DOLAR

34,2452$% 0.28

EURO

37,6376% -0.37

STERLİN

45,0841£% 0

GRAM ALTIN

2.921,73%0,22

ONS

2.653,23%-0,08

BİST100

9.109,34%2,37

a

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve seçim mesajları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2028’de yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, “Ben kazanma ihtimalimizin olduğu bir seçimde kaybettirecek adımlar atmam. Kendi adaylığımı dayatıp en doğru adayın belirlenmesine engel olmam” dedi.

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olası bir koalisyonun gündeme gelmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti olarak iktidarı hedeflediklerini ve bunu gerçekleştirirken seçmen hassasiyetlerini göz önünde bulunduracaklarını belirtti. Erdoğan ile görüşmelerin bitmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, gerekli görüldüğü takdirde yeniden görüşme talebinde bulunabileceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, geçmişte yaşanan 28 Şubat sürecine ilişkin Erdoğan ile görüşerek sorunların çözümüne katkıda bulunulduğunu hatırlattı.

“Gelecek seçimde aday ben değilim”

Kılıçdaroğlu, gelecek seçimde cumhurbaşkanlığı adaylığı için net bir şekilde aday olmayacağını açıkladı. Seçmenin Erdoğan’a yönelik muhalefeti nedeniyle değil, AK Parti’nin geçmişteki politikalarına yönelik eleştiriler nedeniyle CHP’ye oy vereceğini savundu. Kılıçdaroğlu, partisi için bu seçimi kazanma kararlılığını dile getirerek, gerekirse kişisel bedel ödemeyi göze aldığını ifade etti.

“Erdoğan’ı meclis’te ayakta karşılama tartışması”

CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Meclis’te ayakta karşılamasıyla ilgili tartışmalara değinen Kılıçdaroğlu, bu konuda bir anket yapmayı planladıklarını açıkladı. CHP’nin geçmişte de Erdoğan’ı ayakta karşıladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, seçmenle bu konuyu tartışarak yanlış anlaşılmaları gidermeyi hedeflediklerini belirtti.

“Kimsenin karşısında ayağa kalkmayız” polemiği

CHP’yi muhalefetten kurtarma hedefini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ı eleştirdi. Baş’ın “Biz kimsenin karşısında ayağa kalkmayız” sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, TİP’in oy oranının düşük olduğunu ve CHP’den kopan oyları topladığını belirtti. Kılıçdaroğlu, geçmişte TİP’e yönelik yapılan eleştirilerin CHP’nin omuzladığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile normalleşme sürecinin devam edeceğini belirterek, gerektiğinde tekrar görüşebileceğini vurguladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

"On yıl sonra mezardan çıkmayan kefen, Adalet Bakanlığı tarafından Adli Tıp Kurumu, İnfaz Kurumu ve Cumhuriyet Savcılığına giydirilmiştir."

HIZLI YORUM YAP