40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
28.001,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
4782277฿%1.63469

BİROL GÜNGÖRDÜ / ÇANAKKALE – BHA
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve İstanbul Arel Üniversitesi, mobilya sektörünün geleceğini şekillendirmek amacıyla ortaklaşa “Mobilya Sektör Zirvesi ve Arama Konferansı”nı düzenledi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye’nin mobilya sektörünü küresel arenada daha da güçlendirmek için önemli bir adım atarak bu zirveye ev sahipliği yaptı.
Sektör temsilcileri, akademisyenler ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Mobilya Sektör Zirvesi ve Arama Konferansı”, Türkiye’nin mobilya sektöründeki son gelişmeleri, gelecek hedeflerini ve sürdürülebilir büyüme stratejilerini ele aldı.
ÇOMÜ’nün Stratejik Katkısı
ÇOMÜ, iş dünyasıyla güçlü iş birliği vizyonunu bu zirvede bir kez daha ortaya koyarak öncü bir rol üstlendi.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, üniversitenin sadece akademik bir kurum olmaktan öte, Türkiye’nin kalkınma hedeflerine doğrudan katkı sağlamayı amaçladığını vurguladı. “Üniversitemiz, yenilikçi projeler ve araştırmalarla sanayi ve ticaretin gelişimine katkıda bulunarak ekonomimize değer katmayı hedefliyor. Mobilya sektörü, bu anlamda büyük bir potansiyele sahip. Türkiye’nin dünya çapında daha güçlü bir aktör haline gelmesi için akademik bilgi birikimimizi ve araştırma kapasitemizi sektörle buluşturmaktan büyük gurur duyuyoruz,” dedi.
Sektörün Geleceği ve İhracat Hedefleri
Zirvede konuşmacılar, Türkiye mobilya sektörünün son yıllarda kaydettiği ilerlemeyi ve dünya pazarında artan talep ile mobilya ihracatındaki büyüme oranlarını vurguladı. Sektörün gelecekteki hedefleri arasında, küresel rekabet gücünü artırmak, dijitalleşme ve endüstri 4.0 gibi yenilikçi teknolojilere uyum sağlamak yer alıyor.
Sürdürülebilirlik ve çevre dostu üretim süreçlerinin mobilya sektörüne entegrasyonu da konferansta önemli bir konu olarak ele alındı. Katılımcılar, Türkiye’nin bu alandaki öncü rolünü sürdürmesi ve sektörün çevresel etkilerini en aza indirgemek için yeni stratejiler geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Üniversite-Sanayi İş Birliği Güçleniyor
ÇOMÜ ve İstanbul Arel Üniversitesi’nin organize ettiği bu zirve, akademik dünya ile sanayi arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedefledi. ÇOMÜ’nün akademik birikimi ve araştırma kapasitesi, Türkiye’nin mobilya sektöründeki yenilikçi projelere ve girişimlere katkı sağlamak üzere harekete geçirildi. Zirve boyunca, üniversite öğrencilerine yönelik staj ve iş imkanları, akademik araştırmaların sanayiye uygulanması ve ortak projeler geliştirme fırsatları da ele alındı.
Sonuç ve Gelecek Adımlar
Rektör Erenoğlu, “Mobilya Sektör Zirvesi ve Arama Konferansı”nın katılımcılar tarafından büyük bir başarı olarak değerlendirildiğini belirterek; “Zirvenin sonuçlarına dayalı olarak, sektördeki çeşitli paydaşlar arasında yeni iş birlikleri kurulması ve inovatif projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor. ÇOMÜ, bu süreçte sektöre akademik ve stratejik destek sağlamaya devam edecek.
ÇOMÜ olarak, Türkiye’nin mobilya sektöründeki lider rolünü daha da güçlendirecek bu tür organizasyonlara katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Sektörün geleceği için atılan bu adımlar, Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşmasına ve küresel pazarda daha güçlü bir aktör haline gelmesine katkı sağlayacaktır,” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in acı günü
1
Okula ilk defa başlayacak öğrenciler ve velileri için "yeni uygulama"
2
Doğu Makedonya Türkleri Derneği'nden 16. Geleneksel Yörük Şenlikleri
3
Erdoğan: Eren'imizin, Ferhat Astsubay'ımızın ve tüm şehitlerimizin katilleriyle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz
4
Sağlık Bakanlığı'ndan Mpox (Maymun Çiçeği) virüsü için 2024 rehberi
Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil: 5.000 m²’lik Taşınmazlar Geri Alındı..

Moda Tasarımcısı Erol Albayrak “Moira by Urfa” Koleksiyonuyla Muhteşem Defileye İmza Attı..

Şile Belediye Meclisi Ekim Ayı İlk Oturumunda Borçlar ve Şile Bezi Festivali Tartışıldı

Ak Parti Şile Belediye Meclis Üyesi Onur Taylan: Eleştirilerim Sizlere Değil Genel Başkanınıza ve İl Başkanınıza

Down sendromlu sanatçı Madaslı’nın ‘Masumiyetin Kırmızısı’ serigisi Tekirdağ’da

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER GELİŞİMİ EĞİTİMİ UZAY TEKNOLOJİSİYLE AKTARILACAK

Türkiye ile Bulgaristan Maçında Heyecan: 2026 Dünya Kupası Kritik Deplasman

ATEŞ TESİSAT KANAL GÖRÜNTÜLEME

Mustafa Sandal’dan Hüseyin Baş’a; Seviyorum seni adam!
Muhtarlık seçim sonuçları! Mahalle muhtarınızı nasıl öğrenebilirsiniz? Muhtarlık sonuçları sorgulama
OZAN AHMET TAŞKIN BİZ GELİRİZ DEVLET BEYİM,
Deva Partisi Sarı kart Gösterdi
Kastamonulu Şevket Doğan
AÇIZ AÇ
Ekotom Hastanesi Başhekimi çirkin olaya cevap verdi işte videonun gerçeği
Avrupa Birliği Gazetesi 232 Sayısı