoğlu ve eğitimcisi Öznur Altındal, yeni dönem için kurs kayıtlarının başladığını ve Gaziosmanpaşa’nın yoğun ilgi gösterdiğini vurguladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bayrampaşa Belediyesi’nden ‘can dostlarımıza’ yepyeni bakımevi

HIZLI YORUM YAP

HIZLI YORUM YAP