DOLAR

34,2452$% 0.28

EURO

37,6376% -0.37

STERLİN

45,0841£% 0

GRAM ALTIN

2.921,73%0,22

ONS

2.653,23%-0,08

BİST100

9.109,34%2,37

a

Bakan Yerlikaya'dan Ayşenur ve İkbal için başsağlığı mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iki gün önce iki genç kadının vahşice öldürülmesinin ve bir genç kadının sokakta taciz edilmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek bilgi aldı.

ANKARA-BHA

4 Ekim’de İstanbul’da, 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner, Semih Çelik tarafından öldürüldü. Aynı gün Beyoğlu’nda bir kadın da sokakta iki erkek tarafından tacize uğradı. Bu vahşi olayların ardından halk tepkisini dile getirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün yaptığı açıklamada, gece-gündüz görev yapan kolluk kuvvetlerinin sayısının artırıldığını söyledi. Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’e Allah’tan rahmet dileyen Yerlikaya, şunları ifade etti: “İçişleri Bakanlığı olarak en temel ilkemiz ülkemizin huzurudur. Ülkemizin huzurunun temeli de kadın temel hak ve özgürlüklerinden, kadına şiddete sıfır toleranstan geçer. Kadınlara şiddet uygulamaya kalkanlara, onların huzuruna kast edenlere rahat nefes aldırmayacağız! Jandarmamızla, Emniyetimizle, Sahil Güvenliğimizle huzurun teminatı olmaya devam edeceğiz. Bu amaçla İstanbul’un huzur ve güvenliği için gece ve gündüz ekip sayılarımızı artırdık, arttırmaya devam ediyoruz.”

Yerlikaya, artan personel sayısının, gece ve gündüz ekip sayısının, mahalle mahalle, sokak sokak şehirlerimizin huzur ve güvenliğini tesis etmek için olduğunu vurguladı. “Emniyet güçlerimiz her an Milletimizin emrinde ve hizmetindedir. Aziz Milletimiz emin olsun: Huzurumuza kast edenlerle, suç odaklarıyla mücadelemizi gece gündüz demeden yılın 365 günü sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Vahşi bir cinayete kurban giden Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner kızlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Beyoğlu’nda iki şahıs tarafından tacız edilen kızımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Adana'da Korkutan Deprem

HIZLI YORUM YAP