DOLAR

34,1628$% -0.05

EURO

38,1387% 0.1

STERLİN

45,2600£% -0.59

GRAM ALTIN

2.869,83%-0,17

ONS

2.620,83%-0,04

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Bakan Hakan Fidan'dan Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu öncesi "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" vurgusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’ta.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’ta bulunuyor. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, küresel barış ve adaleti sağlamak için aktif diplomasi yürütmenin en temel öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.

Bakan Fidan, “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. İnsanlık için daha adil ve refah dolu bir gelecek yaratmak amacıyla uluslararası toplumun vicdanına seslendiklerini ifade etti. Türkiye’nin çözüm odaklı diplomasi yaklaşımını kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

Bugün gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu toplantısında bu vizyonunu bir kez daha dile getiren Bakan Fidan, Filistinli kardeşlerini desteklediklerini ve yaşadıkları zulmün dünya gündeminde tutulması için her platformda mücadele ettiklerini belirtti. Bu açıklamalar, Türkiye’nin uluslararası alandaki aktif rolünü ve bölgesel sorunlara olan hassasiyetini gözler önüne seriyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mansur Yavaş'tan Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Arslan'a tepki:" Tavsiyem bu twiti silmesidir"

HIZLI YORUM YAP