DOLAR

34,2223$% -0.06

EURO

37,7477% 0.08

STERLİN

44,9341£% -0.17

GRAM ALTIN

2.918,84%-0,08

ONS

2.651,38%-0,06

BİST100

9.109,34%2,37

a

Gümüşhane’de Pestil, Pekmez ve Yöresel Yemek Yarışması

Gümüşhane'de 27. Uluslararası Kuşburnu-Pestil Festivali kapsamında altın ödüllü yöresel yemek, pestil, pekmez ve kuşburnu marmelatı yarışması düzenlendi.

GÜMÜŞHANE-BHA

Gümüşhane’de düzenlenen 27. Uluslararası Kuşburnu-Pestil Festivali, yöresel lezzetlerin ön plana çıktığı bir yarışmaya ev sahipliği yaptı. Altın ödülün yarıştığı etkinlikte, pestil, pekmez ve kuşburnu marmelatı gibi Gümüşhane’nin meşhur tatları bir araya geldi.

Gümüş Otel bahçesinde gerçekleştirilen yarışmada, katılımcılar gendime çorbası, kuru fasulye, un helvası gibi geleneksel yemekleri ve birbirinden lezzetli ürünlerini jüriye sundular. Yarışmada, tat, sunum ve özgünlük kriterleri göz önünde bulundurularak değerlendirmeler yapıldı.

Her kategoride birinci olanlara altın ödüller ve plaketler takdim edildi. Kazananlar şöyle sıralandı:– *Kuru Fasulye*: Ayşe Çildoğan– *Çorba*: Ganime Aslan– *Un Helvası*: Elif Çelik– *Pekmez*: Hava Millet– *Pestil*: Aynur Bozkır– *Kuşburnu Marmelatı*: Gönül Durdu

Festival katılımcıları, Gümüşhane’nin zengin mutfak kültürünü keşfetme fırsatı bulurken, sergilenen yöresel ürünler ve yemeklerin keyfini çıkardılar.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Samsunspor, üste üste dördüncü galibiyetini Adana Demirspor karşısında geriden gelerek aldı

HIZLI YORUM YAP