DOLAR

40,2592$% 0.13

EURO

46,7280% 0.07

STERLİN

53,9463£% 0.2

GRAM ALTIN

4.309,12%-0,18

ÇEYREK ALTIN

7.021,00%0,34

TAM ALTIN

28.001,00%0,34

ONS

3.335,67%0,36

BİST100

10.222,02%-0,03

BİTCOİN

4782277฿%1.63469

a

Türkiye'de kuzu ve oğlak desteklemeleri başlıyor: Hayvancılar için yeni fırsatlar

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, yeni yürürlüğe giren Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği'nde küçükbaş hayvancılık için kuzu ve oğlak desteklerinin sunulacağını duyurdu. Desteklemeler, iki dönem halinde yapılacak.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği hakkında önemli açıklamalar yaptı. Çelik, bu tebliğle birlikte, ilk kez kuzu ve oğlak yetiştiriciliği için destek sağlanacağını duyurdu.

Kuzu ve Oğlak Destekleri

Yeni düzenlemeyle, daha önce anaç koyun ve keçi yetiştiriciliğine yapılan desteklerin yerini kuzu ve oğlak destekleri aldı. TÜDKİYEB üyesi olan yetiştiriciler, bu desteklerden ve sürü yöneticisi istihdam desteğinden yararlanma hakkına sahip olacaklar. Ancak, kuzu ve oğlakların, koyun-keçi vebası aşısı yaptırılmış ve Veteriner Bilgi Sistemi’ne (VETBİS) kayıtlı olması şartı bulunuyor. Çelik, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul ve Çanakkale’nin Avrupa yakasındaki işletmeler için bu aşı zorunluluğunun olmadığını belirtti.

Destek Başvuru Süreleri

Çelik, destek ödemelerinin iki ayrı dönemde gerçekleştirileceğini açıkladı. İlk dönem başvuruları eylül ayının ilk iş gününden aralık ayının ilk iş gününe kadar alınacak. İkinci dönem başvuruları ise bir sonraki yılın nisan ayının ilk iş gününden 15 Haziran’a kadar devam edecek. Birinci dönemde başvuruda bulunan yetiştiriciler, ikinci dönemde tekrar başvuru yapmış sayılacaklar. Ancak, ilk dönem başvurusu yapmayanlar da ikinci dönemde başvuru yapabilecekler.

Yetiştiricilere Önemli Uyarı

Çelik, yetiştiricileri, belirtilen sürelerde başvurularını yapmaları konusunda uyardı ve 300 bin üye yetiştiricinin desteklerden faydalanabilmesi için zamanında başvurunun önemini vurguladı. Başvuruların zamanında yapılması, desteklerden yararlanma açısından büyük önem taşıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mercek-23 Operasyonları'nda 2 bin 269 silah ele geçirildi

Kozanhan İnşaat

HIZLI YORUM YAP

HIZLI YORUM YAP