DOLAR

34,2637$% 0.05

EURO

37,6707% 0.12

STERLİN

44,9531£% 0.11

GRAM ALTIN

2.905,07%-0,14

ONS

2.634,36%-0,29

BİST100

9.031,64%-0,85

a

Milli Eğitim Bakanlığından "samimiyetten uzak siyasi şov" tepkisi

Milli Eğitim Bakanlığı, son günlerde sosyal medya ve basında gündeme gelen "okullarda temizlik hizmetleri" konusuyla ilgili açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı, son dönemde kamuoyunda yoğun tartışmalara konu olan okullarda temizlik hizmetleri konusunda bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Bakanlığa bağlı 60 bin 487 okulun temizlik hizmetleri ve malzemelerinin Bakanlık tarafından sağlandığı vurgulanarak, temizlik hizmetlerinin yürütülmesinde 49 bin 578 kadrolu personel görev aldığı belirtildi.

Bakanlık, temizlik personeli sayısını artırmak amacıyla başlatılan İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 120 bin yarı zamanlı kontenjan ayrıldığını ancak programın bu yıl ilk kez uygulanması nedeniyle başvuru yetersizliğinden kaynaklanan aksaklıkların yaşandığını ifade etti. Şu anda 63 bin 777 personelin İUP kapsamında görev aldığını ve Toplum Yararına Program (TYP) ile de 30 bin tam zamanlı temizlik personeli istihdam edildiğini açıkladı.

Bakanlık, okullarda görev yapan toplam temizlik personeli sayısının 143 bin 355’e ulaştığını belirterek, bu sayının önceki yıllara göre önemli bir artış olduğunu vurguladı. Okulların temizlik standartlarını denetlemek için TSE tarafından eğitilen yaklaşık 8.000 Okulum Temiz Tetkik Görevlisi de sahada aktif olarak görev yapıyor.

Bakanlık, çocukların sağlığını korumayı önceliklendirdiğini ve kamu kurumlarıyla iş birliği içinde çalışmaya devam ettiğini belirtti. Ancak bazı belediyelerin okullarda yaşanan münferit temizlik aksaklıklarını siyasi malzeme haline getirme çabalarını eleştirerek, protokolsüz ve hukuki süreçlere aykırı hareket ederek algı operasyonu yaratılmasının doğru olmadığını ifade etti.

Bakanlık, münferit olayların genelleştirilerek tüm eğitim kurumlarını zan altında bırakmanın samimiyetten uzak siyasi bir şov olduğunu belirtti ve eğitim kurumlarının siyaset alanı olmadığını, siyasetin bu alanda asla yer bulmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Adanaspor Başkanı Asil Bostancı istifasını açıkladı

HIZLI YORUM YAP