DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Bedri Rahmi Eyüboğlu en özel eserleriyle Ankara’da

Türk sanat tarihine ismini altın harflerle yazdıran Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun en özel eserleri Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.

ANKARA-BHA

Unutulmaz Eserler Bir Arada

Türkiye’nin önde gelen sanatçıları Bedri Rahmi Eyüboğlu ve eşi Eren Eyüboğlu’nun eserleri, Ankara’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ünlü ressam Mustafa Ayaz’ın adını taşıyan müzede “İki Tutkulu Yürek” adıyla açılan serginin küratörlüğünü Siret Uyanık ve Ömer Faruk Şerifoğlu üstlendi.

Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu’nun sanat hayatlarına ve kişisel yaşamlarına ışık tutan serginin açılışına, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Yürütme Kurulu Üyesi Av. Harun Sağlam da katıldı.

Ankara İzleri

Sanat hayatının bir bölümünü Ankara’da geçiren Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun başkentten ilham aldığı eserleri de sergide yer alıyor. Çiniden resme kadar birçok sanat dalında eser veren Eyüboğlu’nun Ankara’ya olan bağlılığı eserlerinde hissediliyor.

Eyüboğlu ailesinin sanat mirasını koruyan ve aynı zamanda Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun torunu olan Sabahattin Rahmi Eyüboğlu, dedesinin Ankara’ya sık sık seyahat ettiğini ve bu şehri çok sevdiğini belirterek, Ankaralı sanatseverlerin sergiden keyif almasını diliyor.

Ayaz’ın Hatırası

Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi Ankara’dan ilham alan ve farklı sanat dallarında eser veren Mustafa Ayaz’ın adını taşıyan müzede “İki Tutkulu Yürek” sergisi 21 Kasım’a kadar sanatseverlere açık kalacak.

Ankara ve sanat denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Mustafa Ayaz, 17 Eylül 2024 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Sanat dünyasına unutulmaz eserler bırakan Ayaz’ın hatırası olan müzede, 21 Eylül 2024 tarihinde saat 17.00’de bir anma töreni düzenlenecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye Kültür Yolu Festivali bugün Ankara'da başladı!

HIZLI YORUM YAP