Yavaş: Çocuklarımızın eğitim yolculuğuna omuz veriyoruz

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım alan ailelerin ilkokula başlayan çocukları için okul kıyafeti desteğinde bulundu. İlk defa gerçekleştirilen destek ödemesinden 10 bin 166 öğrenci yararlandı. Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada 119 bin 428 öğrenciye de kırtasiye desteğinin sağlandığını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Çocuklarımızın eğitim yolculuğuna omuz veriyoruz” dedi.

Ankara – BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için yeni bir projeye imza attı. Sosyal yardım alan ailelerin ilkokula başlayacak çocukları için okul kıyafeti desteği sağlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de öncülük eden projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, yeni eğitim ve öğretim yılı için bir destek programı başlattı.

Daha önce her yıl yapılan kırtasiye desteğine ek olarak, bu yıl ilkokula başlayacak çocuklar için okul kıyafetleri de sağlanıyor. Sosyal yardım alan ailelerin Başkent Kartlarına 1000 TL’lik bir ödeme yapıldı.

10 Milyon TL Giysi, 108 Milyon TL Kırtasiye Desteği

Bu örnek proje kapsamında, 10 bin 166 çocuk 1000 TL’lik giysi desteğinden faydalandı. Toplamda 10 milyon 166 bin TL’lik bir giysi ödeme gerçekleştirildi. Aynı zamanda, 101 bin 40 aileye 119 bin 428 çocuğu için 108 milyon 412 bin 750 TL’lik kırtasiye desteği sağlandı.

Yavaş: “Çocuklarımızın Eğitimine Destek Veriyoruz”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal yardım alan ailelerin Başkent Kartlarına yapılan ödemeleri duyurdu. Yavaş, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için bu desteğin önemli olduğunu belirtti.

“10 bin 166 öğrencimize 10 milyon TL’lik giysi desteği ve 119 bin 428 öğrencimize 108 milyon TL’lik kırtasiye desteği sağladık. Çocuklarımızın eğitim yolculuğunda yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi Yavaş.

Yanmaz: “Hem Esnaf Faydalanıyor Hem de Ailelere Destek Oluyoruz”

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, okul kıyafeti desteği ve yıllık kırtasiye desteği hakkında bilgi verdi. Belediyenin sosyal destek alan ailelerin Başkent Kartlarına ödeme yaptığını belirtti. Bu yıl ayrıca, ilkokul birinci sınıf öğrencilerine özel bir kıyafet desteği sağlandı.

Yanmaz, “Bu hizmet hem esnafımıza fayda sağlıyor hem de ailelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.” dedi.

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman da Başkent Kart uygulamasının esnaf için büyük bir destek olduğunu belirtti.

“Son üç yıldır bu uygulama devam ediyor. Bu yıl 180 bin öğrenciye eğitim harçlığı yatırıldı. Kırtasiyeciler Odası olarak sadece üyelerimizde geçerli Başkent Kart uygulamasını getirdik. Bu da Türkiye’de bir ilk. Sadece kırtasiyelerde geçerli bir sistem. Ankara’da yaklaşık 2500 üye esnafımız bundan faydalanacak.” dedi Küçükarzuman.

Esnaftan ABB’ye Teşekkür

Kırtasiye ve giysi desteği ödemelerinin ardından satışlarında artış olduğunu dile getiren esnaf, bu uygulamaya memnuniyetlerini dile getirdiler.

“Mansur Başkan sayesinde ayakta duruyoruz. Çok güzel bir uygulama, hem vatandaşa hem esnafa faydası var. Allah razı olsun.” dedi İlhan Kaya.

“Başkent Kart’tan çok memnunuz. Daha önce bu şekilde bir sirkülasyon yoktu, ürün satışımız yükseldi. Bazı ürünlere ulaşamayan çocuklar artık ulaşabiliyor. Kişi istediği yerden alışveriş yapabiliyor. Hem esnaf için hem halk için iyi bir uygulama.” dedi Hasan Karaman.

Erkılınç: Resmi ilanlardaki azalmaya el birliği ile çözüm bulmalıyız