DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Ankara Kent Konseyi Haber Bülteni ilk sayısıyla yayında

Ankara Kent Konseyi (AKK) aylık Haber Bülteni’nin ilk sayısı çıktı. Hem basılı olarak hem de dijitalden okurlarıyla buluşacak olan bültene ankarakentkonseyi.org.tr adresinden ulaşılabilecek.

ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi (AKK), ilk sayısı yayınlanan yeni bir haber bülteni ile kamuoyu ile buluştu.

Bültende, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın 6. Genel Kurul’daki konuşmaları öne çıkıyor. Genel Kurul’da oluşan yeni kurullar ve AKK’nin başarılı 5 yıllık geçmişi de bültende yer alıyor.

Bülten, geleceğe yönelik mesajlar taşıyor…

AKK Haber Bülteni’nin manşetinde, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın “Bu seyirde yüzde 100 samimiyet var” ifadesi dikkat çekiyor. Yavaş, Ankara’yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için attığı adımları ve kent yönetiminde hâkim olan

  • “Bu Seyirde Herkes Kaptan”
  • “Ortak Akıl”
  • “Katılımcı Belediyecilik”

gibi kavramları vurgulayarak geleceğe yönelik projelerini ve mesajlarını paylaşıyor.

Yüzde 100 katılımlı yönetim…

Rekor oy oranıyla güven tazeleyen Mansur Yavaş, Ankara’yı sadece Başkan seçilirken aldığı yüzde 60’lık oy ile değil, Ankaralıların tamamı ile yönetmek istediğini ve bunu gerçekleştirmek için çaba gösterdiğini belirtiyor.

Yavaş, Ankara’ya en iyi hizmeti sunmak için 25 belediye başkanıyla birlikte çalışacaklarını vurguluyor.

Gücün etkiyle ortaya çıktığına dikkat çekiliyor…

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da “Bu Seyirde Herkes Kaptan” başlıklı değerlendirmesinde önemli noktalara değiniyor.

6. Olağan Genel Kurul’u anlatırken, “Katılımcı yönetimin kalbi, buradaki herkesin iyi niyeti ve büyük emeğiyle Ankara’da attı. Ve gücümüzün, etkimizde olduğunu dünya âlem gördü” diyen Halil İbrahim Yılmaz, özellikle şu noktaya dikkat çekiyor:

“Bu seyirde, birbirimize kul olmadan, birbirimizi kutuplaştırmadan, her birimizin emek verdiği alanın kaptanı ve o alanın öncüsü olduğunu dağa taşa ilan ettik.”

Yılmaz, Ankara Kent Konseyi’nin misyonunu hatırlatarak, başkentin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek için çalışmalarına devam edeceklerini söylüyor.

Yıldız isimler kurullarda yer alıyor…

5 yıllık süreçte 100 binden fazla aktif yurttaş katılımı, 6 binden fazla toplantı ve etkinlik, 15 bine yakın Meclis ve Çalışma Grubu gönüllüsü ile birlikte 25 milyon global etkileşim gerçekleştirilmiş. 10 ulusal ve 3 uluslararası ödül ile 120 tavsiye kararının alındığı Ankara Kent Konseyi’nin kurullarında yer alan önemli isimler, bültende fotoğraflarıyla yer alıyor.

AKK Haber Bülteni her ay yayımlanacak

AKK Haber Bülteni’nin Yayın Danışma Kurulu, Dr. Süleyman Basa başkanlığında deneyimli ve genç isimlerden oluşurken, bültenin Yayın Koordinatörlüğünü Orhan Kemal Erkılıç üstleniyor.

İlk sayısı basılıp dağıtımına başlanan bülten her ay düzenli olarak AKK’nin resmi internet sitesi ankarakentkonseyi.org.tr ve sosyal medya hesaplarından kamuoyu ile paylaşılacak.

BÜLTENİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sivas Kongresi' mesajı

HIZLI YORUM YAP