DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Çelik Kubbe'nin hava savunma sistemi HİSAR O'dan tam isabet

Türkiye’nin hava savunma ağı Çelik Kubbe’nin omurgasını oluşturacak hava savunma füze sistemi HİSAR O (Orta İrtifa), ilk uzun menzil atışını başarıyla gerçekleştirdi.

ANKARA-BHA

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen Seri Üretim Projesi kapsamında gerçekleştirilen test, HİSAR O Bataryasının yeteneklerini gözler önüne serdi. SSB Başkanı Haluk Görgün, “40 kilometrenin üzerinde bir mesafeden ateşlenen ve RF arayıcı başlıklı bir füzeyle donatılmış HİSAR O Bataryası, hedefi doğrudan vurmayı başardı ve imha etti” dedi.

SSB Başkanı Haluk Görgün, bu başarıyı milli mühendisliğin başarısına bağlayarak, “HİSAR O, Seri Üretim Projesi kapsamında gerçekleştirilen atışlı test faaliyetinde, yeni nesil bir bataryadan ateşlenen ve gelişmiş özellikler taşıyan bir füzeyle, hedefini 40 kilometrenin üzerinde bir mesafeden doğrudan vurmayı başardı. Bu başarı, başkanlığımız tarafından başlatılan HİSAR Seri Üretim Projesi’nin bir parçası olarak, sistemin Atış Kontrol/Komuta Kontrol mimarisine yapılan performans artırıcı güncellemelerin, IP haberleşme altyapısına geçişin, hedefi daha uzaktan tespit etme yeteneğine sahip yeni nesil radarın, gelişmiş güdüm/kontrol yazılımlarının ve daha uzun menzilde manevra yapma özelliğinin bir sonucudur. HİSAR O Sistemi’nin etkinlik menzilini artırmak için çalışmalarımız devam edecektir. Bu başarıda emeği geçen ASELSAN ve ROKETSAN mühendislerini yürekten tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR; askeri üsler, limanlar, tesisler ve birliklerin, sabit ve döner kanatlı uçaklar, seyir füzeleri, havadan karaya atılan füzeler ve İHA’lardan kaynaklanan hava tehditlerinden korunması amacıyla tasarlanmıştır. Hisar-O, 20 kilometrenin üzerinde bir önleme menziline sahip.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Naci Görür’den Antalya uyarısı: 3 fay zonu stres biriktiriyor

HIZLI YORUM YAP