40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

ANKARA-BHA
Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilkokula başlayacak 1. sınıf öğrencileri ve aileleri için uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla bir protokol imzaladı. Protokol, her iki bakanlığın ortaklaşa yürüteceği faaliyetleri kapsıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, protokolün önemine vurgu yaparak, çocukların okula uyumunu kolaylaştırmak ve ailelere destek olmak amacıyla bu projeye dahil olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Bakan Göktaş, projenin okullaşma oranını artırmayı da hedeflediğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, iki bakanlık arasındaki iş birliğinin her zaman önemli olduğunu belirterek Bakan Göktaş’a teşekkür etti. Bakan Tekin, bu yıl ailelerin eğitim süreçlerine aktif olarak katılımını sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Bu amaçla, aileleri çocuklarının eğitim sürecinde birer paydaş olarak görmeye teşvik edecek etkinlikler planladıklarını ve bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliği yapmayı arzuladıklarını vurguladı.
Bakan Tekin, eğitim sürecinde ailenin etkisinin önemli olduğunu vurgulayarak, çocukların gelişiminde toplumun farklı kesimlerinin rolüne değindi. Ailelerin çocuklarının eğitim sürecine aktif olarak dahil olmalarının önemine dikkat çekti.
Protokol kapsamında, ilkokula yeni başlayan öğrencilerin okul ortamına uyum sağlamalarını desteklemek için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler arasında okul içi oryantasyon çalışmaları, oyunlar, etkileşimli etkinlikler, ailelerin öğretmenlerle tanışma fırsatları, farklı kültürlerden gelen öğrencilerin kaynaşması için etkinlikler ve velilere çocuklarının eğitimi konusunda rehberlik sağlamak yer alıyor.
Protokol ayrıca, ilkokul birinci sınıf öğrencileri ve velileri ile kortej yürüyüşü düzenlenmesini, ‘Bizi Anlatır’ konseptli bir tırın farklı illeri gezmesini ve tırda yer alan mobil sahnede film gösterimi yapılmasını öngörüyor. Ayrıca, ailelere yönelik sinema, tiyatro ve konferans seansları da düzenlenecek.

Göktepe Halkı Kuraklık Nedeniyle Yağmur Duasına Çıktı
1
Okula ilk defa başlayacak öğrenciler ve velileri için "yeni uygulama"
2
Doğu Makedonya Türkleri Derneği'nden 16. Geleneksel Yörük Şenlikleri
3
Erdoğan: Eren'imizin, Ferhat Astsubay'ımızın ve tüm şehitlerimizin katilleriyle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz
4
Sağlık Bakanlığı'ndan Mpox (Maymun Çiçeği) virüsü için 2024 rehberi
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Ak Parti Şile Belediye Meclis Üyesi Onur Taylan: Eleştirilerim Sizlere Değil Genel Başkanınıza ve İl Başkanınıza

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı