Sindirim sistemini rahatlatmak ve kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırmak için bazı besinlerden faydalanabilirsiniz. Öyle ki bu besinler gece boyunca suda bekletip tüketmek faydasını 2 katına bile çıkarıyor.
Cevizleri yemekten önce suda bekletmek, bazı insanların öncelikle sindirilebilirliğini artırmak, acılığını gidermek ve besin emilimini arttırmak gibi çeşitli nedenlerle uyguladığı bir uygulamadır. Bu sürecin potansiyel sağlık yararları sunduğuna inanılmaktadır. Cevizleri ıslatmanın neden tavsiye edildiğini anlayalım.
SAĞLIKLI SİNDİRİM
İnsanların cevizleri ıslatmasının ana nedenlerinden biri sindirilebilirliğini arttırmaktır. Kuruyemişler, bazı insanların sindirimini zorlaştırabilen enzim inhibitörleri ve fitik asit içerir. Fitik asit kalsiyum, magnezyum ve çinko gibi minerallere bağlanarak bunların vücutta emilimini engeller.
Ceviz de dahil olmak üzere kuruyemişlerin birkaç saat veya gece boyunca suda bekletilmesinin, enzim inhibitörlerinin ve fitik asit seviyelerini azaltarak sindirimi kolaylaştırdığına inanılıyor.
Bazı kişiler ıslatılmış ceviz tükettikten sonra çiğ veya ıslatılmamış yemeye kıyasla şişkinlik veya gaz gibi gastrointestinal rahatsızlıkların daha az yaşandığını bildirmektedir.