DOLAR

34,1207$% 0.28

EURO

38,0460% -0.07

STERLİN

45,3248£% 0.01

GRAM ALTIN

2.865,65%1,30

ONS

2.611,49%0,97

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Narin cinayetinde korkunç itiraf: ‘Çantasının ipini sökerek çuvalın ağzını bağladım…!’

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında cinayetin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Cesedi dere yatağına 200 bin TL karşılığında attığını itiraf eden N.B. yaşanan vahşetin korkunç detaylarını anlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Narin Güran’ın annesi, iki ağabeyi, üç amcası ve amcası Salim Güran’ın eşi dahil 24 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden sıva ustası N.B.’nin ifadesinde, Narin’in amcası ve Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran’ın kendisine cesedi saklaması için 200 bin lira teklif ettiğini belirttiği ortaya çıktı.

N.B. ifadesinde, muhtar Salim Güran’ı arayarak “içme suyumuz akmıyor” dediğini ve muhtarın kendisine yetkilileri arayacağını söylediğini ifade etti.

N.B., ifadesinde şunları söyledi:

“Evden kendi aracımla çıktım. Sonra arkamdan Salim Güran’ın beyaz bir Renault marka araçla geldiğini gördüm. Mezarlıktan mahalleye çıkan yolda, Salim Güran bana korna çaldı ve selektör yaptı. Ben de içme suyu hakkında bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim.

Salim Güran aracından inerek benim aracıma doğru geldi. Ben de araçtan indim. Salim Güran bana, battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. Yaklaştığımda battaniyeye sarılı, hareketsiz vaziyette yatan bir insan olduğunu gördüm.

İnsan olduğunu anlayınca şaşırdım ve tereddüt ettim. Salim Güran bana ‘İyi düşün, sana 200 bin lira veririm’ dedi. Etrafımızda kimse yoktu. ‘Aracında torba var mı?’ diye sordu. Ben de bagajdan bir çuval çıkartarak Salim Güran’a verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içine koyduk. Çocuğun üzerinde siyah tişört ve şort vardı, sağ kulağının arkasında bir kızarıklık vardı.

Çocuğu çuvala yerleştirdikten sonra, çuvalın ağzını bağlamadan benim aracımın arka koltuğuna koydum. Salim Güran ile birlikte ayrılırken, ‘Göl’ diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresi’ni işaret ederek ‘Oraya götür’ dedi.

Ayrılırken Salim Güran’ın ne yaptığını görmedim. Direkt olarak mezarlığın yanından villalar mevkisine doğru gittim. Yolda giderken pişmanlık duydum ama aldığım şeyden de kurtulmam gerektiğini düşündüm. Derenin yanındaki stabilize yola inerek aracımı durdurdum. Çuvalı aracımdan alıp elime aldım. Çocuğun tüm vücudu çuvala sığmıştı.

Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum çünkü çok telaşlıydım. Narin Güran’ın bulunduğu yere inerek çevrede ip aradım. İp bulamayınca, çocuğun çantasının ipini sökerek çuvalın ağzını bağladım. Bir ağacın yanında, çok derin olmayan bir yer buldum. Oraya çuvalı bıraktım, birisi tarafından bulunması için üzerine bir taş koydum. Yanına da birer taş vardı. Üzerine çalı koymadım çünkü üzeri zaten kapanmıştı. Sonra buradan çıkarak aracıma bindim. Stabilize yoldan çıktıktan sonra baldızımın evine gittim.

Jandarma ekiplerine teslim olmak aklıma gelmedi çünkü ben öldürmedim. Ama jandarmanın beni yakalayacağını biliyordum. Korktuğum için itiraf edemedim.

Salim Güran kendi öldürmemiş olsaydı, bu cesedi bana getirip ‘Ortadan kaldır’ demezdi. Neden öldürmüş olabileceğini bilmiyorum. Sosyal medyada babası Arif Güran’a ‘Sana öyle bir acı yaşatacağım ki, asla unutamayacaksın’ demiş. Köyde bu şekilde konuşuluyordu. Çarıklı’da da böyle konuşuluyordu. Yaptığım işten pişmanım.”

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Yerlikaya: Okul civarında narkotik ekiplerimiz teyakkuzda

HIZLI YORUM YAP