DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Mahmut Ustaosmanoğlu (Mahmud efendi) Vefatının 2. Senesinde dualarla anıldı

İstanbul Beykoz Çavuşbaşı’ndaki hanesinde Merhum Mahmut Ustaosmanoğlu HocaEfendi için düzenlenen anma töreni düzenlendi. Programa çok sayıda alim katıldı.

Müceddid Mahmut Efendi Vakfı’nın anma programını duyurmasıyla Türkiye’nin birçok şehrinden insanlar Beykoz Çavuşbaşı’nda akın etti. Trafik kilitlendi, insanlar araç park edecek yer bulamazken, dergâhta ise izdiham yaşandı.

23 Haziran 2022’de vefat eden Mahmut Ustaosmanoğlu için yaşantısının bir kısmını geçirdiği Çavuşbaşı’ndaki dergâhında anma programı düzenlendi. Programa Türkiye’nin birçok yerinden hatırı sayılır âlimler ve din adamları katıldı. Ahmet Ünlü (Cübbeli Ahmet Hoca’nın)da katıldığı programda, İslam ülkelerinden âlimlerde hazır bulundu.

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun talebelerinden Şeyh’ül Kurrâ Hüseyin Harputoğlu’nun talebesi Kurra Hafız Yavuz Selim Günkızıl’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Mahmut Efendi Vakfı Başkanı Muhammed Keskin açılış konuşması yaptı.

Şeyh İsmetullah El-Müceddidi, Şeyh Yahya Gavşani ve Ahmed İslamoğlu’nun da Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatından anekdotlar anlattıkları konuşmalarında duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Ahmet Ünlü (Cübbeli Ahmet) ise programda okunan hatmi şeriflerinin dualarını gerçekleştirirken, Şeyh Usame Er-Rifai’nin de konuşmalarının tercüme etti.

Gün boyu devam eden yoğunluk sonrası Marifet Derneği Yönetiminden anma programına yönelik bir açıklama yapıldı.

“Sultanımız Kuddise sirruhû Hazretlerini Anma Merasimimizi idrak ettik” ifadelerine yer verilen açıklamada, “vefatlarının 2. Sene-i Devriyesi münasebeti ile gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Müceddid Mahmud Efendi Kuddise sirruhû Hazretlerimizi anma merasimimiz’, onlarca Ulema-i kiram, yüzlerce Hoca ve vekil efendiler ve yurt çapından teşrif buyuran binlerce ihvan u muhabbanın katılımıyla feyiz ve bereketlerle icra edildi” denildi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

İkindi namazının edasının ardından, yemek ikramı ve aşrı şerif kıraatiyle başlayan program, Ulema i kiramın ve değerli hocalarımızın yaptıkları feyizli konuşmalar ve hatim dualarıyla akşam namazı vakti sonrasına kadar uzadı ve kılınan akşam namazı ile hitama erdi.

Uzaktan yakından teşrif eden Ulema i kiram, hocalarımız ve tüm katılım sağlayan kardeşlerimize teşekkür ediyor, yüce Rabbimizden hep birlikte Efendi Kuddise sirruhû Sultanımızın maneviyatından hakkıyla istifade etmemizi diliyoruz.

Rabbimi Celle celalühü Sultanımızdan razı olsun, kendisini bizler adına fevka tecelliler ve hayırlarla mükâfatlandırsın… Ruh i şerifleri için El Fatiha.

Cübbeli Ahmet Mahmut Ünlü’nün sosyal medya X’ten paylaşımı!

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bahar Candan cezaevinde yokmuş!

HIZLI YORUM YAP