DOLAR

34,1716$% 0.09

EURO

38,1665% -0.23

STERLİN

45,7928£% -0.09

GRAM ALTIN

2.913,33%-0,67

ONS

2.648,62%-0,88

BİST100

9.777,46%-0,53

a

İbrahim Yumaklı: Gaziantep tarım açısından önemli bir şehir

Gaziantep'i ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kentin tarım için önemli bir merkez olduğunu söyledi...

GAZİANTEP-BHA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gaziantep’e ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldi. Bakan Yumaklı, ziyaretinin bir parçası olarak bir hayvan çiftliğini ziyaret etti.

Çiftlikte gazetecilere konuşan Bakan Yumaklı, Gaziantep’in tarım açısından önemli bir şehir olduğunu vurguladı. 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe giren 5 yıllık bir hayvancılık yol haritasından bahseden Bakan Yumaklı, bu plan kapsamında verilen desteklerin devam ettiğini belirtti.

Bakan Yumaklı, “Bugün itibarıyla 2 milyar 900 milyon liralık bir destek ödemesi, buzağı desteklemeleri ve diğer desteklemeler dahil olmak üzere üreticilerimizin hesaplarına yatırılmış olacak. Bu destekler, üreticilerimizin verimliliğini artırmak ve hayvancılık sektörünü güçlendirmek amacıyla sunulmaktadır.” dedi.

Bakan Yumaklı, Gaziantep’in girişimcilik ruhunun takdire şayan olduğunu ve bu örnek uygulamaların diğer girişimcilere ilham kaynağı olmasını dilediğini ifade etti. Hayvan hastalıklarıyla mücadeleyi önemsediklerini belirten Bakan Yumaklı, 17 Eylül’den başlayan şap aşılama programının 1 ay süreceğini ve tüm üreticilerin hayvanlarını aşılatmaları için bu süreci ciddiye almalarını istedi.

“Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç eden bir ülkeyiz”

Bakan Yumaklı, daha sonra Şahinbey Belediyesinin gübre ve tohum dağıtımı törenine katıldı. Konuşmasında, tohumdaki yerlilik oranının yüzde 97’ye ulaştığını ve Türkiye’nin tohumculuk alanında dünyada önemli bir konumda olduğunu söyledi.

“Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç eden bir ülkeyiz. Türkiye’nin tohumculuk anlamında hiçbir problemi yoktur. Bundan sonraki dönemde millilik oranımızı daha da artırarak dünyadaki pozisyonumuzu güçlendireceğiz.” diyen Bakan Yumaklı, gübre konusunda son 22 yılda 89 milyar liralık destek verildiğini de hatırlattı.

“Üretim planlaması ve sözleşmeli üretim çok önemli”

Bakan Yumaklı, Gaziantep’te belediyelerin tarıma önemli destekler verdiğini ve bu desteklerin bakanlığın desteklerinin yanında büyük önem taşıdığını vurguladı. Belediyelerin fıstık alımında çiftçilere sağladığı destekleri de hatırlatan Bakan Yumaklı, şunları söyledi:

“Türkiye’nin tarımsal üretimi 2022 yılında 129 milyon tondu ve 2023 yılında 139 milyon tona yükseldi. Bu üretimi daha da artırmak temel hedefimizdir. Sorun yaşamamak için üretim planlamasının ve sözleşmeli üretimin önemine dikkat çekmek istiyorum. Başta buzağı destekleri ve bitkisel ürün sigorta destekleri olmak üzere 2 milyar 900 milyon liranın üreticilerimizin hesaplarına bugün itibarıyla yatırılacağını da buradan duyurmak isterim.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Orman yangını diye harekete geçen orman işletmesi ekibi, alana vardığında ağıl yangınıyla karşılaştı

HIZLI YORUM YAP