DOLAR

34,2737$% -0.01

EURO

37,6796% 0.06

STERLİN

44,9130£% 0.03

GRAM ALTIN

2.909,85%0,03

ONS

2.642,34%0,00

BİST100

9.031,64%-0,85

a

AK Parti İl Başkanı Yılmaz: "CHP'li Posof Belediyesi öğrencileri mağdur ediyor"

AK Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Aytaç ve Posof İlçe Başkanı Akın Akpınar ile birlikte Posof Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören öğrencileri ziyaret etti.Posof Belediyesine ait Emekli Öğretmen Sabri Erdoğan Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerle buluşan AK Parti heyeti, öğrencilerin sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen İl Başkanı Ersin Yılmaz, öğrencilerin dile getirdiği sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Özkan Karakaya /ARDAHAN-BHA

Posof’ta CHP yönetimindeki belediyenin öğrenci yurtlarında uyguladığı yüksek ücretler, üniversite öğrencilerini büyük bir zorluğun içine itti. Posof Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrencileri ziyaret eden Yılmaz, bu zammı sert bir dille eleştirdi.

Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Yılmaz, CHP’li Posof Belediyesi’nin öğrencileri mağdur ettiğini vurguladı. “CHP’li belediyenin bu mağduriyet yaratıcı uygulamasına karşı öğrencilerimizin yanında duruyoruz. İl ve ilçe yönetimleriyle birlikte öğrencilere destek olmak için buradayız. Sorunları yerinde gözlemledik,” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda belediyenin öğrencilere sunduğu yurt hizmetlerinin aylık 600 TL gibi makul bir ücretle sağlandığını hatırlatan Yılmaz, bu yıl CHP yönetiminin kız öğrencilerden 5.500 TL, erkek öğrencilerden ise 6.000 TL gibi astronomik bir aylık yurt ücreti talep ettiğini belirtti. “Bu fahiş fiyat artışı ve hijyen başta olmak üzere yetersiz barınma koşulları, öğrencilerimizi büyük bir sıkıntıya sokmuştur. Bu durum, öğrencilerin eğitimlerini bırakmalarına neden olabilir ve ilçe esnafının da ekonomik kayba uğramasına yol açabilir,” diye konuştu.

Yılmaz, CHP’li belediyeye çağrıda bulunarak, yurt ücretlerinin öğrenciler için makul bir seviyeye çekilmesi ve yurtlardaki yemek, hijyen, güvenlik ve internet gibi sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı. “Öğrencilerimiz sahipsiz değildir,” diye ekledi.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ARÜ, Anadolu Üniversiteler Birliği'ne katıldı

HIZLI YORUM YAP